Kit biodisel D-127

Tipuri, performante, probleme, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
moss_ene
Incepator
Incepator

Kit biodisel D-127

Post by moss_ene »

Am gasit  ??? pe internet diferite solutii de modificare a motoarelor diesel pentru a functiona cu biocombustibil sau chiar ulei vegetal pur,ce este interesant, faptul ca o asemenea firma care produce aceste kit-uri de conversie(modificari b-( mai mault sau mai putin minore) au disponibil un stfel de kit si pentru motorul de ARO ^:)^(brasovul D-127-le).Site-ul este in romana dar detaliile tehnice sunt in germana :-L.
    Am sa atasez site-ul pentru a va da cu parerea :-" .

http://www.elsbett.com/ro/despre-noi/introducere.html

http://www.elsbett.com/ro/online-shop.html   (la sectiunea auto)

tudop
Membru de elita
Membru de elita

Re: Kit biodisel D-127

Post by tudop »

Da, dar s-a dus vremea uleiului ieftin, mai degraba mergi cu motorina  ;D
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Ca sa nu mai zic cat costa kitu... adica undeva pe la 45 de mil...
traianj
Membru
Membru

Post by traianj »

Am auzit ca daca ai ceva terenuri si ai posibilitatea sa le mai si si lucrezi, sau sa le dai in parte la cineva care cultiva rapita , la predarea recoltei (cred ca scoti 2-3 pe an )primesti ulei .Asa s ar putea sa iesi bine la socoteala . La mine n zona nu stiu unde s ar afla o asemenea presa de ulei .
Aceasta ar fi o solutie la care s ar putea sa ajungem vrem ori ba  cat de curand ,mai ales ca malaiul si alte cele nu au pret. Macar ne am deplasa ieftin...

alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

utilizarea biodieselului reduce gradul de noxe?

cu alte cuvinte, d127 are sanse sa intre pe bune in zona non euro la itp?
happily mending an Aro 320 D127
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Eu am un Caddy Diesel, vechi ca Târnava, cu motorul de 54 CP. Masina papa orice. Am mers si cu Biodiesel, cu ulei de rapita si cu ulei comestibil. Ultimul se poate folosi decât vara. Pute dupa el ca o tigaie  ;D , mai fumega, dar partea proasta este, la 401.000km mi s-au bulit garniturile de la pompa de injectie. Am fost la Bosch-service, m-a costat cam 130€, sa-mi etanseze pompa din nou. Eu am mers asa de gluma cu toate astea, sa vad cât rezista motorasul, dar nu recomand la nimeni. Nu îi face bine motorului. M-am lasat de prostiile astea, masina mai merge si astazi.....

Cât despre kit-urile astea, întradevar, în Germania sunt la moda. Asta, pentru ca diferenta de la Diesel la Biodiesel a fost de peste 30centi/litru. Iar Biodieselul este foarte agresiv si manânca tot ce este cauciuc si plastic "normal". De aceea sunt multe repere, pâna si furtunele de alimentare, care trebuie înlocuite cu unele speciale. Dar, moda de Biodiesel a cam trecut. Multumim dictatorilor din UE, care baga în Dieselul normal deja 7% Biodiesel, iar Biodieseul nu mai este subventionat, asa ca diferenta de pret este tot mai mica. Se scumpeste Biodieselul  si devine neinteresant. Cine a trecut vara prin Germania a vazut, jumate din Germania este galbena, toti agricultorii cultiva rapita. Este o buruiana rezistenta si subventiunile mai curg.....! Dar, nu recomand sa folositi Biodiesel! La noxe nu aduce absolut nimic! Poate dimpotriva. Caddy scotea mai mult fum, Biodieselul fiind mai gros si arde mai greu.
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

Werner wrote: Eu am un Caddy Diesel, vechi ca Târnava, cu motorul de 54 CP. Masina papa orice. Am mers si cu Biodiesel, cu ulei de rapita si cu ulei comestibil. Ultimul se poate folosi decât vara. Pute dupa el ca o tigaie  ;D , mai fumega, dar partea proasta este, la 401.000km mi s-au bulit garniturile de la pompa de injectie. Am fost la Bosch-service, m-a costat cam 130€, sa-mi etanseze pompa din nou. Eu am mers asa de gluma cu toate astea, sa vad cât rezista motorasul, dar nu recomand la nimeni. Nu îi face bine motorului. M-am lasat de prostiile astea, masina mai merge si astazi.....

