STRATEGII DE SUPRAVIETUIRE IN CAZ DE ANARHIE MONDIALA

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

SERGHEI
Banat
Banat

Re: STRATEGII DE SUPRAVIETUIRE IN CAZ DE ANARHIE MONDIALA

Post by SERGHEI »

florin 34 wrote:subscriu la ideea domnului popescu! cine are banii e puternic! asadar, prin banci se controleaza totul!
cat despre situatia romaniei in anii 80, este intrutotul adevarata! nu putem decat sa regretam acea stare de fapt, raportata la nivel national! intradevar, romania era destul de puternica in 1989, lucru care deranja!
iata o schema independenta, sa spunem asa! dar costa mult la inceput. se ia o masina electrica, gen gmc hybryd sau asa ceva, celule solare cat mai multe, sa zicem ca acoperi suprafata unei curti de la noi , medie, cu transformatoare de tensiune, acumulatori si racorduri pentru incarcarea masini, si ai oarecare autonomie in timp! toate acestea exista , de fapt! autonomia suv-ului gmc hybryd e de cam 300 km pe electric!
iar despre masini care sa mearga prin locuri fara drum, nu cred ca exista in productie de serie, toate asa zis off-road, de fapt necesita totusi un drum!

Si vin eu ,iti trec un glont prin craniu si ti-am luat si masina si haleala si femeia ..Saracia produce haos,degringolada ,crime,....nu te poti pune cu un om care trebuie sa duca acasa la copii ceva de mancare ,,cu orice pret"..

SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

bebelu wrote:Ca o opinie personala, dl. Popescu bate campii, nici macar cu gratie!
Pai, Romania, eventual cu doi de R, "a lu' Ceausescu", degeaba pregatea atatea cand isi infometa cetatenii. Elementar, draga Watson, rezultatul era inevitabil: implozia.
Care, de altfel, s-a si produs.
Iar in termeni de istorie, e bine sa depasim momentele caci aceasta (istoria) nu sta in loc.
Si nici in anarhia mondiala nu cred, cel putin nu in varianta prezentata de diversi propovaduitori ai apocalipsei.
Totusi, petrolul se pare ca este pe sfarsite si asta nu va ramane fara unele revolutii. Mai mult sau mai putin violente.
Si ce crezi ca vor face acele natiuni care pana acum au trait din petrol si a caror sursa de subzistenta este PETROLUL?? Vor produce tuica din cactusi sau salata de scorpioni?? NU ,vor pune mabna pe arme si vor cauta mancare .UNDE? Pe la noi prin EUROPA.De ce ? DE FOAME . Ii poti condamna ?? NU ,pt ca si ei sunt oameni .DECI,supravietuieste cel mai puternic (cel mai parsiv,hot,descurcaret ..destept ..etc..).
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

poate cumva Dan Popescu incurca borcanele (adica subiectele) dar in nici un caz nu bate campii. Romania de dinainte de 89 cu toate sacrifiiciile facute (rationalizare (si nu infometare) a produselor de baza, curbe de sacrificiu, politizare la extrem, etc) avea ceva de spus atat in domeniu militar cat si economic (industrial), acum suntem ca si tara zero barat, dar acesta este alt subiect.

In caz de eventuala anarhie trebuie vazut ce e mai aproape, maieul sau camasa, e foarte clar ca nu stocarea de provizii este o solutie, ptr ca asta te transforma intr-o tina a celorlalti, trebuie gandita o strategie ca tu sa fii in stare sa+-ti aperi ceea ce ai si chiar sa iei de la ceilalti, iar ptr asta ai nevoie de "tovarasi" (in 3-4 te aperi mai uspor decat singur, omul mai si doarme, mai leneveste, mai .... "cotoieste", etc) si de arme.
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

tarzy wrote:poate cumva Dan Popescu incurca borcanele (adica subiectele) dar in nici un caz nu bate campii. Romania de dinainte de 89 cu toate sacrifiiciile facute (rationalizare (si nu infometare) a produselor de baza, curbe de sacrificiu, politizare la extrem, etc) avea ceva de spus atat in domeniu militar cat si economic (industrial), acum suntem ca si tara zero barat, dar acesta este alt subiect.

