Am sa atasez site-ul pentru a va da cu parerea
http://www.elsbett.com/ro/despre-noi/introducere.html
http://www.elsbett.com/ro/online-shop.html (la sectiunea auto)
Moderators: mariusjaz, socratee

Biodieselul ar merge la orice motor mai vechi fara turbo.Fara modificari majore.Adica numai o serpoentina de incalzit...etc.De "halit" cauciucul...aia nu stiam.Modificau francezii si englezii in draci motoarele de r19/megane de generatie veche cum sunt si pe aro diesel.singura conditie era sa fie diesel aspirat...deci nu turbo...Werner wrote: Eu am un Caddy Diesel, vechi ca Târnava, cu motorul de 54 CP. Masina papa orice. Am mers si cu Biodiesel, cu ulei de rapita si cu ulei comestibil. Ultimul se poate folosi decât vara. Pute dupa el ca o tigaie ;D , mai fumega, dar partea proasta este, la 401.000km mi s-au bulit garniturile de la pompa de injectie. Am fost la Bosch-service, m-a costat cam 130€, sa-mi etanseze pompa din nou. Eu am mers asa de gluma cu toate astea, sa vad cât rezista motorasul, dar nu recomand la nimeni. Nu îi face bine motorului. M-am lasat de prostiile astea, masina mai merge si astazi.....
Cât despre kit-urile astea, întradevar, în Germania sunt la moda. Asta, pentru ca diferenta de la Diesel la Biodiesel a fost de peste 30centi/litru. Iar Biodieselul este foarte agresiv si manânca tot ce este cauciuc si plastic "normal". De aceea sunt multe repere, pâna si furtunele de alimentare, care trebuie înlocuite cu unele speciale. Dar, moda de Biodiesel a cam trecut. Multumim dictatorilor din UE, care baga în Dieselul normal deja 7% Biodiesel, iar Biodieseul nu mai este subventionat, asa ca diferenta de pret este tot mai mica. Se scumpeste Biodieselul si devine neinteresant. Cine a trecut vara prin Germania a vazut, jumate din Germania este galbena, toti agricultorii cultiva rapita. Este o buruiana rezistenta si subventiunile mai curg.....! Dar, nu recomand sa folositi Biodiesel! La noxe nu aduce absolut nimic! Poate dimpotriva. Caddy scotea mai mult fum, Biodieselul fiind mai gros si arde mai greu.

Scump domle scump.....Filtrele alea costa in draci...iar instalatia de filtrare e cit jumate` din garajul meu.Era prezentat la discovery intr-o emisiune aia cu bernie si leepu o instalatie daia` de filtrare.moss_ene wrote: Ideea cu kit-ul era ceva interesant(deoarece printre n-shpe modele de msini era si aro)dar din cate am inteles pe brasov se merge lejer k biodisel ,nu trebuiesc modificari mari(au pus "altii"
turbo pe brasov dapai sa-l modifici pentru biodiesel
)
Dar despre folosirea uleiurilor de gatit(folosite:fastfood-uri restaurante etc etc) decantate si purificate pe post de combustibil in amestec cu benzina,kerosen, ce parere aveti.....