Si uite asa, ca tot nu eram destul de loviti de criza, d-l BOC a crescut impozitul pentru ARO la 4640 de lei pe an! Ca doar are capacitate peste 3000 cmc, la fel ca Audi Q7, iar un amarat care mai avea un ARO isi permite sa plateasca cei 80% sau 100% din valoarea masinii pe impozitul lor de nesimtiti
Prima data au distrus industria de masini de teren romaneasca, acum ne-au ucis si pe noi, cei cativa nebuni care ne incapatanam sa nu le lasam sa moara! Rusine!
Multumiri :@) guvernului BOC!
Moderator: costy84
- Arcasul
- Membru

- alex4wd2001
- Aro Club Romania

Re: Multumiri :@) guvernului BOC!
Se pare ca, indiferent de culoarea politica (amintesc ca privatizarea uzinei a avut loc pe vremea "opozitiei"), ii amuza sa loveasca in ARO pana nu va mai misca nimic. M-a intristat si situatia proiectului 244 Peugeot prezentat de Barbosu... Eu insumi, desi aveam de gand sa ma implic ceva de acest fel, sunt acum pus in dubiu de incertitudinea pe termen mediu a jobului si a perspectivelor de viitor din domeniul privat, in general.
Intr-o tara normala, care tine la patrimoniul si substanta ei nationala, cred ca o entitate echivalenta cu ARO Club ar fi avut cui sa se adreseze pentru a se opera o delimitare de impozitarea super-suvurilor opulente, foarte bune de parcat in fata discotecii sau a palatelor unde se tin conferinte ff. shmeckere, atunci cand nu se intrec la plecarile de la stop sau cand nu defileaza in urma motociclistilor cu girofaruri. Eventual, cu asemenea masini, mai poti fi calcat pe plaja, daca nu esti vigilent. Ce sa mai zic...Romania devine un teren din ce in ce mai "dificil"...
Treaba cea mai grea e ganditu'
-
vstef_is
- Membru legendar

Proiect ARO 244 Peugeot? Nu stiu despre ce e vorba, dar Peugeot e din start necasigator...
Pe de alta parte, eu ma consolez oarecum cu ideea ca Brasovul care e cel mai tare motor din toate timpurile, evar, valoreaza greutatea lui in aur, si implicit mult peste 43 de milioane pe an. Asa ca oricum nu e taxat la adevarata sa valoare.
Nu face masina cat face motorul.
Acum ca o paranteza... Nu vrea nimeni sa dea in mod special in ARO, decat ca nu le pasa. ARO e doar o victima colaterala. Si cu scoaterea "derogarii" si cu dublarea majorarii.
Solutii exista. Bulgaria, Autoutilitara, si alte inginerii.
Bonus: pt ARO inscris pe Bulgaria nu mai sunt probleme cu ITP in trafic facut de RAR.
Pe de alta parte, eu ma consolez oarecum cu ideea ca Brasovul care e cel mai tare motor din toate timpurile, evar, valoreaza greutatea lui in aur, si implicit mult peste 43 de milioane pe an. Asa ca oricum nu e taxat la adevarata sa valoare.
Nu face masina cat face motorul.
Acum ca o paranteza... Nu vrea nimeni sa dea in mod special in ARO, decat ca nu le pasa. ARO e doar o victima colaterala. Si cu scoaterea "derogarii" si cu dublarea majorarii.
Solutii exista. Bulgaria, Autoutilitara, si alte inginerii.
Bonus: pt ARO inscris pe Bulgaria nu mai sunt probleme cu ITP in trafic facut de RAR.
- vercingetorix
- Membru legendar

Poate sunt putin off-topic, dar dupa surpriza asta neplacuta a impozitarii ma tot framant ce se poate face.
Am un prieten inginer la porsche nord si imi tot zice sa-mi dea un motor 1.9tdi de la vw passat.
Ma gandesc ca ar face fata distractiei, are ceva cuplu dar e mai complicat cu electronica aferenta.
Daca cineva a pus ceva similar pe un Aro, e binevenit sa impartaseasca din experienta...
Am un prieten inginer la porsche nord si imi tot zice sa-mi dea un motor 1.9tdi de la vw passat.
Ma gandesc ca ar face fata distractiei, are ceva cuplu dar e mai complicat cu electronica aferenta.
Daca cineva a pus ceva similar pe un Aro, e binevenit sa impartaseasca din experienta...
Daca nu Aro, atunci ce ?
-
vstef_is
- Membru legendar

Si cum adaptezi cutia de viteze? Si apoi Cutia de transfer? Sau renunti la 4x4? Folosesti cutia de ARO si ambreiajul de ARO? Rezista ambreiajul de Passat daca-l folosesti pe ala, la offroad? Electronica e problema urmatoare, ca e cu management, si cu instrumentar de bord.Trebuie sa iei si bordul de passat. De omologare nu mai spun, ca te costa cat nu face nici masina nici motoru.
Si nu e mai simplu in Bulgaria? Inginerii de genul acesta cu motoare straine nu mi se pare castigatoare. Mai ales cu motoare mici... 1.9 sa zicem ca e mai aproape de adevar, dar am mai auzit ipoteze si cu 1.5-uri si alte chestii
Si nu e mai simplu in Bulgaria? Inginerii de genul acesta cu motoare straine nu mi se pare castigatoare. Mai ales cu motoare mici... 1.9 sa zicem ca e mai aproape de adevar, dar am mai auzit ipoteze si cu 1.5-uri si alte chestii