In caz de eventuala anarhie trebuie vazut ce e mai aproape, maieul sau camasa, e foarte clar ca nu stocarea de provizii este o solutie, ptr ca asta te transforma intr-o tina a celorlalti, trebuie gandita o strategie ca tu sa fii in stare sa+-ti aperi ceea ce ai si chiar sa iei de la ceilalti, iar ptr asta ai nevoie de "tovarasi" (in 3-4 te aperi mai uspor decat singur, omul mai si doarme, mai leneveste, mai .... "cotoieste", etc) si de arme.
E,uite ca cineva a prins esenta. :)>-

dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-din cate am inteles eu,nu ne indreptam spre nici o anarhie mondiala.Are loc un urias transfer de resurse si responsabilitati intre doi actori(cei mai) importanti ai lumii:SUA -la predare si CHINA-la primire,apoi lumea se va echilibra.
florin 34
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by florin 34 »

da, nu putem decat sa deplangem soarta romaniei, dintr-o tara relativ puternica industrial, militar, cu exporturi foarte mari, dar cu o situatie interna ceva mai grea, dar nu asa de grea cum se spune, de ex. in medias unde locuiesc nu se lua nici curentul, toata lumea asculta ce vrea la radio, nu vedeam militieni cu lunile, ce sa mai vorbesc de securisti, veneau din germania toata ziua sasi si plecau cand vroiau, la targul saptamanal se gasea tot ce vroiai, tot felul de aparate sau altele, in fabrici era materie prima de era greu pamantul, cu toate ca toti isi duceau si acasa ce le trebuia, multi aveau antene de satelit facute la alba iulia parca; am ajuns azi sa nu mai avem practic industrie, armata foarte slaba, uitati-va, totul e strain, nu mai este nimic romanesc, doar nemtesti , italiene, spaniole si din alte vreo doua trei tari! si tabla de la semnele de circulatie e straina, si vopseaua la fel!
cat despre anarhie nu cred ca va fi asa ceva, e un timp de stabilitate ce va dura inca vreo douazeci de ani!
tarile isi vor pastra statutul, doar schimbari minore pot interveni, iar o criza masiva nu va aparea.
dar criza e normala in conditiile unei productii industirale desantate, cat sa tot faci???
mii de masini pe zi???? e o nebunie! posibil ca nebunia consumista, intretinuta cu grija de marile corporatii, se va mai schimba in sensul diminuarii progresive a cumparaturilor fara rost! 80% din ce este intr-un supermarket e inutil, de fapt!
kosfunny
Membru de elita
Membru de elita

Post by kosfunny »

Asta si e esenta!
Cine are energia are si puterea!
amb13
Membru legendar
Membru legendar

Post by amb13 »

Mult zgomot pentru nimic . :-@
cristian irimescu
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristian irimescu »

Hai mai baieti sa vorbim despre cum zice titlul... pana una alta ...discutia e pe aratura.. ;D ;D

In caz de... cum zice Serghei.. va pun la dispozitie 1 ha padure la Gropa Malaii urcare din Horezu sau Malaia sa facem ce vreti voi acolo... salasuri, cazemate, etc... **==
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

On topic! Pentru supravietuire in situatii nasole sant sigur ca mobilitatea si schimbarea locatiei cat mai des este esentiala. Singura solutie pentru mobilitate chiar si cand nu mai ai combustibil derivat din petrol ar fi pentru motoarele pe benzina generatorul de gaz din produse lemnoase.Am gasit foarte multe informatii pe net despre cum iti poti produce singur generatorul de gaz, mai sant niste neclaritati minore .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

Mishu05
Incepator
Incepator

Post by Mishu05 »

O intrebare la obiect: Cat rezista motorina sau benzina stocata? Sa zicem in butoaie de tabla de 220L sau in rezervoare tip cisterna de cateva tone, pana la 20 tone sa zicem. Bineinteles, in structuri de beton subterane. Necesita deschiderea recipientului la un anumit interval? Se recomanda o vopsire speciala a interiorului si exteriorului rezervoarelor si daca da, cu ce? Sunt necesare anumite conditii de temperatura, umiditate?
Va intreb asta deoarece mi-a picat o fisa: astia ii dau cu poluarea la modul extrem nu de grija planetei ci ca se va ramane fara petrol. Se tot vorbeste despre asta si se va intampla la un moment dat. Asa ca as vrea sa fiu pregatit macar cateva sute de mii de km sa am autonomie.
V-ati gandit si voi la asa ceva?
gusteru
Membru
Membru

