ARO 243 Hibrid

informatii de ultima ora legate de masini,in special 4x4
Post Reply
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

ARO 243 Hibrid

Post by Werner »

Din întâmplare am descoperit acest articol, despre un Român, care a realizat un Automobil hibrid. Proiectul bazeaza pe un ARO 243. Stiti ceva mai concret despre acest proiect interesant, despre omul care sta în spatele acestei realizari?

http://www.totalauto.ro/2009/03/25/aro- ... -romanesc/
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

N Alin
Membru
Membru

Re: ARO 243 Hibrid

Post by N Alin »

Sincer il gasesc doar interesant... Din ceea ce am citit si am inteles din acea prezentre sumara, zic ca nu e rentabila aceasta transformare de energie cinetica in energie hidraulica, energia hidraulica transformata in rotatie ; rotatia, transmisa prin lant la puntea motoare...
...acu' ceea ce expun e o parere strict personala, nu sunt inginer, nu am conceput nimic pe aceasta tema, doar am reparat sau am pus in funcionare-am lucrat cu chestii legate de hidraulica si mecanica in domeniul utilajelor din anii '80-'90 (hidro mecanice si mecano-hidraulice) nu am tinut contact cu evolutiile in domeniu.. la obiect.... acel echipament de transformare a inertiei in energie hidraulica e favorizat de masa vehicolului + masa acestui echipament care trebuie supradimensionat in ideea acumularii si stocarii acestei energii-vezi pompa hidraulica si acumulatoare sub presiune a energiei care implica echipamente, piese voluminoase, grele
la urmatoare faza, transformare energie hidraulica in energie mecanica, lucru mecanic zic ca e o problema, fiindca acea energie nu poate ajunge la randamentul/cuplul furnizat de motorul termic ,raportat la intervalul de timp si solicitarile impuse la un demaraj.... daca acel echipament nu e dimensionat ca pentru un escavator ... la toate aceste puncte de vedere vad cheltuieli de materiale, uzinare foarte mari...
din ceea ce am vazut,auzit ,citit,in alte parti, vehicolele hibrid termo-electrice sunt cele mai rentabile vorbesc de constructii mult mai simple, echipamente mult mai bine dimensionate, si consider ca in afara de echipamentul electronic de control si modulare sunt mult mai eficiente ca intretinere si fiabilitate...

Acu' inca o data repet sincer,e o parere personala.. poate gresesc..
gabyleo357
Incepator
Incepator

Post by gabyleo357 »

un astfel de autovehicul hibrid se poate face(daca nu s-a facut inca ;D ), si pe partea electrica. solutia ar fi constructia si perfectionarea unor sisteme de franare electromagnetice. astfel, la franare, sau mai eficient in cazul coborarilor energia inertiala este transformata in energie electrica si stocata in acumulatori. se obtine astfel o autonomie mai mare pentru functionarea "pe electric".
Recent, am auzit ca ar fi facut ceva de genul asta cei de la Lexus.
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Multi constructori ofera aca ceva, dar interesant era proictul acesta ca este montat pe un ARO.

Post Reply