turbina motor Andoria

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
cata
Incepator
Incepator

turbina motor Andoria

Post by cata »

Va rog sa ma lamuriti privind o problema la motor Andoria turbo.Am vazut zilele trecute un Aro de vanzare cu acest tip de motor.Langa turbina era tot negru.Este posibil sa fie din cauza la pierderile de gaze de la turbina?Presupune ca nu mai are viata lunga?Multumesc

Klez
Junior
Junior

Re: turbina motor Andoria

Post by Klez »

Pai schimbai garniturile de la turbo si e posibil sa te mai tina multi kilometri.
cab_512
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by cab_512 »

Vezi sa nu aiba scurgeri de ulei(conducta de alimentare cu ulei a turbinei si la retur) la extirior.CEL MAI IMPORTANT-SA NU ''SCAPE'' ULEI PE LA GARNITRA AX COMPRESOR.Poti verifica astfel:demontezi conducta de la compresor-motor si vezi sa nu fie ''uda'' de ulei.
Tote muștele zboară dar nu toate fac miere!
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Daca este afumat nu este bai,scape gaze si se rezolva cu o strangere sau  garnitura.Am auzit si eu ca este nasol daca iti baga ulei la turbina ca cica se face avion,care este treaba cab cu uleiul?.Unii spun ca turbinele de pe andoria cedeaza repeda ,alti spun ca cedeaza numai daca folosesti ulei de ,,vapoare" si daca mergi sub-turat (logic).Eu dau dreptate celor din urma :ulei de calitate,fin...si ture.

cab_512
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by cab_512 »

Ulei una, ture alta...Dar citi dupa o ''fuga'' buna asteapta sa se racoreasca turbocompresorul? DE obicei oprim motorul si gata, dar ''acolo'' e tmp. frate!!! se coace totul si uleiul si garniturile.Dupa toata regula motorul tre. lasat sa lucre citeva minute la ralanti apoi oprit.Masinele ''mai performante'' au trbotaimer.
Tote muștele zboară dar nu toate fac miere!
cata
Incepator
Incepator

Post by cata »

Multam frumos.Este un 324,2002,cu rugina sta binisor,sare dintr-o viteza (inca nu l-am probat la drum),cutie 4+1 ,joc la volan,63 000 km si vrea 3600 euro.Care ar fi valoarea lui?
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Exact problema asta o am si eu! Îmi arunca ulei prin supapa EGR afara! Am schimbat si turbo, nu s-a îmbunatatit. Uleiul trece prin turbosuflanta, de acolo ajunge în supapa EGR, a spart membranna si uleiul care picura, este împrastiat de paletele radiatorului în tot compartimentul drept al motorului. E o porcarie de numa-numa!
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

pana si TDXul avea asa ceva... fiind turbo ai si recircularea gazelor....
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

vstef_is wrote: pana si TDXul avea asa ceva... fiind turbo ai si recircularea gazelor....
Avea !?? Acum de ce nu mai are ?? A trecut prin atelierul lui Pomarla ca si andoria al meu?!!! :-j :-j
George
Administrator
Administrator

Post by George »

vstef_is wrote: pana si TDXul avea asa ceva... fiind turbo ai si recircularea gazelor....
nu e obligatoriu! vezi un vw 1,6TD de pe golf 2, daca are EGR!
supapa EGR s-a montat undeva spre euro3 si peste...
ARO CLUB ROMANIA
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Nu ma pricep la Golf, dar TDXul stiu sigur ca avea...
George
Administrator
Administrator

Post by George »

vstef_is wrote: Nu ma pricep la Golf, dar TDXul stiu sigur ca avea...
pejoul tau,avea? ca era turbo...  ;D
ARO CLUB ROMANIA
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Nush daca Pejou are... dar nu cred, din moment ce era NONEURO... TDXul fiind preparat de nush ce firma din austria pt pus turbina si facut EURO2 avea... asta o zic pt ca in manualu de reparatii motoare la capitolu TDX esplcia pe acolo "sistemul E.G.R." si da niste poze...
George
Administrator
Administrator

Post by George »

vstef_is wrote: Nush daca Pejou are... dar nu cred, din moment ce era NONEURO... TDXul fiind preparat de nush ce firma din austria pt pus turbina si facut EURO2 avea... asta o zic pt ca in manualu de reparatii motoare la capitolu TDX esplcia pe acolo "sistemul E.G.R." si da niste poze...
hotaraste-te... vorbesti despre motoare turbo,sau despre EURO X?
EGR are rol in reducerea emisiilor,doar. asta nu inseamna ca daca e turbo,tre sa aiba si EGR.  [-X
ARO CLUB ROMANIA

Post Reply