Post by gusteru »

tudop wrote: Daca tot m-ati stirnit, mi-am pus si eu la punct o stategie simpla si eficienta: imi string rapid catrafusele si plec cu Aro in directia Botosani, am pe acolo vreo 2 locatii retrase, total lipsite de interes strategic... imi mai trebuie arme si ceva provizii, dar acolo mincare se gaseste, creste in copaci :-j tot pe acolo aveam si un rezervor de 1mc de cobustibil, ar trebui sa-l umplu preventiv, ... aaa si un generator de ala remorca de la romtehnica ar mai trebui.. Nu e pont sa ramin in Iasi pt ca locuiesc in apropierea un obiective interesante gen pod de cale ferata, statii de transformare electrice, total nesanatos sa fii in apropierea lor in vremuri zbuciumate ;D
credeam ca sint singurul nesanatos. eu tin un LR cu autonomie de 1500km + canistre si haleala pe 2 saptamini totdeauna gata. cind o veni timpul direct in padurile scandinaviei ma opresc. si nu numai in ipotetica situatie a unei anarhii, dar pe aici vine girla mare destul de des si tot asa de des se blocheaza drumurile ca forma de protest- si de aici shortege in toate pravaliile- sau te evacueaza politia pe 2-3 zile ca i s-a parut unuia ca miroase gaz, au gasit un pachet suspect, sau se lasa fundatia pe strada vecina la o casa si risca sa cada tot cartierul
nr. 150
Junior
Junior

Post by nr. 150 »

Eu mi-aş face o crescătorie de şobolani, iar alături un restaurant în care felul principal sunt specialităţi făcute din... carne de vită. Normal că tot din carne de şobolan şi nu de vită. Tot complexul să fie înconjurat de un zid de metal cu sârmă ghimpată deasupra electrificată, iar pt măsură de precauţie sporită (dacă tot ar fi anarhie) aş antrena o ceată de şobolani care să fie foarte sălbateci şi mâncătoriu de oameni cărora să le dau drumul noaptea în ogradă. Cum sare unu' gardul, cum îl papă şobolăneii. Ar fi o afacere prosperă într-un timp în care ar guverna anarhia, deci nici o altă afacere nu ar avea posibilitatea de a prospera în afara celei de arme. La urma urmei oamenii au nevoie şi de hrană, nu-i aşa?

Pe de altă parte, un prieten bun din timpuul facultăţii avea luna asta la messenger statusul ăsta: " să fie pace şi anarhie". Iniţial mi s-a părut ca fiind ceva contradictoriu însă la o privire mai atentă este de fapt o utopie deosebit de frumoasă, pacea absolută.
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

nr. 150 wrote:Eu mi-aş face o crescătorie de şobolani, iar alături un restaurant în care felul principal sunt specialităţi făcute din... carne de vită. Normal că tot din carne de şobolan şi nu de vită. Tot complexul să fie înconjurat de un zid de metal cu sârmă ghimpată deasupra electrificată, iar pt măsură de precauţie sporită (dacă tot ar fi anarhie) aş antrena o ceată de şobolani care să fie foarte sălbateci şi mâncătoriu de oameni cărora să le dau drumul noaptea în ogradă. Cum sare unu' gardul, cum îl papă şobolăneii. Ar fi o afacere prosperă într-un timp în care ar guverna anarhia, deci nici o altă afacere nu ar avea posibilitatea de a prospera în afara celei de arme. La urma urmei oamenii au nevoie şi de hrană, nu-i aşa?

Pe de altă parte, un prieten bun din timpuul facultăţii avea luna asta la messenger statusul ăsta: " să fie pace şi anarhie". Iniţial mi s-a părut ca fiind ceva contradictoriu însă la o privire mai atentă este de fapt o utopie deosebit de frumoasă, pacea absolută.
Nu stiu daca ai observat dar pe topicul asta ,,unii" chiar incearca sa i-a lucrurile in serios.Avem si arie de glume,bancuri poante si shuguieli.No ofence.

Post Reply