Aparat radar privat

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Aparat radar privat

Post by amicul »

Este sa nu legala aparitia aparatelor radar private. Chiar daca suntem prinsi cu viteza de aceste aparate, bani se duc la firme fantoma, nu ajung la politia rutiera.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat

tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Re: Aparat radar privat

Post by tarzy »

nu-ti face mari iluzii cu chestia asta

Tu acasa PV-ul de contraventie tot de la Politie il primesti .... ce fac firmele (care nu sunt fantoma chiar deloc) nu este decat sa "ajute" politia la constatarea contraventiei.

Ideea nu este "inventata" de romanii, sistemul este folosit cu succes si prin strainataturi de vre-o 10 ani, apolicarea lui sa spunem ca poate da nastere la contraverse .... dar in principiu este oki
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
Mircea Ardelean
Membru de elita
Membru de elita

Post by Mircea Ardelean »

Din cate am auzit, acestea nu sunt aparate de radar private (adica nea Gheoghe isi cumpara aparat radar si incepe sa "produca" bani cu el). Am inteles ca la ora actuala, conform legii(!) orice primar mai smecher poate apela la o firma privata sa-i monteze pe raza localitatii pe care o "stapaneste" unul sau mai multe radare fixe. Buuun! Ei de aici incep problemele, ca doar suntem in Romania! Care ar fi ele? Sa le luam pe rand: in primul rand nu orice firma poate monta aceste radare; firma respectiva trebuie sa detina mai multe aprobari, sa indeplineasca anumite conditii etc...Culmea este ca la aceasta ora doar doua firme din tara asta au acest drept (repet nu bag mana in foc pentru aceste informatii, este doar ce am auzit si eu pe la colturi de strazi ;)).Pentru ca daca te duci tu cu firma ta sa te autorizeze pentru asa ceva n-ai sa vezi in vecii vecilor! In al doilea rand ele nu se pot instala decat cu acordul politiei rutiere in zonele unde se constata ca au loc multe accidente grave :-j Vezi cazul localitatii Martinesti judetul Cluj unde pe un drum cu 4 (patru) benzi in linie dreapta s-a introdus limitare de viteza de 50 km/h (in afara localitatii!) si s-au instalat 2 radare. Acu' n-ar fi asta cea mai mare problema ca doar avem detectoare-am zice noi.Ei na ca nu-i asa: ele se instaleaza in asa fel incat sa te fotografieze din spate( pentru a-ti respecta viata privata -adica sa nu te pozeze cu amanta si sa-ti vina poza acasa- zic ei), de fapt in acest fel cand detectorul tau te va atentiona deja este prea tarziu. Nu mai are rost sa discutam ca amenda si punctele de penalizare iti vin dupa 3-4 luni ,banii se duc in contul Consiliului Local unde este instalat radarul si acesta imparte banii cu firma care le monteaza si le detine si care ia intre 60%  si 80% din incasari(!)- de-aia le zice "radare private". La incheiere pot sa te informez ca singura cale de a nu ajunge banii la acesti smecheri este sa nu platresti amenda si sa-ti vina la impozit ca neplatita caz in care banii ajung la bugetul local unde se incaseaza(la tine in localitate).Nu incerca sa te judeci cu ei pt. ca nu ai sanse (am patit-o ), pierdere de timp si bani >:(
  Mult respect!
"Life is short... drink the good wine first"
Dan Popescu
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Dan Popescu »

deci macar sa ajutam comunitatea noastra locala, nu pe aia din cluj?
e un fel de donatie pentru locurile de joaca a copiilor nostri (cum ar fi)
"Neamtule, bei o tuica?" - citez un unchi din puternicul judet Arges...cred ca de fapt citez tot judetul...

cristian irimescu
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristian irimescu »

Dan Popescu wrote: deci macar sa ajutam comunitatea noastra locala, nu pe aia din cluj?
Asa e, dar in acest caz se depasesc cele 48 de ore si amenda va fi intreaga , nu jumatate... ;D
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

cristian irimescu wrote:
Dan Popescu wrote: deci macar sa ajutam comunitatea noastra locala, nu pe aia din cluj?
Asa e, dar in acest caz se depasesc cele 48 de ore si amenda va fi intreaga , nu jumatate... ;D
pai la ce vremuri or sa vina .... cu inflatie galopanta & co .... bani de azi vor fi mult mai valorosi decat aceeasi suma peste 48 h, cu atat mai mult peste ani cand o sa vrei / o sa fii obligat sa-i achiti la primarie.

