Un inspector de daune va consiliaza!
Moderator: costy84
- tudop
- Membru de elita

Re: Un inspector de daune va consiliaza!
Pai in 2001 inca nu nu aparusera Q7 si Touareg, iar comisioane se puteau invirti si cu fabricile autohtone...
nÉ
- hoaska
- Membru

Tin minte ca acum ceva timp in urma (nu mai stiu anul) a fost data o lege prin care toate institutiile bugetare trebuiau sa achizitioneze doar masini autohtone. Dar nu cred ca au fost deputatii nostri de atunci asa de patrioti (in fond, ei fac legile si ar fi gasit o portita sa cumpere altceva). Interesant ar fi de aflat cine a facturat cele 25 de ARO catre deputatie (si implicit, cine a luat comisionul)...
Nimeni nu ramane virgin...viata i-o trage fiecaruia macar odata.
- kosfunny
- Membru de elita

Mai sunt unele si din 1996!tudop wrote:
Pai in 2001 inca nu nu aparusera Q7 si Touareg, iar comisioane se puteau invirti si cu fabricile autohtone...
ARO 10.1 -1.4 +GPL, 1998
Grand Cherokee 2.5 td, 1996
Mitsubishi Pajero 2.5 td , 1992
Daewoo Matiz, 1999
Opel Omega 2.5 TDI, 1996
Ford Focus 1.8 tdi 2001
Opel Sintra, 2,2 +gpl, 1996
VW Crafter maxi-long, 2008
Daewoo Matiz, 1999
Opel Omega 2.5 TDI, 1996
Ford Focus 1.8 tdi 2001
- adielec
- Membru Devotat

Salut!
Azi am avut neplacerea sa lovesc din spate o domnisoara intr-o Mazda 2.
Dupa "pupaceala" am ramas cu bara zgariata si capota indoita (f putin dar se vede).
Prin Decembrie (cand am dus Aro-ul la Buzau) am lovit un caine si mi-a capata bara, dar atunci nu am apelat la Casco pentu ca am fransiza 100 de euro si cu banii astia tunez bara nu o repar.
Intrebarea e ce se va intampla cand ma duc la asigurari? Daca nu le spun de faza cu cainele, vor schimba/repara intreaga bara cosiderand un singur accident?
Presupun ca la capota nu vor comenta.
Multumesc anticipat!
Azi am avut neplacerea sa lovesc din spate o domnisoara intr-o Mazda 2.
Dupa "pupaceala" am ramas cu bara zgariata si capota indoita (f putin dar se vede).
Prin Decembrie (cand am dus Aro-ul la Buzau) am lovit un caine si mi-a capata bara, dar atunci nu am apelat la Casco pentu ca am fransiza 100 de euro si cu banii astia tunez bara nu o repar.
Intrebarea e ce se va intampla cand ma duc la asigurari? Daca nu le spun de faza cu cainele, vor schimba/repara intreaga bara cosiderand un singur accident?
Presupun ca la capota nu vor comenta.
Multumesc anticipat!
Pasiunea pentru Aro ne uneste pe toti. Asa trebuie sa fie pentru ca altfel nu avem nici o sansa.
-
SERGHEI
- Banat

Conteaza ce srie in procesul verbal de constatare ..daca ai si bara trecuta acolo se rezolva.
- kosfunny
- Membru de elita

Daca ai bara in PV ti-o schimba!
ARO 10.1 -1.4 +GPL, 1998
Daewoo Matiz, 1999
Opel Omega 2.5 TDI, 1996
Ford Focus 1.8 tdi 2001
Daewoo Matiz, 1999
Opel Omega 2.5 TDI, 1996
Ford Focus 1.8 tdi 2001
- COSMIN D
- Membru de elita

Daca am cumparat o masina si nu am inmatriculat-o inca pe numele meu( pentru ca nu au trecut 30 de zile de cand am luat-o ) si am fost lovit de cineva in trafic si omu' clar e vinovat, politia mi-a dat dovada de reparatie , am vre-un stres la repararea masinii pe asigurarea obligatorie a vinovatului? Adica are vre-o treaba cel care e trecut in talon de la care am cumparat eu masina?
- George
- Administrator

are. iti zic eu, ca sunt patit.COSMIN D wrote: ...Adica are vre-o treaba cel care e trecut in talon de la care am cumparat eu masina?
cand te duci la constatare, ar trebui sa fie cel din talon, iar cererea de despagubire tre facuta tot de el. sau, ca sa faci tu toate hartiile, tre sa te duci la constatare cu copie dupa contractul de vanzare cumparare si cu fisa de inmatriculare cu viza de la financiarul tau, ca ai luat-o in evidenta, si atunci faci tu toate demersurile.
ARO CLUB ROMANIA
- kosfunny
- Membru de elita

