sufa economica

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
alex
Membru legendar
Membru legendar

sufa economica

Post by alex »

azi m-am trezit cu un snop de chingi de la centuri de siguranta....florin e de vina.

asa ca am folosit masina de cusut, ata sintetica groasa (30 sau 40, nu sunt sigur), ac de 100 sau 120 (iar nu sunt sigur... ;D ) si am obtinut o sufa de aproape 9 metri.

axxel a spus ca o testeaza cu prima ocazie, eu sper sa faca fata (de fapt sunt sigur ;D )

buget = mai nimic
munca= 90 min
rezultat =o sufa acceptabila.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
happily mending an Aro 320 D127

autom
Membru Devotat
Membru Devotat

Re: sufa economica

Post by autom »

Asa ceva am si eu. Isi face treaba ff bine. Am folosit la capete ochetii care prind centura de sifuranta de sasiu si prin ele am prins carabine de siguranta.

Buna ideea! \:D/
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

alex wrote:azi m-am trezit cu un snop de chingi de la centuri de siguranta....florin e de vina.

asa ca am folosit masina de cusut, ata sintetica groasa (30 sau 40, nu sunt sigur), ac de 100 sau 120 (iar nu sunt sigur... ;D ) si am obtinut o sufa de aproape 9 metri.

axxel a spus ca o testeaza cu prima ocazie, eu sper sa faca fata (de fapt sunt sigur ;D )

buget = mai nimic
munca= 90 min
rezultat =o sufa acceptabila.
Abia astept sa te tractez din namol asa vom afla sigur daca sasiurile mai vechi au tabla mai groasa ;D .
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

nah,
la capete e mai slaba, sa se rupa inaintea sasiului tau ;D ;D

trebuie testata, nu stiu per ansamblu cat de rezistenta e.

dar bine ca avem cel putin un utilizator multumit, autom. ;)

autom, in cate straturi ai pus chinga?

la mine e practic un "inel" mare, am cusut chingile pe mijloc, dar nu e cusatura de forta, ci doar cat sa tina chingile alaturate.

la imbinari am pus cate 6 cusaturi zig-zag.

ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

ce frumos a iesit ^:)^
chiar ai talent :)
autom
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by autom »

Ultima oara am tractat Ticozaurul apicultorului miraculos ( nu dau nume ca se supara Tarzy). La Tico a facut fata cu succes. Ma gandesc ca o sa tina. La servici avem ceva semanator facut din furtun tip B de pompieri si scoate autospeciala cu bine din noroi. Daca tin furtunele, tine si asta, cred \:D/ \:D/ \:D/

Oricum, e simpla de executat, de bunsimt si daca se strica nu e mare paguba.

Ma gandesc sa adun de astea cas a fac chingi de ancorare la cele necesare ridicarii prin curte.

Chinga e intr-un strat si are cam 8 m.

Cusatura este facuta numai la mijloc, la imbinarea a doua centuri , imbinare executata de catre masina de cusut numita SOTIE ;)) ;)) ;))
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

autom wrote:
Ma gandesc sa adun de astea cas a fac chingi de ancorare la cele necesare ridicarii prin curte.
pentru ridicat motorul au fost ok.
chinga simpla stiam ca tine 2 tone .
daca sufa aceasta rezista la 3-4 tone, ar fi suficient pentru utilizare obisnuita.

raman la parerea ca sufa dinamica e ideala pentru aro (sasiu/puncte de ancorare de rezistenta slaba).
Cristian1
Membru de elita
Membru de elita

Post by Cristian1 »

Salut!
Treaba faina ai facut, poti sa pui niste poze cu, cusaturile ?
Eu am tot asa ceva dar centuri de dacie 1300 (...care nu au reglaj, e una lunga si pentru slabi si pentru grasi) si este prinsa la mijloc cu un surub de centura si la capete am gaurile din urechea aia de fier.
NO LIMITS, NO RULES, NO ROADS
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

autom wrote:Ultima oara am tractat Ticozaurul apicultorului miraculos ( nu dau nume ca se supara Tarzy). La Tico a facut fata cu succes. Ma gandesc ca o sa tina. La servici avem ceva semanator facut din furtun tip B de pompieri si scoate autospeciala cu bine din noroi. Daca tin furtunele, tine si asta, cred \:D/ \:D/ \:D/

Oricum, e simpla de executat, de bunsimt si daca se strica nu e mare paguba.

Chinga e intr-un strat si are cam 8 m.

Cusatura este facuta numai la mijloc, la imbinarea a doua centuri , imbinare executata de catre masina de cusut numita SOTIE ;)) ;)) ;))

unde crezi bre ca dispar furtunele.. ;D ,...pe la sate mai toti au hamurile la cai din furtun de pompieri ;D de ce oare? :-j
autom
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by autom »

Un furtun are lungimea de 20 de m. Dupa o perioada , se sparge, de obicei langa racord si se scurteaza. Tot asa pana ajunge la 10 m. Dupa ce sunt prea scurte bucatile, se retrag spre magazie , la casare. Vine comisia de casare, se aduna toate bucatile si se lungesc prin curte sa se masoare si apoi se da ordinul de casare efectiva. Casarea e o mare proglema deoarace sunt numai 2 sau 3 agenti economici care preiau ( fara valoare, deci nu se platesc) aceste deseuri.

Toata logistica este nasoala, ne trateaza de parca cine stie ce le-am aduce, consumam cobustibil si resurse umane pentru nimic.

Asta am zis ca sa elucidez enigma furtunelor. :-?? :-?? :-??
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Toata logistica este nasoala
[-X
Bine...
autom
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by autom »

\:D/ \:D/ \:D/
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

Sufa a fost testata la AED 2010 , unde am tractat un fratior mai mic a lui 244 fara socuri si in Bucuresti cu socuri. Sufa s-a comportat excelent , abia astept sa primesc la testare si o sufa elastica produsa de alex. :)
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

am si dinamica...o bucata de coarda de alpinism retrasa din activitate. pusa in 2 ar trebui sa mearga.

putem inceca....desi la dinamice eu zic ca una de producator e mai bine....

sufa economica a fost sugerata pentru remorcari/tractari de zi cu zi, in oras. adica ceva f ieftiun si util. nu de agatat aroul pe deal si dat gaz....parerea mea. ;)
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Da, axxel4yoau, ai dreptate. Cea mai grozava sufa este cea care apartine altcuiva...
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

Post Reply