Cutie viteze AR0 32

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
vti22
Incepator
Incepator

Cutie viteze AR0 32

Post by vti22 »

Din cate am observat,la unele modele mai noi de Aro (ma refer la interior),schimbatorul de viteze e amplasat mai aproape de compartimentul motor,dar are si o alta curbura. E cumva din pricina faptului ca cutia de viteze are 5 trepte? Nu cunosc problema,de aia intreb...

pui de drac
Membru Devotat
Membru Devotat

Re: Cutie viteze AR0 32

Post by pui de drac »

da,uite ca am remarcat si eu treaba asta, tind sa cred ca depinde de motorizare, sau poate de numarul de trepte ale cutiei. Ne poate ajuta cineva?
KAPA
Incepator
Incepator

Post by KAPA »

Salutare! Eu va pot spune ca la cutia romaneasca cu 5 treprte pt aro, schimbatorul intradevar este montat un pic mai in spate, dar daca vreti sa mutati schimbatorul mai aproape de voi va ofer o soluti care am facut-o si eu la masina mea si poate fi utilizata atat la cutia cu 5 cat si la cea cu 4 trepte.
In curand am sa va pun niste poze si am sa va fac si o schita sa vedeti despre ce e vorba.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

intr-adevar, difera pozitia manetelor in functie de tipul cutiei de viteze. la cea in 5 vine mai sub bord, si de aceea s-a ales un levier cv indoit.
ARO CLUB ROMANIA

vti22
Incepator
Incepator

Post by vti22 »

Si daca tot discutam despre Aro 32,doar la acest model unghiul de virare in partea stanga nu functioneaza in parametri optimii? E curios faptul ca si la unele modele de TV-uri (din 96) se petrecea fix acelasi lucru. Sper ca intelegeti despre ce vorbesc. Daca nu sunt explicit,spuneti-mi,si explic in alta formula! :-\
George
Administrator
Administrator

Post by George »

nu esti explicit. ;D
si oricum, ce banuiesc eu ca spui, nu e ceva normal...clar e vorba de o problema.
ARO CLUB ROMANIA
vti22
Incepator
Incepator

Post by vti22 »

Vroiam sa spun ca unele modele din gama 32,nu puteau face o intoarcere "dintr-o bucata" (viraj stanga),pe o anumita strada,ci din maxim doua manevre. Dar,daca virai dreapta (pe aceeasi strada),intoarcerea era brici! Acelasi lucru se petrecea si la un TV-eu din 96. Tatal meu a fost posesorul unui TV 12 FA,din 79',iar intoarcerea "dintr-o bucata" (viraj stanga) se facea brici,spre deosebire de cele de care v-am spus!
George
Administrator
Administrator

Post by George »

banuiam ca la asta te referi, insa nu e ceva normal sa se intample asta. ar putea fi caseta de directie impartita gresit, in sensul ca ai mai multe ture de volan intr-o parte decat in cealalta.
ARO CLUB ROMANIA
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Sau limitatoarele de viraj, "reglate" prost.
pui de drac
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by pui de drac »

da,clar e o problema de reglaj al casetei.

nenea george, ai habar pe la ce scor se invarte o cutie in 5 buna?

p.s.: nu prea e de modificari discutia asta..
George
Administrator
Administrator

Post by George »

2.500 se cerea, in vremurile bune... acuma...dupa cum gasesti, si ce bafta ai.

p.s.: poate un moderator muta pe la service
ARO CLUB ROMANIA
Cip
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Cip »

Ok,ori vorbiti despre cum aducem schimbatorul mai aproape sau orice alta modificare,ori gasim o alta destinatie topicului.
Cip
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Cip »

George wrote:
p.s.: poate un moderator muta pe la service
imediat,nu vazusem ps-ul...
KAPA
Incepator
Incepator

Post by KAPA »

Salutare.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
KAPA
Incepator
Incepator

Post by KAPA »

In prima poza v-am trimis o schema cinematica la modificarea pe care am facut-o eu ca sa aduc schimbatorul mai in spate. Sper sa intelegeti . Era mai bine sa pun niste poze dar eu ca sa ajung la cutia de viteze trebuie sa demontez o zi intreaga... trebuie sa demontez o groaza de instalatie electrica si instalatia de incalzire .
Dar daca chiar va intereaseaza modificarea ;D i-mi fac timp intr-un wekend si va fac niste poze amanuntite.
In rest desi poate in schema aceea lucrurile par complicate de fapt le faci intr-o zi ...daca ai un strung doua bucati de aluminiu 50x50x20, niste bronz D=30 mm. pt 2 bucse si bineinteles tija de otel care face de fapt posibila mutarea schimbatorului si pe care am luat-o de la o alta cutie de viteze. Daa va faceti probleme referitoare la sudarea pieselor de aluminiu ...exista electrozi pt sudarea electrica a aluminiului, sunt destul de scumpi, 50 lei trei electrozi dar cred ca e mai accesibila calea asta decat sudarea in argon.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply