Cuplaj elastic transmisie

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
yo2ogm
Membru Devotat
Membru Devotat

Cuplaj elastic transmisie

Post by yo2ogm »

Atasez un link care siteul unui institut din Bucuresti http://ctt1.icpe-ca.ro/index.php?m=2&details=56
Este vorba de o cupla elastica cu interactiune magnetica (transmiterea puterii nu se face prin cuplaj mecanic ci prin interactiune magnetica cu magneti permanenti , rezultind un cuplaj foarte elastic dar care poate transmite un cuplu mare ). In ideia ca s-ar putea folosi o astfel de cupla catre difentialul fata pt. a prelua socurile ce apar la transmisia 4x4 si pastrarea permanenta a cuplajului 4x4, adresez o rugaminte bucurestenilor, cu timp disponibil si disponibilitate, sa viziteze acest institut si sa se intereseze de acest produs (pret, caracteristici tehnice, posibilitatea de al folosi la autoturisme ).
Cu multumiri !
ARO 10,4 DIESEL, 2005
OPEL NEW CORSA DIESEL, 2008
tel. 0770403936

SERGHEI
Banat
Banat

Re: Cuplaj elastic transmisie

Post by SERGHEI »

Este o ideee buna .Fiind un cuplaj permanent montat pe iesirea spre fata ,nu te va ajuta decat in momentul in care cuplezi 4x4.Va proteja fata in limitele rezistentei celorlalte piese (cardan,planetare,dif ).La cuplul suportat de ,,jucarie " nu vad cum ar suporta celelalte piese socurile... Poate daca era ceva care peste un anumit nivel sa asigure o ,,alunecare"...era ceva.Sa inlocuiesti ,,cardane" cu asa ceva sigur nu merge . Fiin cuplaj ,,permanent" nu merge folosit pt antrenarea unui troliu ......Chiar nu vad unde ar putea fi folosit la o masina ...

PS=- fiind piesa romaneasca ,lucrata intr-ul ,,laborator" sunt sigur ca costa mai mult decat un aro 10 modest.
yo2ogm
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by yo2ogm »

Au mai multe varinte de cuple pt. diferite cupluri.
http://ctt1.icpe-ca.ro/index.php?m=2&details=57
ARO 10,4 DIESEL, 2005
tel. 0770403936
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

yo2ogm wrote:Au mai multe varinte de cuple pt. diferite cupluri.
http://ctt1.icpe-ca.ro/index.php?m=2&details=57
Am vazut... Daca s-ar putea ghici cand incepe sa geama transmisia fata atunci am alege un cuplaj care sa ,,patineze" putin mai ,,jos"...Oricum ,eu unul nu vad cum s-ar putea adapta chestiile astEA chiar daca teoretic ar putea lucra. De ce nu au facuit ,,casele mari " cuplaje magnetice permanente la masini fitza??? Ca au facut cuplaje ,,electro-magnetice " este altceva.Chestiile astea s-ar preta cel mai bine la inlocuirea ,,MRL-urilor"..Nu mai poate ,,patineaza" ..poate, se invarteste......dar nu cred ca este rentabil dpdv financiar .O sa sun maine la ei sa vad ce preturi au...Oricum nu putem afla cam ce ,,dimensiune" trebuie sa aiba...asa ca ...

PS- inca o treaba pe care nu o inteleg (eu de fel inteleg mai greu ) : de ce ai tu talentul sa complici lucrurile ?? !!
Ai un ARO.Hai sa acceptam ca cea mai mica modificare ii dubleaza valoarea si sa tinem masinile daca nu chiar cum le-a facut mama lor ,macar cu mici ,,imbunatatiri"...Mai trebuie sa apara cineva cu NOS pe aro si eu ma declar ,,invins"..

yo2ogm
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by yo2ogm »

Faptul ca n-au mai facut-o altii nu reprezinta un argument. Astfel de cuple la fiecare roata era pasul doi, dupa o evaluare functionala.
ARO 10,4 DIESEL, 2005
tel. 0770403936
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

Foarte interesant, ar trebui sa aflam la ce cuplu se rupe cea mai slaba piesa din lantul cinematic pe fata si in functie de chestia asta putem sa dimensionam cuplajul la cat cuplu trebuie sa tina fara a strica ceva.
yo2ogm
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by yo2ogm »

Da, e o chestie de studiat. E vorba de solicitari dinamice de scurta durata mult mai mari decit cuplul nominal. Dimensionind cupla la o valoare cu ceva mai mare decit cuplul nominal al motorului s-ar obtine probabil o buna protectie a transmisiei, mai ales ca transmiterea puterii se face in mod elastic, fara socuri.
ARO 10,4 DIESEL, 2005
tel. 0770403936
yo2ogm
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by yo2ogm »

Revin cu intrebarea cu care am inceput topicul.
Atasez un link care siteul unui institut din Bucuresti http://ctt1.icpe-ca.ro/index.php?m=2&details=56
Este vorba de o cupla elastica cu interactiune magnetica (transmiterea puterii nu se face prin cuplaj mecanic ci prin interactiune magnetica cu magneti permanenti , rezultind un cuplaj foarte elastic dar care poate transmite un cuplu mare ). In ideia ca s-ar putea folosi o astfel de cupla catre difentialul fata pt. a prelua socurile ce apar la transmisia 4x4 si pastrarea permanenta a cuplajului 4x4, adresez o rugaminte bucurestenilor, cu timp disponibil si disponibilitate, sa viziteze acest institut si sa se intereseze de acest produs (pret, caracteristici tehnice, posibilitatea de al folosi la autoturisme ).
Cu multumiri !
ARO 10,4 DIESEL, 2005
tel. 0770403936
bebelu
Membru
Membru

Post by bebelu »

va rog sa ma scuzati, poate ca intru ca musca in ciorba dar, la preturile la care se invart piesele de schimb si la cata mormanul de fier este ARO, cred ca o astfel de protectie nu ar face dacat sa complice bugetul familial si balanta timpului liber... Plus ca poate naste niste complicatii neprevazute in trafic.
Ideea este ca o masina este cu atat mai fiabila cu cat dispune de mecanisme cat mai simple. Simplitatea duce la reducerea confortului dar, sa fim seriosi, am optat pentru ARO nu pentru Infinity, nu?!??
yo3hjv
yo2ogm
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by yo2ogm »

Corect, cu cit e mai simplu cu atit mai bine, dar in cazul de fata cred ca ar putea fi o foarte buna protectie pt. transmisie. ARO nu l-am luat neaparat pt. pretul mic ( am dat 5000 euro cind avea 6 luni de la inmatriculare ), am dorit sa am o masina cit de cit capabila in teren si pina acum am mers prin locuri destul de nasoale.
ARO 10,4 DIESEL, 2005
tel. 0770403936
yo2ogm
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by yo2ogm »

Se pare ca nu exista bucuresteni dornici sa ia legatura cu respectivul institut. SE POATE INCHIDE.
ARO 10,4 DIESEL, 2005
tel. 0770403936
George
Administrator
Administrator

Post by George »

yo2ogm wrote:Se pare ca nu exista bucuresteni dornici sa ia legatura cu respectivul institut. SE POATE INCHIDE.
sau poate nu sunt interesati...nu il gasesc aplicabil in domeniul de interes. altfel, cred ca mail si telefon, se gaseste si la timisoara...nu?!
ARO CLUB ROMANIA
yo2ogm
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by yo2ogm »

Cum am spus,
SE POATE INCHIDE.
ARO 10,4 DIESEL, 2005
tel. 0770403936

Post Reply