Cât despre kit-urile astea, întradevar, în Germania sunt la moda. Asta, pentru ca diferenta de la Diesel la Biodiesel a fost de peste 30centi/litru. Iar Biodieselul este foarte agresiv si manânca tot ce este cauciuc si plastic "normal". De aceea sunt multe repere, pâna si furtunele de alimentare, care trebuie înlocuite cu unele speciale. Dar, moda de Biodiesel a cam trecut. Multumim dictatorilor din UE, care baga în Dieselul normal deja 7% Biodiesel, iar Biodieseul nu mai este subventionat, asa ca diferenta de pret este tot mai mica. Se scumpeste Biodieselul  si devine neinteresant. Cine a trecut vara prin Germania a vazut, jumate din Germania este galbena, toti agricultorii cultiva rapita. Este o buruiana rezistenta si subventiunile mai curg.....! Dar, nu recomand sa folositi Biodiesel! La noxe nu aduce absolut nimic! Poate dimpotriva. Caddy scotea mai mult fum, Biodieselul fiind mai gros si arde mai greu.
Biodieselul ar merge la orice motor mai vechi fara turbo.Fara modificari majore.Adica numai o serpoentina de incalzit...etc.De "halit" cauciucul...aia nu stiam.Modificau francezii si englezii in draci motoarele de r19/megane de generatie veche cum sunt si pe aro diesel.singura conditie era sa fie diesel aspirat...deci nu turbo...
Image
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Are dreptate myke, pe motoare mai vechi constructiv/conceptual nu e o problema prea mare bio-dieselul, insa totusi eu nu as pune in raport de 100% ci poate maxim 80%.

Cauciucul e prima si cea mai mare buba, trebuie conducte/furtume adecvate, care sa reziste. In rest... de ce sa dai 40 de milioane pe un kit pentru Brasov, cand nu trebuie sa faci mare lucru? Pui conducte calumea, si versi biodieselu in rezervor... sanatate! Kitu ala e prea SF, e ca la gaz, cu comutator, cu beculete, cu rezervor separat, cu nush ce...
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Parerea mea pe scurt este: kit-urile acelea sunt facatorie de bani pentru unii!
moss_ene
Incepator
Incepator

Post by moss_ene »

Ideea cu kit-ul era ceva interesant :o(deoarece printre n-shpe modele de msini era si aro)dar din cate am inteles pe brasov se merge lejer k biodisel ,nu trebuiesc modificari mari(au pus "altii" :-" turbo pe brasov  dapai sa-l modifici pentru biodiesel :-j)
  Dar despre folosirea uleiurilor de gatit(folosite:fastfood-uri restaurante etc etc) decantate si purificate pe post de combustibil in amestec cu benzina,kerosen, ce parere aveti.....
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

moss_ene wrote:    Ideea cu kit-ul era ceva interesant :o(deoarece printre n-shpe modele de msini era si aro)dar din cate am inteles pe brasov se merge lejer k biodisel ,nu trebuiesc modificari mari(au pus "altii" :-" turbo pe brasov  dapai sa-l modifici pentru biodiesel :-j)
   Dar despre folosirea uleiurilor de gatit(folosite:fastfood-uri restaurante etc etc) decantate si purificate pe post de combustibil in amestec cu benzina,kerosen, ce parere aveti.....
Scump domle scump.....Filtrele alea costa in draci...iar instalatia de filtrare e cit jumate` din garajul meu.Era prezentat la discovery intr-o emisiune aia cu bernie si leepu o instalatie daia` de filtrare.
Image
George
Administrator
Administrator

Post by George »

la motoarele de generatie mai noua, nu turbina e problema, ci "commonrail-ul",injectoarele electrice, comandate de calculator, si pompa de inalta presiune.
motoarele clasige diesel, fie turbo sau aspirate, tre sa mearga cu ulei de carnati.
ARO CLUB ROMANIA

Post Reply