Vreau sa salvez un ARO
Moderator: costy84
-
florin4x4
- Nou venit

Vreau sa salvez un ARO
In curand la noi la firma se va casa un ARO 244. Intrucat la licitatiile tinute nu s-a prezentat nimeni din cauza pretului (1700 E) acum urmeaza sa fie dat la fier vechi. Asa ca m-am hotarat sa-l iau eu. Problema este urmatoarea: ei au nevoie de actele masinii din care sa reiasa ca a fost dat la fier vechi deci au nevoie de certificat de radiere. Pe de alta parte eu nu vreau sa-l inmatriculez. Vreau sa-l transform in 241 si sa-l car pe platforma la iesiri off-road., deci nu voi circula pe drumuri publice. Are cineva vreo idee cum sa procedez? Ar fi pacat de el. Masina are pe ea motor BV, roti spitate JR si a fost utilizata numai pe sosea de catre serviciul financiar. Are 4x4 iar in interior totul arata super.
- tarzy
- Membru legendar

Re: Vreau sa salvez un ARO
vii de mana cu un "colector" de fier vechi, face actele cu firma si apoi face actele cu tine
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
(Winston Churchill)
-
florin4x4
- Nou venit

M-am gandit la varianta asta. sa vad daca vrea patronul. pana acum toate masinile pt fier vechi le-am adus la el. Sper ca va fi de acord
- tudop
- Membru de elita

Colectorul de fier vechi primeste o spaga de la tine (in plus fata de valoarea Aroului ca fier, care trebuie sa o dea la firma), el emite certificat de radiere, si pentru siguranta lui, iti da cu flexul peste seria de la sasiu
Tu iei masina acasa si faci ce vrei cu ea, in afara sa iesi pe drumuri publice... "Colectorul" se scoate, ca tu ii dai bani fara sa mai emita el factura, si mai are si el un ban de inghetata 
nÉ
-
costel_bv
- Membru

Procedati legal oferiti ceva peste pretul de fier vechi si luati masina orice patron normal va accepta oferta si luati masina de la firma cu acte in regula
-
- tudop
- Membru de elita

Am intilnit o situatie indentica, si nu poti cumpara masina, mai ales ca persoana fizica. Firma care caseaza ciuveiul, trebuie sa obtina un certficat de radiere. Acum depinde, poate dom' director se face ca uita ca s-au terminat procedurile de vinzare prin licitatie si o vinde asa... dar oricum, tot nu e legal in nici un fel... De fapt, ce ziceam eu mai sus e perfect legal, pentru ca "procesatorii" de fier pot vinde mai departe "fierul" fara probleme. Doar ca nu mai exista o masina, ci 1800kile de fier.
nÉ