Rovigneta se va scumpi cu 70% în 2008

informatii de ultima ora legate de masini,in special 4x4
Post Reply
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

http://www.tmctv.ro/articol_22368/rovig ... _2008.html

Azi 13:08 

Rovigneta se scumpeşte de anul viitor cu 70 la sută. Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, majorarea preţului a fost programată încă din anul 2002 printr-o ordonanţă de urgenţă care prevede alinierea treptată a preţurilor până la nivelul din Uniunea Europeană.

De la 1 ianuarie, rovigneta de o zi pentru autoturisme va costa un euro. Preţul celei pentru şapte zile va varia între 3 şi 5 euro, în funcţie gradul de poluare al maşinii. Cei care vor cumpăra rovignetă pentru 30 zile vor plăti între 6 şi 10 euro.

Taxa de drum valabilă 6 luni va costa între 15 şi 25 de euro, iar pentru un an, între 28 şi 40 de euro. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale susţine că aceasta este ultima majorare a rovignetei. Anul trecut, rovigneta s-a scumpit cu 20%.

sa-i futa cainii ....
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)

kato
Membru Devotat
Membru Devotat

Re: Rovigneta se va scumpi cu 70% în 2008

Post by kato »

jepcari dracu !!!!
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

mama lor de jepcari... si taxa de prima inmatriculare, si rovignieta, si impozit urias... si de toate...
florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

Sa nu v-aud! Ati vrut UE! Luati UE acum!

kato
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by kato »

florin75 wrote: Sa nu v-aud! Ati vrut UE! Luati UE acum!
eu unul nu am vrut nici un UE .

PARCA MA SIMTEAM MAI BINE PE VREMEA RAPOSATULUI !!!!!!

acuma parca as emigra in CUBA sau in Somalia sau dracu mai stie unde numai sa scap de jepcari astia !
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Huooo!
Dar veniturile nostre cand s-or alinia la UE?!
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

la care parte te simteai mai bine .... aia ca toti aveau dacii .... sau ca benzina era pe cartela
kato wrote:

acuma parca as emigra in CUBA sau in Somalia sau dracu mai stie unde numai sa scap de jepcari astia !
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
kato
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by kato »

tarzy wrote: la care parte te simteai mai bine .... aia ca toti aveau dacii .... sau ca benzina era pe cartela
kato wrote:

ai inteles totul anapoda !!!

tu nu vezi ce au facut astia din tara asta ! care are in punga mai mult are ca a facut ceva el ,pe cand majoritatea prostimi tot asa o duce sau mai rau!

viata nu inseamna numai benzina si masini straine !

de protectie sociala ce spui ?
ca majoritatea oamenilor isi permiteau cele 18 zile de concediu !
ca primea locuinta aproape orcine daca muncea ! poate si tu sau parinti tai
ce sanse mai are un tanar din ziua de azi care are un salar de 7-8 mil. sa-si cumpere o casa sau sa plateasca o chirie?
daca ai fi plecat in viata ca mine adica :cu hainele de pe tine o punga de 1 leu buletinu in buzunar si 50 de lei ai gandi alfel !

stiu ca nu a fost usor dar alfel nu se putea construi ceva !

Jepcari astia ce crezi ca si-au spus ?:hai sa-l dam pe Ceausescu jos ca termina cu datoriile si lumea o sa o duca mai bine si atunci nu mai putem sa facem nimic !
asa ca au tras o lovitura de stat (zisa revolutie)ca sa poata fura ei in liniste si nestingeriti de nimeni !

ar tebui trasi in teapa !

democratia asta de carton eu as numio ANARHIE !

si as mai putea sa mai scriu un roman aici dar mai bine ma las pagubas

cu respect

kato
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Dan CHIRIAC wrote: Huooo!
Dar veniturile nostre cand s-or alinia la UE?!

CAND O SA MUNCIM CA IN UE.

Protectie sociala,pensii decente,functionari care sa isi cunoasca meseria,invatamant de calitate si sistem sanitar adevarat :UTOPII in tara asta.
  Dar sa recunoastem :este al naibii de frumoasa,iar despre descurcat...cine s-a descurcat inainte de 89 se descurca si acum.Eu unul am facut bani multi pe vremea lui Ceausescu,bani din munca  (mi-am ales meseria potrivita).Singurul lucru de care nu am beneficiat a fost ,,casa din fondul locativ".Nu eram membru de partid si nu aveam dreptul (nu aveam origini sanatoase ) chiar daca ersam dispus sa dau spagi mari ca sa devin membru PCR.De la ICVL nu am putus sa iau casa ca trebuia sa plec si eu o data in armata(la 21 ani ,iar batranul nu vroia sa imi plateasca ratele cu toate ca ii lasam bani...asa ca am cumparat cu banii jos un apartament.UNDE ESTI TU CEAUSESCULE  cu locuri de munca asigurate,cu case de la stat ,cu invatamant si sistem sanitar gratuit......unde esti tu ..cu concedii pt tot romanul..cu mititeii si berea de dupa ,,manifestatii"...cu gratarul facut la locul de munca...cu apartamentele cumparate cu imprumut de la CEC.....UNDE ESTI TU?????

