Probleme cutie Aro10

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Probleme cutie Aro10

Post by Schumy »

Eu nu inteleg de ce sa trecem santul? ca putem sa ne plimbam prin padure si cu autopicioarele.....eu azi la branesti cat m-am dat am cam bulit si cutia ....ce sa zic....fiecare face cum crede......dau si la lopata daca e nevoie.....dar daca e sa facem santul la loc o sa fiu primul care fuge de la locul faptei ;D

pantelimon
Membru legendar
Membru legendar

Re: BRANESTIU 2008

Post by pantelimon »

::) ce face cutia???are zgomote aiurea sau ce?
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

Pai in treapta 1 intra foarte greu ....trebuie sa incerc de 2 sau 3 ori s-o ban in treapta 2 ca sa intre in treapta 1......cand e rece cutia si vreau sa schimb a 2a intra cu carait......treapta 3 sare din viteze cand franez .....si in principiu toate vitezele merg cam aiurea......a 4 a fluierra de te doare capul.......si tot asa.............si foile de arc care ma deseala......si caseta care nu e gata nici acum ;D daca e sa cada masinutza asta am pus-o ......cu ce ma mai duc eu la scoala?  ;))
pantelimon
Membru legendar
Membru legendar

Post by pantelimon »

ai cam bestelito din ce spui cred ca sa cam desfacut piulita de la baladior, si mai trist ar trebui desfacuta vazut ce cum, remediat
Last edited by pantelimon on 03 Feb 2008, 20:44, edited 1 time in total.

myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

pantelimon wrote: ai cam bestelito din ce spui cred ca sa cam desfacut piulita de la baladior, si mai trist ar trebui desfacuta vazut ce cum, remediat
daca asa ai luat-o probabil lipseste saiba distantiera intre cutie si reductor si axul joaca fata-spate
Image
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

Nenea George am dat jos calul de deasupra cutiei de viteze....am desfacut capacul ala de vizitare....si am vazut ca piulitza aia de zici matale de la baladior era cam slabita...dar are o buza de fier piulitza asta care se bate ca o siguranta cum ar venii.....am mai strans-o si i-am batut la loc buza aia care vine ca ,o siguranta dar din pacate tot  asa face......mai nou si treapta a 2 sare din viteze daca o turez mai mult.......in fine tata zice ca sunt duse sincroanele din ea.......si ca trebuie sa schimb cutia cu cea de rezerva......doar ca nu stiu cat de buna e si asta pe care o am eu de rezerva.........deocamdata i-am schimbat uleiul la cutie.....i-am bagat si un aditiv.......si mai merg cu ea asa chinuit......cand e rece caraie intr-a 2 a cand o bagi de zici ca e camion dar acum plec cu treapta 2 de la stop si nu o mai fortzez......merg cu ea pana crapa ca sa am motiv sa ma ocup de ea  ;D...sper sa mai tina Si totusi am facut un lucru bun......am reusit cu tata sa repar caseta de directie.....nu mai am joc deloc la ea acum......am gasit axul de la rola cu uzura si rulmentii erau cam varza......am spalat-o am asamblat-o si acum merge brici. Mai raman arcurile sa vad cum le desfac de pe masina.....
pantelimon
Membru legendar
Membru legendar

Post by pantelimon »

SUPER BRAVO  :)>- CUTIE NU VREI UNA DE LA UN VECIN ?CA TOCMAI A VANDUT ARO
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

Pai ai idee nene George cat vrea pe ea? Eu mai am o cutie.......ma gandesc ca o sa fac colectie pana la urma.......dar daca e o cutie smechera sa n-am probleme si e si acceptabila la pretz m-ar interesa....! Cine m-a pus sa ma dau pe dealul ala de te dadeai matale? Si nici macar nu era asa de in pant ca atunci......acum au bagat o lama si  i-au mai redus din unghi....doar ca era mocirla si era sa scap in lac:D  cred ca s-a bulit cutia ca am pus-o pe greu si am vrut sa urc cu ea panta aia + ca tot drumul pana acolo mi-sau incarcat rotile si cred ca ea fiind cam uzata s-a cam fortzat .....ei asta este.....o zi de distractie 3 zile de chin:D
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

poza cu nenorocirea
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pantelimon
Membru legendar
Membru legendar

Post by pantelimon »

hai si vb cu el
Victor
Membru de elita
Membru de elita

Post by Victor »

Daca vreti dealuri putem merge la 30 km de Bucuresti la stramba asigur mecanic de mecanic tractor daca e cazul se poate face un gratar si nu se supara nimeni daca ramanem peste noapte.acu voi decideti
Nu Fura! Guvernul Uraste Competitia.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

breee,nea dumitreee...mai usor,nu mai fii asa insistent,ca sperii pejtii!
am prins ideea...acuma sa vedem. sau sa fie sa te bagam la "anunturi" cu "mecanicu' " ala care se pricepe?! asta e scopul vizitei? sau...vom vedea noi pe parcurs?  ;D
ARO CLUB ROMANIA
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Re: Probleme cutie Aro10

Post by Schumy »

Informatii de ultima ora...mi-a revenit treapta 1 si intra din prima.....cand e rece cutia merge bine...doar daca o turez mai tare intra cu carait intr-a 2 a.. si cand se incalzeste sare la turatie din a 2 a..si la reducere dintr-a 3 a..mi-se pare super ciudat.....in fine..stiu ca v-am exasperat cu cutia mea de viteze.....de unde gasesc piese de cutie de aro 10.4 noi? si ieftine daca se poate..asta cu pretul e optional......si cum v-a explicati ca aceasta cutie isi schimba comportamentul cu fiecare ocazie de 4x4 folosit?a uitam ......la fuzetele fatza de pe aro-ul meu sunt niste rulmenti pe care ruleaza capetele de la planetara.....am explicat si eu ca elevii de clasa 2 a.......sa rectific.....nu am mrl-uri .....am din celalalta categorie...AVM-rui cred!!! am fuzetele de pe un aro 11.4 cred din 2000 ....dar s-au spart rulmentii care lucrau intre planetara si fuzeta....si cand merg mai tare se auze un zgomot pt ca planetarele se freaca de fuzeta cum s-ar zice.....pe unde gasesc? sau mai bine zis.....am vre-o sansa?
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Se pare ca tu ai cutie si reductor tip vechi. La reductorul care il am eu axul de la cutie este mai gros si piulita este hexagonala si cu saiba piedica ca la rulmentii pe spate.
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

@Schumy
Niste precizari:
MRL = mecanism roata libera - este mecanismul acela care solidarizeaza roata cu planetara atunci cand dorim si tractiune fata
AVM = firma braziliana producatoare de MRL-uri

Daca misti cu mana de planetare au joc? cloncanesc?
Daca da, trebuie inlocuiti rulmentii.
Gasesti pe Calea Grivitei, intre intersectia cu Titulescu si Podul Grant.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

Post Reply