ha, ha. chinezarii !

informatii de ultima ora legate de masini,in special 4x4
Post Reply
vercingetorix
Membru legendar
Membru legendar

ha, ha. chinezarii !

Post by vercingetorix »

Primul tractor chinezesc "made in" Râşnov

Compania chineză Hoyo- SHK Modern a început producţia de tractoare la uzina din Râşnov, iar prima serie de vehicule va fi finalizată la mijlocul lunii iulie, au anunţat oficialii companiei, citaţi de Mediafax. Producţia de tractoare a fost amânată în mai multe rânduri, din luna decembrie 2009, din cauza unor întârzieri la lucrările de la secţia de montaj. Reprezentanţii companiei au precizat că la uzina din Râşnov, care a fost inaugurată în luna septembrie 2009, se vor produce anual peste 20.000 de tractoare. (din ziarul Gandul, 22.06.2010)

Macar sa aiba oamenii unde sa munceasca, ca forta de munca din zona e relativ calificata...
Ma intreb oare ce motoare vor folosi...sa te tii acuma Aro-uri cu motoare Hoyo, dupa modelul Leutz ! ;))
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Daca nu Aro, atunci ce ?

Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Re: ha, ha. chinezarii !

Post by Werner »

Si astea vor sa fie mai bune decât cele facute la UTB......? :-@ Vrajeala!
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-oricine este bine venit,daca face productie pe criza asta.Terminati cu iluziile SF ale anilor 90.La ARO era de 10000 ori mai bine, daca venea ca investitor BEIJING JEEP si nu cel pe care-l stiti.
sile
Membru
Membru

Post by sile »

si totusi fiabile nu-s .un vecin al meu si-a luat asa ceva si intr-un an a umblat cam la toate chiar si la motor ,pe cind la classul care il are nu a umblat.deci ideea este ca chinezu ii tot chinez :P

cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristi-devildnb »

am vorbit o data cu un chinez care se ocupa cu componente de calculator si ceea ce mi-a spus el am mai auzit.
noi chinezii avem cam trei categorii de produse: foarte ieftine, ieftine si scumpe. voi romanii cumparati doar delea foarte ieftine.
chinezii nu fac utilaje agricole si masini unelte de ieri, acum depinde si ce materiale baga...
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Au fost si chinezii la ARO. Dar nu s-a legat nimic. Aveau în plan sa rada tot si sa le produca decât pe ale lor. Ca si indienii de la Mahindra. Oricum era mort ARO, cu chinezii si cu indienii.
Cotizo
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Cotizo »

Decat sa bage bani in idiotenia aia de Casa Poporului mai bine finantau o retehnologizare la Aro si scoteau ceva gen Defender sau Iveco Massif.
cristi36111
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by cristi36111 »

Cotizo wrote:Decat sa bage bani in idiotenia aia de Casa Poporului mai bine finantau o retehnologizare la Aro si scoteau ceva gen Defender sau Iveco Massif.
Nu toti gandesc ca noi,nu au cu ce.Traim in ROMANIA
Unde nu-i drum, acolo e ARO si reciproca este valabila.
cristi36111
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by cristi36111 »

Cotizo wrote:Decat sa bage bani in idiotenia aia de Casa Poporului mai bine finantau o retehnologizare la Aro si scoteau ceva gen Defender sau Iveco Massif.
Nu toti gandesc ca noi.Traim in ROMANIA
Unde nu-i drum, acolo e ARO si reciproca este valabila.
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Se pare ca Ceausescu dupa ce platise datoriile, cu toata nebunia in care trebuie amintita si interzicerea importurilor pentru completare, dorea sa tina la fel de stransa cureaua pentru a obtine finantari pentru retehnologizari. Intre primele astfel de obiective se afla modernizarea productiei de motoare navale si de locomotive diesel. Se intentiona si obtinerea unui motor pe motorina pentru ARO care sa asigure o mai buna trecere la export. "Barfele" acestea, auzite inainte de decembrie '89, au fost confirmate intr-o anumita masura de Stefan Andrei intr-o aparitie TV.
Ma intreb la ce piata s-au gandit chinezii pentru aceste tractoare?
%%- good luck
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-flo,ai punctat fb in legatura cu politica de autarhie din deceniul IX,a produs mari pagube si a decredibilizat produsele romanesti in primul rand in ochii romanilor,
-despre un motor pentru ARO am scris si eu,era vorba de un VW TD,
-piata pentru tractoarele de la Rasnov probabil va fi cam aceeasi pentru care se face fabrica de la bulgari LITEX MOTORS.
Cotizo
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Cotizo »

Tot timpul "am avut nevoie" de "retehnologizari" din cauza idiotilor care in general se afla in functii de conducere in aceasta tara si care ignora cu buna stiinta - din prostie, invidie, coruptie sau rautate - ideile si initiativele oamenilor talentati. Nu cred ca nu s-ar fi putut construi un motor performant romanesc pentru Aro. Am locuit in Gloucester, UK, unde a fost construit primul avion cu reactie englezesc - Gloster Meteor - intr-un loc care nu difera prea mult de mica baza de elicoptere de la Sibiu. Cu alte cuvinte, oamenii conteaza si organizarea - in rest, industria noastra grea avea in '70-'80 masini-unelte pentru orice nebunie...
gortu
Membru de elita
Membru de elita

Post by gortu »

Un tractor UTB 650 sau un 445 (leut) il bate pe asta in camp de ii sar rotiile si capota.
Am vazut ca aceste chinezarii sunt in programul rabla la tractoare...duci un tractor si primesti o chinezarie dasta si parca mai dai si diferenta.
Care taran si-ar duce UTB-ul lui care toata viata lui a muncit cu acest tractor si a fost multumit, pentru o chinezarie daia. b-(

Post Reply