George ti-a raspuns la obiect!
Daca masina ai cumparat-o de la Persoana Juridica trebuie sa prezinti factura si chitanta in locul contractului de vanzare cumparare!
Daca masina ai cumparat-o de la Persoana Juridica trebuie sa prezinti factura si chitanta in locul contractului de vanzare cumparare!
ARO 10.1 -1.4 +GPL, 1998
Daewoo Matiz, 1999
Opel Omega 2.5 TDI, 1996
Ford Focus 1.8 tdi 2001
Daewoo Matiz, 1999
Opel Omega 2.5 TDI, 1996
Ford Focus 1.8 tdi 2001
- COSMIN D
- Membru de elita

Multumesc de raspuns.
- kosfunny
- Membru de elita

- alex
- Membru legendar

intrebare:
cum obtin asigurare pentru asistenta tehnica in afara teritoriului tarii? (ma intereseaza remorcarea, sa ma scoata de pe drum, apoi mai vad eu)
e musai sa am casco? sau exista o versiune de asigurare pe perioada scurta?
cum obtin asigurare pentru asistenta tehnica in afara teritoriului tarii? (ma intereseaza remorcarea, sa ma scoata de pe drum, apoi mai vad eu)
e musai sa am casco? sau exista o versiune de asigurare pe perioada scurta?
- kosfunny
- Membru de elita

Ar trebui sa imi dai o spteta concreta ca sa nu iti dau un raspuns subiectiv!
Oricum, ideea este ca in UE, orice asigurare de raspundere civila asigura tractarea ! Deci, in cazul in care esti lovit in strainatate de cineva iar masina este nedeplasabila tractarea iti este asigurata pana la domiciliu sau pana la cel mai apropiat service agreat de asigurator. Atentie insa , limita de despagubire (totala, tractare +reparatie) in cazul asigurarii de raspundere civila nu poate depasi valoarea reala a masinii, calculata dupa niste coeficienti in functie de vechimea masinii si starea acesteia raportati la valoarea ei de nou.Ca idee, o masina cu vechime mai mare de 10 ani are valoarea reala egala cu 15-20% (in functie de stare, medie sau satisfacatoare) din valoarea de nou.
Exemplu: daca ai un Opel din 1995 a carei valoare reala e pe undeva la 3000 euro si esti lovit in Franta iar tractarea costa pana in Romania 2000 euro, trebuie sa te incadrezi cu reparatia in 1000 euro. Ce este peste suma asta o suporti tu sau vinovatul (daca il dai in judecata si castigi).
In cazul in care avaria se produce din vina ta si ai CASCO, despagubirea tractarii este prevazuta in contract, in functie de asigurator! La fel, suma costurilor reparatiei cu cea a tractarii nu poate depasi suma asigurata (cea din contract).
Pt alte intrebari sunt la dispozitia dvs!
Oricum, ideea este ca in UE, orice asigurare de raspundere civila asigura tractarea ! Deci, in cazul in care esti lovit in strainatate de cineva iar masina este nedeplasabila tractarea iti este asigurata pana la domiciliu sau pana la cel mai apropiat service agreat de asigurator. Atentie insa , limita de despagubire (totala, tractare +reparatie) in cazul asigurarii de raspundere civila nu poate depasi valoarea reala a masinii, calculata dupa niste coeficienti in functie de vechimea masinii si starea acesteia raportati la valoarea ei de nou.Ca idee, o masina cu vechime mai mare de 10 ani are valoarea reala egala cu 15-20% (in functie de stare, medie sau satisfacatoare) din valoarea de nou.
Exemplu: daca ai un Opel din 1995 a carei valoare reala e pe undeva la 3000 euro si esti lovit in Franta iar tractarea costa pana in Romania 2000 euro, trebuie sa te incadrezi cu reparatia in 1000 euro. Ce este peste suma asta o suporti tu sau vinovatul (daca il dai in judecata si castigi).
In cazul in care avaria se produce din vina ta si ai CASCO, despagubirea tractarii este prevazuta in contract, in functie de asigurator! La fel, suma costurilor reparatiei cu cea a tractarii nu poate depasi suma asigurata (cea din contract).
Pt alte intrebari sunt la dispozitia dvs!
- Werner
- Aro Club Romania

Alex, la ce te referi tu, este sa fi membru ACR si te ajuta si MAV, ÖAMTC si ADAC. Deci, daca ramâi cu masina în pana, te tracteaza pâna la urmatorul service pentru marca ta. Daca ai ARO, te tracteaza pâna la un service liber de marca. Defectiuni mici, cum ar fi furtun de apa, sau conducta de alimentare, releu de încarcare, sau orice operatie care o poate face pe loc, îti repara ei, sa îti poti continua drumul.
- alex
- Membru legendar

a, multumesc.
ma referam la varianta explicata de Werner.
adica, raman in pana cu aro pe un drum(in germania de exemplu). daca nu am nici o asigurare ma gandesc ca ma rupe tractarea.
o sa caut la acr.
ma referam la varianta explicata de Werner.
adica, raman in pana cu aro pe un drum(in germania de exemplu). daca nu am nici o asigurare ma gandesc ca ma rupe tractarea.
o sa caut la acr.