grup blocabil aro 10
-
ADY67
- Incepator

grup blocabil aro 10
Puteti sa-mi spuneti ce inseamna grup blocabil pe spate ,am vazut discutia asta pe forum la 4x4 mania cum functioneaza 
- cristi-devildnb
- Membru de elita

Re: grup blocabil aro 10
pai daca ai observat, toate masinile au diferential, aro are 2, unul pe fata si unul pe spate, dacia il are in cutia de viteze
acest diferential este pus pt a lasa rotile sa se invarta cu viteze diferite, acest lucru fiind necesar in curbe, unde roata din exterior se invarte mai mult ca roata de pe patrea incotro virezi
diferentialul face lucrul asta prin tranzmiterea fortei catre roata cu cea mai putina sarcina, astfel aparand dezavantajul acestei cutiute cu rotite: in cazul in care o roata a unei punti este suspendata sau nu mai are aderenta, toata forta este transmisa cate ea, aceasta invartindu-se in gol. diferentialul blocabil are optiunea de a-si anula functia in momentul in care doreste conducatorul iar cel autoblocant isi anuleaza functia in momentul in care considera el necesar
sper ca am zis bine, si daca nu am zis , sa ma corecteze cineva
acest diferential este pus pt a lasa rotile sa se invarta cu viteze diferite, acest lucru fiind necesar in curbe, unde roata din exterior se invarte mai mult ca roata de pe patrea incotro virezi
diferentialul face lucrul asta prin tranzmiterea fortei catre roata cu cea mai putina sarcina, astfel aparand dezavantajul acestei cutiute cu rotite: in cazul in care o roata a unei punti este suspendata sau nu mai are aderenta, toata forta este transmisa cate ea, aceasta invartindu-se in gol. diferentialul blocabil are optiunea de a-si anula functia in momentul in care doreste conducatorul iar cel autoblocant isi anuleaza functia in momentul in care considera el necesar
sper ca am zis bine, si daca nu am zis , sa ma corecteze cineva
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
- Soryn
- Membru legendar

pana la urma, pe unde au disparut pozele de documentare ,cu diferentialul spate blocant,
, de 10 ,sa mearga in punte de 10,...
,mai are cineva? 
eventual un linck
eventual un linck
- myke
- Membru legendar

[img width=170 height=300]http://i3.photobucket.com/albums/y61/gh ... dif123.jpg[/img]
de pe vremea cind studiam problema....
http://s3.photobucket.com/albums/y61/gh ... dif123.jpg
de pe vremea cind studiam problema....
http://s3.photobucket.com/albums/y61/gh ... dif123.jpg
-
rares728
- Nou venit

Salutari si La Multi Ani!
Intervin târziu in discutie cu niste intrebari de "nepriceput":
- ARO 10.4 are grup blocabil pe spate ? cred ca am inteles gresit, pt. ca nu l-am vazut pe al meu
- pe fata are diferential ? Eu credeam ca se cupleaza fata prin MRL-uri, doar pentru a iesi din impas, dupa care se decupleaza roata de planetare. In acest caz mai trebuie diferential pe fata ?
- daca exista diferential fata atunci, de unde pot sa-mi fac rost de unul ? cât costa (sh)?
Deocamdata nu am nici planetare, dar când m-am uitat sub masina, nu am vazut unde sa infig planetarele in cutie
de aceea cred ca lipseste diferentialul fata. Daca MRL-urile sunt stricate ("ghearele") se repara sau se schimba ?
Multumesc de ajutor,
cu stima, Rares
Intervin târziu in discutie cu niste intrebari de "nepriceput":
- ARO 10.4 are grup blocabil pe spate ? cred ca am inteles gresit, pt. ca nu l-am vazut pe al meu
- pe fata are diferential ? Eu credeam ca se cupleaza fata prin MRL-uri, doar pentru a iesi din impas, dupa care se decupleaza roata de planetare. In acest caz mai trebuie diferential pe fata ?
- daca exista diferential fata atunci, de unde pot sa-mi fac rost de unul ? cât costa (sh)?
Deocamdata nu am nici planetare, dar când m-am uitat sub masina, nu am vazut unde sa infig planetarele in cutie
Multumesc de ajutor,
cu stima, Rares
-
costel_bv
- Membru

Trebuie sa aveti o iesire din cutia de viteze spre fata cu un arbore canelat,urmeaza un cardan scurt apoi diferentialul data la care sunt cuplate planetarele ,MRL -urile sunt pe butuci si pot fi cu ace (romanesti)sau AVM braziliene care cei ce le folosesc spun ca sunt foarte bune
-
-
rares728
- Nou venit

Multumesc de lamuriri. Se para ca am ... lipsa cardanul scurt, diferentialul si planetarele. Sa incep sa caut pe la dezmembrari. 
- myke
- Membru legendar

Exista si romanesti tip avm.Eu la 10-le meu din 97 am avut tip AVM.Desfa suruburile la capacul MRL-ului si iti vei da seamacostel_bv wrote: Trebuie sa aveti o iesire din cutia de viteze spre fata cu un arbore canelat,urmeaza un cardan scurt apoi diferentialul data la care sunt cuplate planetarele ,MRL -urile sunt pe butuci si pot fi cu ace (romanesti)sau AVM braziliene care cei ce le folosesc spun ca sunt foarte bune
-
rares728
- Nou venit

Fierul meu e din '89. Le voi desface sa vad, numa' sa dea un pic caldura. Multumesc.