aro 10 consum 18,5 la suta de kilometri
- razvy
- Membru legendar

Re: aro 10 consum 18,5 la suta de kilometri
ala de lam pus nu e spart garantat masina a fost tot amea nu mai circula de prin noiembrie 2007 anul trecut lam cumparat nou si nu e spar lam verificat sub preiune si benzina si nu curge
aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate
- ydaniel
- Membru legendar

interesanta cauza.dar nu mirosea 
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
cand esti rau nu te uita
- razvy
- Membru legendar

de mirosit foarte putin am zis ca o fi de la furtunul de aer care l-am scos afara din partea de sus ca sa iasa aerul mai bine din rezervor
- razvy
- Membru legendar

am rezolvat problema acum consuma normal 7,8 l la 100 am fost la un mecanic si mia reglat carburatorul am montat si un economizor pe dacia lui pe 5,200km a consumat 250 ml de benzina
- razvy
- Membru legendar

carburatorul meu a luat pe dacia lui 5l la suta
- Soryn
- Membru legendar

P.S.....la consumu ala....de peste... 12--in sus,,cu carb..dublu corp..(daca puneai).... trebuia...sa ..rupa....(...demaraj -si reprize)....dar cand mergeai constant....tot..manca aiurea... 
ca sa ai consum mic..trebuie..sa sti..sa si..mergi cu masina...,--nu sa .subturezi..motoru sau ceva.de genu,,,sau sa ii dai drumu la vale..
toata chestia..e cand acelerezi.....nu daii talpa ca taranu...dintr-o data,,,,acelerezi..milimetric.constant...astfel..--motoru nu e inecat...cu combustibil...brusc,,,(ardere proasta-se simpte lipsa de oxigen),,daca acelerezi treptat..are timp si motoru sa creasca in ture,,,si sa traga mai mult..aer.......
eu ma uit in oglinda....cand...acelerez..asa..mai brusc..--ca ori ce diesel....iese ''''nor de fum''''..--..din cauza..asta..!!....si pentru consum..mic.,,e aceasi chestie si la benzinare..---(chiar si cand tractezi...ceva)(da la benzinare.nu se vede..fumu...asa.,,si nu prea iti dai seama..cum..sa acelerezi..
)
ca sa ai consum mic..trebuie..sa sti..sa si..mergi cu masina...,--nu sa .subturezi..motoru sau ceva.de genu,,,sau sa ii dai drumu la vale..
toata chestia..e cand acelerezi.....nu daii talpa ca taranu...dintr-o data,,,,acelerezi..milimetric.constant...astfel..--motoru nu e inecat...cu combustibil...brusc,,,(ardere proasta-se simpte lipsa de oxigen),,daca acelerezi treptat..are timp si motoru sa creasca in ture,,,si sa traga mai mult..aer.......
eu ma uit in oglinda....cand...acelerez..asa..mai brusc..--ca ori ce diesel....iese ''''nor de fum''''..--..din cauza..asta..!!....si pentru consum..mic.,,e aceasi chestie si la benzinare..---(chiar si cand tractezi...ceva)(da la benzinare.nu se vede..fumu...asa.,,si nu prea iti dai seama..cum..sa acelerezi..
Last edited by Soryn on 07 May 2008, 20:23, edited 1 time in total.
- Soryn
- Membru legendar

""bre"" pentru. ..cine tot il mai supara..consumu...vrea mai ""mic"".......sa faca..o adaptare....cu o turbina...(turbo).,,,pe efacuare---///..
ce face turbina...baga aer in admisie.....astfel..ardere mai buna.. >consum putin mai mic,,,(asta in regim de mers normal)...,,si cand..se cere..mai mult...se da si talpa.
,,si iese si ceva.putere in plus...,,,daca rezista motorasu..

..e mai costisitor intradevar...dar..impaci si capra si varza..dintr-un foc...
off..de ce nu imi doneaza..mie cineva piesele...
.necesare---avion fac..

ce face turbina...baga aer in admisie.....astfel..ardere mai buna.. >consum putin mai mic,,,(asta in regim de mers normal)...,,si cand..se cere..mai mult...se da si talpa.
..e mai costisitor intradevar...dar..impaci si capra si varza..dintr-un foc...
off..de ce nu imi doneaza..mie cineva piesele...
Last edited by Soryn on 07 May 2008, 20:44, edited 1 time in total.
- Schumy
- Membru de elita

Din umila mea experienta sa-mi fie iertat daca gresesc turbina alimenteaza cu mai mult oxigen si totodata se mareste si cantitatea de carburant.......asa dar turbina nu reduce consumul din contra il mareste........comonrail-ul face cam ce zici tu dar ala-i ceva mai complicat......
- Soryn
- Membru legendar

de unde..bre..mareste.consumu..la ...forje...cand ..urci motoru..in ture..mult...2800 in sus........atunci baga...suficienta presiune...sa .....dea boost.,,cand,.,vrea nea soferu..sa dea cox...la pedala...si ..implicit... se deschide carbu...si toarna benzina...sau gaz..ce o fiii..(implicit..amestec)
si cu carburator...mono corp..pe dacie..ce gas sa dea ala
ce ai regulator de presiune..(pentru combustibil)....sa il controleze turbina..cand..intra in boost..,,,..pedala...face ..tot...
acum fiecare...face..ce e mai bine..,..
!!!!!Turbina..e recomandata....si pentru...consum ..mic...la condus...lejer nesportiv,,,.....si ...cand...se cere...sa da talpa..la masina......atunci...creste consumu....dar..e si mai mult putere,,,!!!!!
si cu carburator...mono corp..pe dacie..ce gas sa dea ala
ce ai regulator de presiune..(pentru combustibil)....sa il controleze turbina..cand..intra in boost..,,,..pedala...face ..tot...
acum fiecare...face..ce e mai bine..,..
!!!!!Turbina..e recomandata....si pentru...consum ..mic...la condus...lejer nesportiv,,,.....si ...cand...se cere...sa da talpa..la masina......atunci...creste consumu....dar..e si mai mult putere,,,!!!!!
Last edited by Soryn on 11 May 2008, 12:10, edited 1 time in total.
- Schumy
- Membru de elita

NU insist ......s-ar putea ca tu sa stii mai multe ca mine.........dar logic imi explic eu in mintea mea..........unui motor daca-i dai mai mult aer.......nu trebuie sa-i dai si mai multa benzina? Poate tu reusesti sa brevetezi ceva ce eu nu stiu.....succes
- Soryn
- Membru legendar

oficial..o sa incetez cu romanele!!!
Last edited by Soryn on 09 May 2008, 21:16, edited 1 time in total.
- Elijah
- Membru Devotat

CT, nu cred ca supara pe nime posturile tale, da' sincer ma oboseste sa le citesc cu atatea punctulete, liniute, slash-uri. La un moment dat nu mai se'ntelege nimic

- myke
- Membru legendar

Subscriu...sa fiu cinstit n-am inteles nimic.Elijah wrote: CT, nu cred ca supara pe nime posturile tale, da' sincer ma oboseste sa le citesc cu atatea punctulete, liniute, slash-uri. La un moment dat nu mai se'ntelege nimic![]()
![]()
- talyban99
- Membru

- COSMIN D
- Membru de elita

Inteleg ca din carburator era beleaua?razvy wrote: am rezolvat problema acum consuma normal 7,8 l la 100 am fost la un mecanic si mia reglat carburatorul am montat si un economizor pe dacia lui pe 5,200km a consumat 250 ml de benzina