de cand ma stiu mi+am dorit sa am acvariu .... astazi mi-am indeplinit dorinta si l-am primit pe Mos Craciun cu una bucata acvariu aquapro 60 .... amu' sa vezi beleaua .... ca nu-i chiar asa de simplu ... nu pui apa + pietre + nisip+ plante si niscaiva crapceni .... e o intreaga inginerie ... cu apa decolrificata ... cu strat de fund ... cu aia masii
Mai are careva dintre noi acvariu? ... si ma poate ajuta cu info in alt format decat al forumurilor de profil?
Nu de alta dar nu pe acolo recunosc sincer ca nu inteleg nimic.
ACVARIU - cum il folosesc
Moderator: costy84
- tarzy
- Membru legendar

- Zmeu
- Banat

Re: ACVARIU - cum il folosesc
eu mai stiu ceva de acvarii...daca ai intrebari iti stau la dispozitie
- COSMIN D
- Membru de elita

Daca citesti tot ce scrie pe forumuri ajungi sa il arunci , sau o iei razna . Nu te lua dupa diferitele calculatoare de nr. de pesti pe care ii poti tine in acvariu. Eu am cel putin dublu numarul de pesti decat spun ''regulile'' lor . Am inceput cu gupy care sunt cei mai putin pretentiosi , si cu astia inveti singur ce sa faci .
- baciudibaciu
- Membru legendar

am si io un acvariu cu oarece pesticulany prin el !
Cum de nu l-ai vazut !?
Xipho 6 buc
sanitari 3 buc
gupi 5-6 buc
strict necesar : pompa de recirculare si filtrarea apei
oarece substante pentru dedurizarea apei
dezinfectante
un furtunas de plastic cca 1m
o plasa -juvelnic sau cum dreacu ii zice ,sa ai cu ce sa-i prinzi cand schimbi apa , speli nisipul,plantele si pietrele din acvariu
mancaruri gustoase
cateva plante decorative
cativa bolovani mai ciudati ca forma
PASIUNE
si cam atata
nu-i invata cu incalzitoare !
Cum de nu l-ai vazut !?
Xipho 6 buc
sanitari 3 buc
gupi 5-6 buc
strict necesar : pompa de recirculare si filtrarea apei
oarece substante pentru dedurizarea apei
dezinfectante
un furtunas de plastic cca 1m
o plasa -juvelnic sau cum dreacu ii zice ,sa ai cu ce sa-i prinzi cand schimbi apa , speli nisipul,plantele si pietrele din acvariu
mancaruri gustoase
cateva plante decorative
cativa bolovani mai ciudati ca forma
PASIUNE
si cam atata
nu-i invata cu incalzitoare !
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
- flo
- Membru legendar

Daca tii cu adevarat la vietuitoarele din acvariu consider ca e musai sa intreprinzi o minima documentare. Gandeste-te ca in acel mediu redus ca dimensiuni traiesc fiinte care au nevoile lor si care de cele mai multe ori nu corespund cu dorintele si cu comoditatea posesorului de acvariu.
In cartile mai noi de acvaristica am observat ca apare intradevar o oarecare exagerare privind dotarea si conditiile minime pe care trebuie sa le indeplineasca un acvariu, exagerare venita pentru a satisface dorinta de publicitate a furnizorilor de astfel de echipamente care la randul lor au sponsorizat aparitia cartilor.
Regula de baza este: asigurarea conditiilor de trai cat mai aproape de mrdiul natural.
Nu pune la un loc pesti care traiesc in conditii de temperatura sau caliatate a apei diferite.
Nu pune la un loc pesti rapitori cu altii de talie mai mica.
Nu-i inghesui, ii chnuiesti, risti sa nu le asiguri cantitatea de aer si de apa curata si nici nu se vor dezvolta.
Temperatura este foarte importanta. O sa vezi ca se poate intampla ca vara sa fie mai greu sa asiguri temperatura in parametrii acceptabili. Acum cu aerul conditionat s-a rezolvat si aceasta problema.
Alte lucruri simple dar obligatorii:
Curatenia apei.
Hrana nealterata si variata.
Timp alocat intretinerii acavariului. Lipsa acestui element m-a determinat sa renunt la acest lucru minunat.
Cauta carti si citeste. Daca te pasioneaza cu adevarat vei continua.

