Va rog sa mi dati si mie un pont de curatat prenandezul de pe niste pensule . Pensulele sunt din par natural si s a intarit prenandezul pe ele .
Acum dupa fiecare utilizare , le bag in otet . Asta nu le curata dar, macar nu se mai intaresc, asa ca le pot refolosi.
solutie pt diluare -curatare prenandez
Moderator: costy84
- traianj
- Membru

- George
- Administrator

-
SERGHEI
- Banat

Re: solutie pt diluare -curatare prenandez
Te-ai gandit sa cumperi alte pensule??!! NU de alta dar in momentul in care te-ai apucat sa FOLosesti niste pensule trebuie sa ai in vedere si ,,conservarea si curatarea lor " ..La cat costa o pensula in ziua de azi cred ca intrebarea ta este ,,gratuita"..Este mai ieftina o pensula decat ,litrul " de otet...Bafta.traianj wrote:Va rog sa mi dati si mie un pont de curatat prenandezul de pe niste pensule . Pensulele sunt din par natural si s a intarit prenandezul pe ele .
Acum dupa fiecare utilizare , le bag in otet . Asta nu le curata dar, macar nu se mai intaresc, asa ca le pot refolosi.
- traianj
- Membru

Re: solutie pt diluare -curatare prenandez
Mai am o inrebare, tot de chimie: A ceruit careva dintre voi parchet ?
Sunt forumisti care se ocupa cu apicultura si poate stiu ei mai multe despre ceara .Cum se aplica ceara de albine ? (de asta am)
Eu vreau sa aplic acelasi tratamant unor icoane pictate pe lemn cu tempera si emulsie de ou.
Am incercat sa diluez ceara cu firnais in proportie de 20% ceara ,dar se intareste foarte greu si nu pot sa i dau luciu.Mi am stricat niste icoane si inca n am nimerit solutia potrivita. Cred ca cei care au aplicat ceara pe parchet , mi ar putea da indicatii bune.
Multumesc!
Sunt forumisti care se ocupa cu apicultura si poate stiu ei mai multe despre ceara .Cum se aplica ceara de albine ? (de asta am)
Eu vreau sa aplic acelasi tratamant unor icoane pictate pe lemn cu tempera si emulsie de ou.
Am incercat sa diluez ceara cu firnais in proportie de 20% ceara ,dar se intareste foarte greu si nu pot sa i dau luciu.Mi am stricat niste icoane si inca n am nimerit solutia potrivita. Cred ca cei care au aplicat ceara pe parchet , mi ar putea da indicatii bune.
Multumesc!