Am bagat in marsalier si sa bag masina in curte, da de unde, un zgomot urat si dupaia huruia, clar am zis ca am rupt cutia, cand am dat jos INGENIOZITATEA ROMANILOR si-a zis cuvantul... pui tu asa cuplaj la o masina de o tona jumate si cu reductor... rusine... pe pinion ~5 mm si pe ax 9 mm. Ce sa si fac acuma, am luat o cutine de la cineva si tot asa cand am dat jos capacu de la reductor piulita juca si... dinti la pinion varza...
Alt angrenaj nou... (n-am de unde, in zona mea, Medias nu gasesc piese aro 10) nu stiu in Sibiu... O cutie cu reductor buna daca stiti in zona mea...
Solutii sa fac altceva... Orice raspuns sau indicatie e binevenita... Multumesc
Cuplaj dintre pinionul de legatura cutie si reductor dus...
- vlad_pop
- Incepator

Cuplaj dintre pinionul de legatura cutie si reductor dus...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- N Alin
- Membru

Re: Cuplaj dintre pinionul de legatura cutie si reductor dus...
Ceea ce ai patit tu se intimpla la toate A10, acesta e un punct slab(ar mai si priza ambreiaj, dar asta nu e in topic...)
Daca nu gasesti piese si cunosti meseriasi in prelucrari poti face canale de pana in pinion si pe arborele secundar, oricum, zic ca e o fixare mai ferma a acelui pinion pe arbore prin doua pene decit acele nuturi amarite.
Vezi ca la capitolul piese schimb sunt doua modele de arbori secundari, un model (care il ai montat tu)cu rulment de fixare si in carcasa reductorului si un model mai scurt care nu are rulment de fixare in carcasa reductorului.
Daca nu gasesti piese si cunosti meseriasi in prelucrari poti face canale de pana in pinion si pe arborele secundar, oricum, zic ca e o fixare mai ferma a acelui pinion pe arbore prin doua pene decit acele nuturi amarite.
Vezi ca la capitolul piese schimb sunt doua modele de arbori secundari, un model (care il ai montat tu)cu rulment de fixare si in carcasa reductorului si un model mai scurt care nu are rulment de fixare in carcasa reductorului.