taxa de prima inmatriculare 2011

informatii de ultima ora legate de masini,in special 4x4
Post Reply
George
Administrator
Administrator

Re: taxa de prima inmatriculare 2011

Post by George »

RAR nu conditioneaza prezentarea masinii la ITP. poate merge oricine cu masina...inclusiv persoane care nu au de a face cu cei din actele masinii !
probleme intervin in conditiile in care te filmeaza vreun radar, vreo camera din aia cu rovinieta, pentru ca amenda se duce la cel din actele masinii, caruia nu-i va conveni sa plateasca.
deasemenea, cine a scris articolul ala se pare ca nu stie ca pe certificatul de inmatriculare exista o rubrica ce trebuie completata de catre vanzator, "instrainat catre...la data...", iar la 30 de zile dupa aceasta data politia iti poate ridica talonul, daca nu ai obtinut altul in numele tau. *-:)
ARO CLUB ROMANIA

flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Atentie !
Umbla o vorba prin targ cum ca se va modifica fundamental legislatia privind regimul contraventiilor si al sanctionarii acestora (parca Ordonanta 2/2001).

Conform noilor prevederi nu va mai fi obligatorie inmanarea personala a pv de constatare. Acesta va fi trimis prin posta intr-un exemplar, iar daca dupa un nr. de zile nu se achita amenda si nici nu se depune contestatie, un alt exemplar va fi lipit pe usa adresei contravenientului, fara martori, doar facandu-se o poza. Acesta va fi singura modalitate obligatorie de anuntare. Fiecare este obligat sa lase la administratia financiara o posibilitate de legatura valida: adresa de mail sau numar de telefon. Evident dispar si mentiunile pe pv a contravenientului. Acest lucru se va face direct prin contestare daca acesta doreste.
Neplata intr-o anumita perioada a amenzilor, ori refuzul de a presta in compensare activitati in folosul comunitatii, se va transforma automat in infractiune, fara o hotarare judecatoreasca.

In aval se vor modifica si alte reglementari. Se va introduce ridicarea numerelor de inmatriculare pana la plata amenzii. Circulatia fara talon si numere mai mult de 24 de ore se va solda cu confiscarea masinii si va fi considerata infractiune. Depistarea depasirii valorii legale a vitezei cu dispozitive fixe sau mobile nu va mai putea fi contestata. Va exista dreptul punerii la dispozitie, la cerere, a inregistrarii.

Asa ca s-ar putea sa suportam masuri mult mai rigide.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

flo wrote:Atentie !
Neplata intr-o anumita perioada a amenzilor, ori refuzul de a presta in compensare activitati in folosul comunitatii, se va transforma automat in infractiune, fara o hotarare judecatoreasca.
asta e trasa de par, anticonstitutionala si anti orice principiu de drept, care califica o persoana ca infractor numai in urma unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila. pana atunci, nimeni nu poate fi considerat infractor.
ARO CLUB ROMANIA
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

George wrote:
flo wrote:Atentie !
asta e trasa de par, anticonstitutionala si anti orice principiu de drept, care califica o persoana ca infractor numai in urma unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila. pana atunci, nimeni nu poate fi considerat infractor.
Corect!
Din nefericire se gandesc la chestiuni la fel de ametitoare si in privinta confiscarii bunurilor.

Se doreste limitarea posibilitatilor de contestare si cresterea colectarii amenzilor. Astea sunt ideile de baza.

George
Administrator
Administrator

Post by George »

confiscarea bunurilor este posibila, chiar si in legislatia actuala, in conditiile in care de bunurile respective te-ai folosit la savarsirea de infractiuni. adica, daca te-a prins la furat de dude, cu o masina, ti-o poate confisca. insa, pentru asta e nevoie ca depasirea unui anumit prag al vitezei legale sa fie considerata infractiune (vezi cazul alcoolemiei, cu pragul de 0,8). sau eu stiu ce mai viseaza ei noaptea...poate parcarea pe strada primarului sa fie considerata infractiune, cine stie... dar trebuie modificate mai multe legi, nu prea merge cu ordonanta de urgenta. desi...atata timp cat raspunderea pentru tampeniile puse in practica de guvernanti nu si-o asuma nimeni si de platit gafele lor platim tot noi...cam aia e.
p.s.: azi am aflat cum cineva care a platit taxa de prima inmatriculare, 1.600 de lei, s-a judecat si a castigat, iar pentru 8 luni de la data platii pana la data hotararii judecatoresti a mai primit si 1.000 lei dobanda. sunt curios daca banii astia care trebuiesc platiti celor ce obtin hotararea judecatoreasca ar fi fost imputati celui/celor ce au dat tampenia de lege, ar mai iesi atatea prostii pe usa guvernului?! :-??
ARO CLUB ROMANIA
KAROLOKW
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by KAROLOKW »