In cartile mai noi de acvaristica am observat ca apare intradevar o oarecare exagerare privind dotarea si conditiile minime pe care trebuie sa le indeplineasca un acvariu, exagerare venita pentru a satisface dorinta de publicitate a furnizorilor de astfel de echipamente care la randul lor au sponsorizat aparitia cartilor.
Regula de baza este: asigurarea conditiilor de trai cat mai aproape de mrdiul natural.
Nu pune la un loc pesti care traiesc in conditii de temperatura sau caliatate a apei diferite.
Nu pune la un loc pesti rapitori cu altii de talie mai mica.
Nu-i inghesui, ii chnuiesti, risti sa nu le asiguri cantitatea de aer si de apa curata si nici nu se vor dezvolta.
Temperatura este foarte importanta. O sa vezi ca se poate intampla ca vara sa fie mai greu sa asiguri temperatura in parametrii acceptabili. Acum cu aerul conditionat s-a rezolvat si aceasta problema.
Alte lucruri simple dar obligatorii:
Curatenia apei.
Hrana nealterata si variata.
Timp alocat intretinerii acavariului. Lipsa acestui element m-a determinat sa renunt la acest lucru minunat.
Cauta carti si citeste. Daca te pasioneaza cu adevarat vei continua.
- bujye
- Membru de elita

am si eu un acvariu juwel 55-60l ,a fost o vreme cind aveam timp mai mult ,dar dupa sarbatori vreau sa ma ocup mai mult inclusiv sa construiesc un decor din poliesteren cu ciment si achizitionare de plante.La noi in zona cam slabute magazine cu specific de acvaristica de fapt 2 magazine,am gasit pe okazii persoane care vind plante si ma bate gindu de o comanda ca am vazut ca se pot trimite prin posta.Ca dotari la acvariu,filtru,lampa si incalzitor ,toate au venit impreuna cu acvariu de la aceeasi firma iar in privinta conditiilor pentru pesti>spalat acvariu o data la 3 luni,complectat cu apa statuta de cite ori este nevoie sa nu scada sub nivelul filtrului,din cind in cind sare si albastru de metil .Am avut si ceva alge,acvariu era expus la lumina naturala prea puternica asa am citit ,sper ca nu am citit prostii.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Victor
- Membru de elita

Am si eu un acvariu juwel de 60 litri de care sunt foarte multumit dar de care vreau sa scap(am trecut la grupa mare am luat unul de 130 litri si mai am unul de 300litri In constructie.poza de sus este cu cel de 130litri
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Victor on 08 Jan 2010, 17:03, edited 1 time in total.
Nu Fura! Guvernul Uraste Competitia.
- Victor
- Membru de elita

poze. Masa pe care sta am facuto singur. In magazin costa de la 3 mil. In sus la aceste dimensiuni.
Last edited by Victor on 08 Jan 2010, 17:02, edited 1 time in total.
- tarzy
- Membru legendar

deja am pesti in acvariu ...
ma chinuiesc cu plantele ... ca nu prea le place mai deloc la mine-n acvariu, sper sa ma "tina" si sa nu trec la plastice
ma chinuiesc cu plantele ... ca nu prea le place mai deloc la mine-n acvariu, sper sa ma "tina" si sa nu trec la plastice
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
(Winston Churchill)
- Victor
- Membru de elita

Nu au motive sa nu le placa. iar cele de plastic nu fac altceva decat sa distruga tot ce e viu In acvariu
- yo2ogm
- Membru Devotat

Cel mai important lucru la un acvariu e un filtru bun cu recircularea apei. La mine apa nu a mai fost schimbata de cel putin un an si jumatate si este perfect limpede. Ca sa poata creste, plantele au nevoie de lumina buna (un tub fluorescent, bec economic de 20-30 W in capac e de ajuns). De asemenea nu trebuie data multa mancare pestilor ca altfel se tulbura apa (se da odata pe zi cat mananca in citeva minute, preferabil sa nu se dea granule, asa zisele vitamine).
Mai adaug ca pentru ca peretii acvariului sa nu fie invadati de alge, mai sant necesari si niste pesti mancatori de alge.
Mai adaug ca pentru ca peretii acvariului sa nu fie invadati de alge, mai sant necesari si niste pesti mancatori de alge.
ARO 10,4 DIESEL, 2005
OPEL NEW CORSA DIESEL, 2008
tel. 0770403936
OPEL NEW CORSA DIESEL, 2008
tel. 0770403936
- flo
- Membru legendar

Este bine de stiut ca plantele au nevoie si de o "portie; de lumina naturala. Lumina de neon nu asigura viata plantelor. Sunt doua solutii:tarzy wrote:deja am pesti in acvariu ...
1. Acvariul sa fie cat de cat lumninat si de lumnina zilei sau
2. Alaturi de neon monteaza un bec incandescent. Lumina sa este mult mai apropiata de cea naturala.
In ambele cazuri o sa inceapa sa te chinuiasca algele daca proprtia lumina naturala/ artificiala nu este cea optima.