Pbe la ambreiaj + CV

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Raspuns: Pbe la ambreiaj + CV

Post by vstef_is »

multumesc pentru sfat! Foarte probabil ca asa voi face...

Am pus cutia la loc... si am mers un pic pana la metro si inapoi.... schimba foarte finutz... ambreiajul cupleaza destul de sus... mai e loc de cateva reglaje, dar pentru moment situatia se prezinta bine!

alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

las-o in pace o perioada.
cateii aia se regleaza usor fara sa mai umbli la ambreiaj, prin fereastra.
daca nu ai polizat un pic suprafata cateilor si i-ai pus asa cum erau luati (=/- bavura) dupa o perioada o sa mai coboare pedala.
sau daca nu e ok otelul.
asa ca inspectia asta o faci un pic mai incolo.
verifica doar sa nu iti alunece ambreiajul cu pedala asa de sus.

eu la a mea i-am dat la inceput o proba de fortare pe distanta scurta am urcat-o pana la 100/h si a mirosit a disc prajit. acum o las in pace s accelerez si eu pe distante mai lungi.
happily mending an Aro 320 D127
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

catzeii i-am pus asa cum erau.... oricum o tin o satptamana doua... trei... si dupa asta  mai verific ce si cum... sper sa fie buni, ca m-au costat vreo 270 bucata... :(

Va mai tin la curent cu ceea ce se intampla astazi :)
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Gata... ambreiajul si cutia... totul pus la loc frumos, m-am plimbat un pic cu masinutza si... impresii:

ambreiajul (e clasic, de 244), merge FOARTE bine... cupleaza frumos, de pe la jumatatea cursei, liniar... pana sus... merge bine ce mai... chiar sunt foarte multumit...
Cutia de viteze - boala lunga la ARO... e cam la fel... am schimbat sincroane a 3a si a 4a... mesterit pe ici pe colo, reglat aia, ailalta... tot atat... Aceeasi marie cu alta palarie... sare a treia cand e pe relanti... dar in schimb intra FOARTE finutz in marsalier... si in orice alta viteza de fapt... (aici trebuie sa creditam si ambreiajul, ce-i drept)...

In final... domle, merge...! Marturie pentru faptul ca merge e ca am tras un VW Transporter din oras pana la iesire din Iasi la un service, ca era botzit omul... si vroia la tinichigerie. enorm de bine a mers...

Alte probleme? Frana de mana, imi trebuie arculetzul si butonul de la maneta.... capete de bara, pe dreapta se impune imperios sa fie schimbat... franele verificate un pic, ah si cel mai si cel mai aiurea... kilometrajul... ceasul e dat peste cap, trebuie altul... si ar mai fi....

adiR
Junior
Junior

Post by adiR »

lasa ca incet incet le faci tu...
daca sare dintr-a treia probabil ca nu e bine reglata furca aia pr a 3-a si a 4-a. adica trebuie dataputin mai jos, spre spatele masinii, ca sa intre mai bine bila aia de blocare in santulet. ai mai putea incerca sa schimbi arcul care apasa bila, cea care blocheaza furca sa nu iasa singura din viteza, sa pui unu putin mai rigid.
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Reglat furca... :D si tot sare... arculetzele sunt noi noutze...

Cutia asta de viteze o fost la discoteca, si o ascultat numa si numa "house".... "jump around.... jump jump jump around"...
pantelimon
Membru legendar
Membru legendar

Post by pantelimon »

pai fi atent ce faci:scoate capacele alea de deasupra cutiei dupa aia baga in a-3-ascoate maneta usor fara sa iasa din viteza scoate capacul usor cu tot cu furci si vezi daca mansonul sincronului 3 intra bine pe dinti pinionului de v. a-3-a in caz ca sta in buze nu-i intra pana in mate e normal sa sara pentru ca vit. a-3a nu se zavoraste si o scuipa cand ti-e lumea mai draga,incearca sa desfaci furca de pe ax si sa o muti un pic spre a-3-a daca nu reusesti cauta alt ax si alta furca de a-3-a asta bineinteles daca zici ca ai pinion si sincron in regula fara dinti tociti.
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Nea george, pinionul stare foarte buna, sincronul pus nou... o sa incerc cum zici matale... dar nu ma grabesc prea tare acum ca nu mai am timp deloc aproape....
sebi

Re: Pbe la ambreiaj + CV

Post by sebi »

Buna.Am si eu o problema la cutia de viteza la un Aro 10.4 si nu gasesc piese de schimb adica nici nu stiu ce fel de cutie este,ma poate ajuta careva?
George
Administrator
Administrator

Post by George »

da-o jos,mi-o aduci mie...si ti-o aduc gata facuta. cu garantie ;)
ARO CLUB ROMANIA
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

cam cat te-au costat toate piesele?
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
Cyrus The Virus
Incepator
Incepator

Post by Cyrus The Virus »

fi atent la cutia aia sincron e o treaba si inel sincron e alta, daca ai schimbat inel sincron normal ca intra bine in viteza, dar daca sare din viteza ala e sincronul si e simplu sa sti ce ai schimbat pt ca inelul costa la 100.000 sau de genul si sincronul peste 1.000.000 daca nu 1.500.000 deci tu ce ai schimbat in ea sa nu mai sara din viteza? poate fi si de pa pinion dar nu dintzi oblici cu care se angreneaza de trenul fix ci cei maruntzi de linga, care probabil nu i-ai verificat, pe aia cupleaza sincronul si daca sunt putzin uzatzi sare cind faci frina de motor sau rar poate sa sara si cind accelerezi.

Post Reply