solutii cu adevart mai valabile vor fi cele radicale .... se urca in una bucata camion (merge si-un aro CU BULL BAR mai tapanos) si se "accidenteaza" stalpu' cu camera .... apoi se merge frumos la politie se preda RCA-ul si decontezi alea 2 puncte amenda si gata
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

tarzy wrote:
cristian irimescu wrote:
pai la ce vremuri or sa vina .... cu inflatie galopanta & co .... bani de azi vor fi mult mai valorosi decat aceeasi suma peste 48 h, cu atat mai mult peste ani cand o sa vrei / o sa fii obligat sa-i achiti la primarie.

solutii cu adevart mai valabile vor fi cele radicale .... se urca in una bucata camion (merge si-un aro CU BULL BAR mai tapanos) si se "accidenteaza" stalpu' cu camera .... apoi se merge frumos la politie se preda RCA-ul si decontezi alea 2 puncte amenda si gata

:o  vai Tarzy ...!!!!!!!! Cum poti sa gandesti asa??!!! Titulatura de ,,radar privat " nu este corecta ..Daca totusi este asa atunci inseamna ca statul ne-o trage iar daca-l distrug ma voi judeca cu un SRL-u..adica  o sa mi-o ,,evalueze"..Pt ca din cate stiu eu in baza unei probe administrate de catre un SRL  nu ma poate amenda nimeni .

Cea mai buna solutie este sa circulam cu viteza legala.Apoi ...aplicam celelalte metode:

1- punga de plastic  ce orbeste ,,camera"
2-spray cu vopsea neagra (imi place mie negrul+ un negru mititel care sa faca treaba in locul tau pt ca ,,este minor si este minoritar"
3-cagula,masina cu numere acoperite,o shufa serioasa si gata ..totul dureaza 30 sec .. ;D

PS-stai ca scot astia in afara legii si detectoarele..sa vezi inovatii atunci in tetiere,proiectoare..masti..etc..
Last edited by SERGHEI on 31 Mar 2009, 12:39, edited 1 time in total.
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

si un baros din spate ar fi bune la camerele alea lualear .. ca din cauza lor am ceva puncte
aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate
Mircea Ardelean
Membru de elita
Membru de elita

Post by Mircea Ardelean »

Stati linistiti, orice defectiune se repara prompt de catre firma detinatoare, doar  fabrica de bani tre' sa functioneze
Cat despre plata in 48 ore de la instiintare, greu cu posta, ei vor trece pe plic o data de sosire si te vor anunta dupa 3 zile ca ai o recomandata cu confirmare de primire(!)
Apropo' de posta, ieri cand am fost sa trimit cererea de inscriere in Club recomandata  mi-au spus ca nu se poate pentru ca - tineti-va bine!- codul postal era scris cu alta culoare :o, Alta minune: plicul nu are voie sa fie lipit cu scotch (stiti ca se dezlipesc usor); de ce? simplu - FACTORUL POSTAL ARE ACCES LA CORESPONDENTA DVS!!!!!!!!!! cand vrea el!  Scrie negru pe alb in Codul Postal!- ca am cerut s-o vad si eu pe asta cu ochii mei . Ei culmea, la cutie se poate pune fara nicio problema de acest fel (sic!) :-L
"Life is short... drink the good wine first"
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristi-devildnb »

e intre 120 si 180 lei amenda pt numere murdare, care se pote plati la jumatate din minim in cazul in care va prinde careva. si pana la urma avemn aro si e normal sa avem numerele murdare. si daca tot dati in radar fix cu peste 50km\h peste limita legala sau ati dat de 4 ori in radar cu 40km\h peste limita (caz de suspendare permis) declarati ca ati incredintat masina unei persoane, persoana care va contesta amenda pe faptul ca ea era la 200km distanta si bea o bere cu martorii de la proces in timp ce masina era la cea de-a treia persoana, care este si ea la proces si inprumutase masina pt o urgenta.
faptul a trebuie sa va trambalati pt proces pana la localitatea cu pricina cu cei 4 prieteni face nerentabila aceasta actiune in cazul unei simple amenzi.

eu unul nu va recomand sa depasiti cu peste 30 km viteza legala din motive de siguranta
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson

Post Reply