Legatura feroviara Aeroportul Otopeni - Gara de Nord

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Legatura feroviara Aeroportul Otopeni - Gara de Nord

Post by tarzy »

http://www.cotidianul.ro/inaugurare_cu_ ... 75534.html

taras, grapis si in stil Balcanii intram si noi in randul lumii

Ideea este foarte buna, aplicarea ei insa lasa mult de dorit.

Intamplator proiectul meu de diploma a fost introducerea circulatiei trenurilor in grafic "cadentat" pe o sectie feroviara (Buzau - Nehoiasu)

Grafic cadentat - presupune circulatia trenurilor la un interval stabilit de timp (10 minute, 1/2 H, etc)

Utiliarea infrastructurii feroviare publice (si comune) poate duce la grave perturbarii ale acestui grafic .... mai ales in zona garii de nord unde capacitatea statiei este insuficienta la orele de varf.

Ptr asa ceva ar trebui infrastructura dedicata.

Dar ma rog ... important este ca exista chiar si asa amestecata
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)

axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Re: Legatura feroviara Aeroportul Otopeni - Gara de Nord

Post by axxel4you »

Cand am plecat din Paris spre aeroport am folosit un astfel de tren , cand am ajuns in prima zi noaptea am cotizat la un taximetrist vreo 50 E +10E pentru bagaje ca sa ajung la hotel. E o idee foarte buna sa fie o linie de legatura.
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Cu ceva  ani in urma circula un tren ,,de vacanta" din Gara Basarab pana in gara Snagov.Acum daca s-ar reintroduce aceasta cursa cred ca ar fi pline 3-4 vagoane..Oamenii se inghesuie in asa zise-le maxi-taxi la preturi mari si fara siguranta ca vor ajunge la destinatie in ,,stare buna"...
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

era legatura buc nord-snagov sat,nu?
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita

axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

Transportul feroviar trebuie neaparat extins imprejurul Bucurestiului mai ales ca s-ar elibera foarte mult intrarile in oras dimineata si seara ca nu ai mai fi nevoit sa mergi cu masina la servici cand stai pe langa Bucuresti.
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

ydaniel wrote: era legatura buc nord-snagov sat,nu?
Mergea in Satul de vacanta... situat in Santul Floresti..Pana in Snagov Sat mai mergi cam 2 km..Dar se poate face o statie chiar la iesirea din sat sau la jumatatea lui pt ca linia merge la 20-30 m de sosea..
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

SERGHEI wrote: Cu ceva  ani in urma circula un tren ,,de vacanta" din Gara Basarab pana in gara Snagov.Acum daca s-ar reintroduce aceasta cursa cred ca ar fi pline 3-4 vagoane..Oamenii se inghesuie in asa zise-le maxi-taxi la preturi mari si fara siguranta ca vor ajunge la destinatie in ,,stare buna"...

Da ! era intradevar inca de atunci  o alternativa foarte buna de a scapa din Bucuresti pe bani putini , repede si sigur . Cand zic atunci ma refer la anii 1980 , iar dupa ce a fost restrictionata circulatia  in functie de numarul de inmatriculare - par sau impar  si cota de combustibil  era cel mai fain mijloc de a ajunge in zona la iarba verde si la pasunat
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d

Post Reply