PS-acum nu va apucati sa insirati si partile nasoale ca imi stricati ziua.
  Din partea mea ,sa faca taxa de drum si 200 euro dar...SA AVEM DRUMURI....mama masii.
Last edited by George on 19 Oct 2007, 21:00, edited 1 time in total.
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

kato, SERGHEI, aveti mare dreptate... cine stie cunoaste, si stim cu totii ca totusi ti se ofereau multe lucruri....

Ce ma nemultumeste si ma deranjeaza acum, este ca platesti ENORM de multe lucruri, si nu primesti pe masura in schimb!!!

TPI = jecmaneala PE FATZA, iar ai nostri duc UE de nas, si ii tot amagesc, numai numai sa tina taxa mai departe!
Impozit auto = URIASE, raportate la valorile masinilor, si TOTAL ne-fairplay... vezi cazul masinilor de teren straineze, vechi vechi, care platesc de rup - si parerea mea e ca nu ar trebui sa plateasca atat! La noi poate e usor mai simplu, avand "derogare" - DAR vorba lui tarzy, CAT va mai dura aceasta derogare???
Rovignieta = Din ce in ce mai mari, si...? Astept si drumuri pe masura... Chiar daca am ARO, cand mergi extraurban conteaza foarte mult un drum bun! Asta inseamna in primul rand siguranta, pivotzi si bucse care te tin mai mult, curbe si probleme semnalizate corespunzator, trafic fluent, etc etc...
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

bre ... da ce bip ... tot bagi cu vorba lu' tarzy .... tu vrei sa ma ia astia la ochi? vrei sa vii sa-mi trimiti chiftele cu prastia peste gard? :-j

revenind .... azi am platit RCA la Logan .... 275 de lei .... cum .... bipul meu a ajuns RCA-ul atat nu pot sa inteleg .... anul trecut era sub 100 / an
(Winston Churchill)
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Pai daca nu vrei sa te mai citez de acu zimi ca nui bai... doar tu zisesi lucrurile alea...

Si ca tot veni vorba, da unde pacatele mele ti-ai facut RCA? Ca io am dat 177RON pe 6 luni... la ARO.... cum de-i asa mult Loganu? si pt un Brasov e uneva pe la 180RON pe 6 luni, tot pe acolo... asta la Tziriac... care-s pe langa servicii foarte bune, si eftini eftini... ca de ma duceam la Homniasig era vro  210RON sau ceva de genu... ma rog, mult mai mult, diferenta era aproape 1 mil pentru 1 an...
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Poate nu ar trebui sa ma bag, dar o astfel de Vigneta se plateste deobicei pentru Autostrazi. In RO sunt decat 2, una e cam praf si a doua e buna dar cam scurta! In rest, stau dupa toate carutele. Si la carute trebuie vigneta? Cel mai bun exempu este: din Germania pana la Frontiera cu RO (~1.300 km), imi trebuie 10-12 ore, iar de la Frontiera (Bors/Oradea) pana la Sighisoara (~330 km), imi trebuie 6-8 ore! Asta nu mai este circulatie, este sado-masochism.
Spre comparatie: Germania are o retea de ~13.000 km de Autostrada si nu platesti NICI UN BAN sa circuli pe ea! Deci, eu cred ca asta nu are treaba nici cu UE (poate gresesc-nu stiu).  :-??
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Foarte de acord cu Werner! As plati de fiecare data cand o iau pe autostrada, pentru ca beneficiez de niste chestii... dar in rest...?

@florin - cu tot respectul, in principiu chestia cu "Ati vrut UE" e mai mult un lait-motiv decat un adevar! E un fel de scuza universala pentru orice crestere de preturi, ca vezi domle se face "alinierea"...

Ei bine eu vreau sa alinieze rovigineta cu Germania, si impozitele cu Franta, undes cai fiscali... ca aleas tot tari UE.... De fapt ei aliniaza cum vor muschiu lor cu buzunarele lor...
George
Administrator
Administrator

Post by George »

bree...ce va agitati atata?! faza asta e ca la targ: nu e fraier cine cere,ci cine da!
cine va pune sa platiti vignete?! masina mea(adica toate) n-a(u) vazut asa ceva de cand s-a inventat taxa asta.
;D  ;D
ARO CLUB ROMANIA

Post Reply