George wrote: sunt curios daca banii astia care trebuiesc platiti celor ce obtin hotararea judecatoreasca ar fi fost imputati celui/celor ce au dat tampenia de lege, ar mai iesi atatea prostii pe usa guvernului?! :-??
eu as propune sa fie ca in Elvetia:) functionarul public adic aparlamentarul si restul gastii de ministrii si ce mai sunt astia din aparatul de stat sa nu fie platiti de la buget:) ca oricum nu in banii astia stau ei,

Dar lasand gluma deoparte am auzit ceva aseara privitor la taxele de prima inmatriculare dar fiind noapte si cel mic dormea nu am dat tare sa aud despre ce vorbea tantii prezentatoarea dar va rog care stie ceva oficial si sigur sa spuna ca sunt curios tare mai ales ca inca nu am inteles de la nimeni aici ma refer la RAR si la Fisc cu poate fi incadrata o AUTORULOTA. ma refer aici la ce categorie tinand cont ca are motorul de pana in 3000 cm3 si este dupa cate am informatii Euro4. Unii mi-au spus ca taxa ar fi 5000 de euro altii ca daca o incadreaza la microbuz transport personal de persoane e pana in 5 milioane lei vechi pe an... nu stiu ce sa mai cred si sa inteleg.
daca subiectul nu e bine postat aici rog un moderator sa il mute cu scuzele de rigoare :)
vercingetorix
Membru legendar
Membru legendar

Post by vercingetorix »

Cum spuneam, continuam serialul cu taxa, in felul asta acest topic nu va intra prea repede la arhiva, are grija Guvernul Romaniei ! $-)

Potrivit proiectului de modificare a taxei auto, aceasta va scădea uniform cu 30% pentru maşinile cu motor Euro 4, Euro 3, Euro 2, Euro 1, indiferent de capacitatea cilindrică.
În cazul maşinilor non-euro, reducerea de 30% se va aplica numai celor cu motorizări de până la 2000 cm3. Pentru maşinile cu propulsoare între 2001 şi 3000 cm3 taxa scade cu numai 12%, iar la peste 3.000 cm3, taxa rămâne la nivelul actual.
Surse oficiale au declarat pentru Mediafax că forma actuală a proiectului de ordonanţă nu modifică valorile şi pentru maşinile Euro 5, pe motiv că taxa percepută acestora este deja la un nivel redus.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Daca nu Aro, atunci ce ?
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

George, neplata amenzilor dupa o anumita perioada vor sa o transforme in infractiune. Asta umbla prin capul celor de Min. F.
Din nefericire niciun magistrat nu plateste daunele care sunt acordate ca urmare a erorilor judiciare.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

chestia cu magistratul care sa plateasca daune pentru erori judiciare mi se pare fireasca si la locul ei, cel putin in conditiile date. guvernul trebuie sa creeze conditii ca aceste erori sa tinda spre zero, asigurand un numar suficient de judecatori raportat la numarul de cauze etc.
problema consta in puterea legiuitoare, adica parlamentul, sau guvernul care da ordonante pe banda, cu putere de lege, care ar incrimina treaba asta, iar judecatorul ar fi nevoit sa judece dupa legi strambe. asta este problema de fond...legile strambe, nu judecatorii. vezi cazul taxei, care a fost instituita ILEGAL, iar judecatorii dispun returnarea banilor, inclusiv dobanzi.
ARO CLUB ROMANIA
vercingetorix
Membru legendar
Membru legendar

Post by vercingetorix »

Din gandirea adanca a celor ce ne conduc si ne dau legi, taxe si impozite.
In ce ma priveste, stiu sigur pe cine nu voi mai vota.

http://www.adevarul.ro/actualitate/Aber ... 51166.html
Daca nu Aro, atunci ce ?
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

nu inteleg deloc aceasta taxa!
adielec
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by adielec »

Vai ce de injuraturi imi vin in minte.

Ce putem fac domnilor? Ca nu se mai poate!

In cazul nostru cred ca multi vor renunta sa-si mai cumpere Aro.

Si eu ma vad intr-o situatie nefericita pentru ca 10-le meu nu e inmatriculat pe numele meu.

Practic cand se va considera "prima vanzare"?
Actul de vanzare cumparare a fost facut acum 3 ani, dar parca vezi ca se va plati taxa la inmatriculare.

Mi-e scarba...
vercingetorix
Membru legendar
Membru legendar

Post by vercingetorix »

adielec wrote:Vai ce de injuraturi imi vin in minte.

Ce putem fac domnilor? Ca nu se mai poate!

In cazul nostru cred ca multi vor renunta sa-si mai cumpere Aro.

Si eu ma vad intr-o situatie nefericita pentru ca 10-le meu nu e inmatriculat pe numele meu.

Practic cand se va considera "prima vanzare"?
Actul de vanzare cumparare a fost facut acum 3 ani, dar parca vezi ca se va plati taxa la inmatriculare.

Mi-e scarba...
Din cate stiu, se considera tranzactionat din momentul fiscalizarii, tot de atunci calculandu-se si valoarea impozitului.
Poate colegul sorin ne va lumina in aceasta privinta.
Daca nu Aro, atunci ce ?
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

Pe mine nu ma deranjeaza atata timp cat pot circula cu masina pe numele fostului proprietar.
Misi din Cluj
Membru legendar
Membru legendar

Taxa de poluare 2011

Post by Misi din Cluj »

Am studiat un picut textul si primele concluzii trase sunt urmatoarele:

-Istoricele sunt exceptate, dar avand in vedere zgarcenia cu care se acorda atestarea istorica si faptul ca daca iti iei o masina veche, mai intai vrei s-o transcrii si dupa aia s-o restaurezi si doar atunci poti cere atestat... aceasta exceptare este ca si cum inexistenta, ca nimeni nu se va apuca sa restaureze o masina, inainte s-o transcrie, iar pentru transcriere, va trebui platit taxa!

-Atunci cum e faza, cumperi masina, platesti taxa, o restaurezi si dupa aia daca iti iei atestat, dai statul in judecata sa-ti dea taxa inapoi?
Nu mi-se pare logica treaba!
-Daca era precizat ca “Autovehiculele cu potential istoric, care au o vechime mai mare de 30 de ani si care au ITP valabil sunt excepatate de taxa”, atunci ar fi fost alta situatia!
-Dar asa este de-a dreptul aberanta, ca se refera, doar la istoricele care au deja atestat, adica doar cei 200 de persoane de la retromobil sunt privilegiatii, iar restul de 3, 2 milioane de posesori, sa mearga in p**a!

-De asemenea cele din categoria youngtimer, care inca nu au 30 de ani trecuti de la data incetarii productiei, vor fi total exterminate!

Dar s-ar putea sa mai exista si alte portite ce s-ar putea sa fie exploatate de cine este smecher:
Taxa nu se plateste pentru:
-autovehicule destinate competitiilor sportive (aici pot intra si masinile tunate ??)
-autovehicule a caror caroserie sau sasiu a fost schimbat (asta nu inteleg????)
-autovehicule inscrise pe fundatii sau ong-uri (iarasi se vor inscrie masini pe biserici si pe camine de batrani)

Exista procente de reducere a taxei cu 90% in cazul autovehiculelor cu varsta de peste 14 ani.

Trebuie sa facem niste calcule, sa vedem ce sume ies.
Am listat cele 22 de pagini sa am ce studia si sa invat noua marlanie, ca sa aflu cum s-o fentam!

Dar va spun, ca nu va tine porcaria asta mai mult de 2 ani ca se va bloca piata complet si lumea se va revolta, ca ingradeste dreptul de libera alegere garantata de constitutie si de carta drepturilor omului !!

http://www.classiccar.3xforum.ro/redir. ... 128000.pdf
Cum, putina matematica, la ora 3 noaptea nu strica, am facut niste calcule in ce ma priveste:

http://www.classiccar.3xforum.ro/redir. ... 128000.pdf

Deci in linkul de mai sus se gaseste atat legea, cat si modalitatea de calcul cu anexele.

Pentru autovehicule Noneuro, Euro1 si Euro2 se calculeaza astfel:

Suma de plata = C x D x (100 - E ) /100

unde:

C = cilindreea
D = taxa specifica, coloana 3, anexa 2 ( Noneuro = 9; Euro2 =2; Euro1 = 4)
E = cota de reducere, coloana 2, anexa 4 (auto peste 14 ani = 90)

Sa vedem acuma in mod concret!

- Pentru Dacia 1300, Renault 15, Vw 1300, Aro 10 si tot ce este 1300 cmc:

Suma = 1300 x 9 x ( 100-90) /100 = 1170 Euro

- Pentru Lastun:

Suma = 500 x 9 x (100-90) /100 = 450 Euro

- Pentru Lada 1500:

Suma = 1500 x 9 x (100-90) /100 = 1350 Euro

- Pentru Aro 24 Motor BV:

Suma = 3100 x 9 x (100-90) /100 = 2790 Euro

- Pentru Aro 24 motor L25, TV L25, Gaz 69:

Suma = 2500 x 9 x (100-90) /100 = 2250 Euro

-Pentru Trabant 601, Fiat 600: