Salutare. Avand in vedere recentele modificari (miselesti) ale legii 295 privind armele, un grup de impatimiti ai sportului numit tir si, in acelasi timp detinatori de arme cu aer comprimat va cere ajutorul. Daca doriti, ne puteti ajuta semnand urmatoarea petitie online:
http://www.petitieonline.ro/petitie/cer ... 40051.html
Pentru intrebari va stau la dispozitie.
Multumesc.
petitie
Moderator: costy84
- silvester
- Membru

-
SERGHEI
- Banat

Re: petitie
Cerintele detinatorilor legali de arme pentru modificarea legii 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor
24/03/2008 13:40:06
destinatar: Presedintele Romaniei, Guvernul Romaniei, MIRA, Parlamentul Romaniei
Deoarece, la patru ani de la aparitie, legea 295/2004 ,promovata in regim de urgenta, in ciuda cosmetizarilor de forma facute prin ordonante de urgenta, isi dovedeste in continuare caracterul greoi, inaplicabil si birocratic, nefacand decat sa puna zeci de piedici birocratice detinatorilor legali de arme, si fara sa aiba vreun efect asupra detinerii ilegale de arme, cat si asupra cresterii infractiunilor cu violenta, noi, detinatorii legali si onesti de arme cerem organelor statului sa modifice in fond aceasta lege, tinand cont si de cerintele societatii civile, dupa cum urmeaza:
1.Acordarea dreptului de a detine arme letale scurte de aparare si paza oricarui cetatean care are un cazier judiciar curat, si un aviz psihologic favorabil, si desfiintarea acordarii acestui drept pe baza privilegiului functiei detinute,deoarece apararea dreptului la viata si proprietate e un drept al oricarui cetatean, si nu al unei functii.
Sunt contra datorita faptului ca inca avem cateva milioane de handicapati in aceasta tara unde justitia este de rahat si nu vreau sa asist la schimburi de focuri cu arme letale in plina strada.
2.Renuntarea la procedura birocratica si inutila a autorizarii pentru fiecare arma in parte, deoarece solicitantul a fost autorizat sa detina arme din categoria respectiva atunci cand i s-a eliberat permisul de arma.
Fiecare arma are la fel ca omul ,,o amprenta" ,de aceea este necesara inregistrarea fiecarei arme.
3.Trecerea armelor cu aer comprimat cu viteze mai mari de 220m/s din categoria armelor interzise in cea a armelor supuse autorizarii, iar armele cu viteze mai mici de 220m/s sa fie supuse doar notificarii.
Incearca sa tragi intr-o bucata de carne de porc cu o arma care nu are mai mult de 180m/s si vei vedea de ce sunt interzise cele cu viteze mari.
4.Renuntarea la acciza de 100% pentru armele de aparare si autoaparare, deoarece apararea vietii si proprietatii nu poate fi considerata un lux. Chiar si armele de tir si vanatoare sunt echipamente sportive, si nu obiecte de lux, si ar trebui accizate similar echipamentului sportiv.
Aici sunt pentru.
5.Simplificarea procedurilor de autorizare a poligoanelor de tragere, deoarece birocratia impusa de lege alunga orice investitor privat.
Aici sunt pentru.
5.Consultarea reprezentantilor societatii civile la elaborarea textului legii armelor si modificarilor acesteia, deoarece e o lege care se adreseaza societatii civile si nu structurilor militare sau militarizate.
In concluzie (ca posesor de arme de foc letale si neletale ,si de arme cu aer comprimat) pot spune ca aceasta motiune a cazut ,,la mine". Cum credeti voi ca va avea trecere in fata legiuitorului???!!!!!!!!!!!!!!!! Mai au baietii de lucrat la ea ....sau sa se mute in State ca in Europa never.Cine vrea arma letala nu are decat sa devina ,,smecher",vanator,sau...,,om de bine"..
Romania nu este pregatita pt asa ceva.Am vazut faza in care un ,,roman" era amenintat cu o arma de vanatoare iar el tot venea spre arma rupandu-si nasturi la camasa si strigand ,,Trage ba ca nu mi-e frica". Si omul cu arma ce sa faca saracul a tras ..adica i-a tras un pat peste dinti..
PS-ce legatura are asta cu tirul sportiv..ca altfel de TIR nu vad.....
24/03/2008 13:40:06
destinatar: Presedintele Romaniei, Guvernul Romaniei, MIRA, Parlamentul Romaniei
Deoarece, la patru ani de la aparitie, legea 295/2004 ,promovata in regim de urgenta, in ciuda cosmetizarilor de forma facute prin ordonante de urgenta, isi dovedeste in continuare caracterul greoi, inaplicabil si birocratic, nefacand decat sa puna zeci de piedici birocratice detinatorilor legali de arme, si fara sa aiba vreun efect asupra detinerii ilegale de arme, cat si asupra cresterii infractiunilor cu violenta, noi, detinatorii legali si onesti de arme cerem organelor statului sa modifice in fond aceasta lege, tinand cont si de cerintele societatii civile, dupa cum urmeaza:
1.Acordarea dreptului de a detine arme letale scurte de aparare si paza oricarui cetatean care are un cazier judiciar curat, si un aviz psihologic favorabil, si desfiintarea acordarii acestui drept pe baza privilegiului functiei detinute,deoarece apararea dreptului la viata si proprietate e un drept al oricarui cetatean, si nu al unei functii.
Sunt contra datorita faptului ca inca avem cateva milioane de handicapati in aceasta tara unde justitia este de rahat si nu vreau sa asist la schimburi de focuri cu arme letale in plina strada.
2.Renuntarea la procedura birocratica si inutila a autorizarii pentru fiecare arma in parte, deoarece solicitantul a fost autorizat sa detina arme din categoria respectiva atunci cand i s-a eliberat permisul de arma.
Fiecare arma are la fel ca omul ,,o amprenta" ,de aceea este necesara inregistrarea fiecarei arme.
3.Trecerea armelor cu aer comprimat cu viteze mai mari de 220m/s din categoria armelor interzise in cea a armelor supuse autorizarii, iar armele cu viteze mai mici de 220m/s sa fie supuse doar notificarii.
Incearca sa tragi intr-o bucata de carne de porc cu o arma care nu are mai mult de 180m/s si vei vedea de ce sunt interzise cele cu viteze mari.
4.Renuntarea la acciza de 100% pentru armele de aparare si autoaparare, deoarece apararea vietii si proprietatii nu poate fi considerata un lux. Chiar si armele de tir si vanatoare sunt echipamente sportive, si nu obiecte de lux, si ar trebui accizate similar echipamentului sportiv.
Aici sunt pentru.
5.Simplificarea procedurilor de autorizare a poligoanelor de tragere, deoarece birocratia impusa de lege alunga orice investitor privat.
Aici sunt pentru.
5.Consultarea reprezentantilor societatii civile la elaborarea textului legii armelor si modificarilor acesteia, deoarece e o lege care se adreseaza societatii civile si nu structurilor militare sau militarizate.
In concluzie (ca posesor de arme de foc letale si neletale ,si de arme cu aer comprimat) pot spune ca aceasta motiune a cazut ,,la mine". Cum credeti voi ca va avea trecere in fata legiuitorului???!!!!!!!!!!!!!!!! Mai au baietii de lucrat la ea ....sau sa se mute in State ca in Europa never.Cine vrea arma letala nu are decat sa devina ,,smecher",vanator,sau...,,om de bine"..
Romania nu este pregatita pt asa ceva.Am vazut faza in care un ,,roman" era amenintat cu o arma de vanatoare iar el tot venea spre arma rupandu-si nasturi la camasa si strigand ,,Trage ba ca nu mi-e frica". Si omul cu arma ce sa faca saracul a tras ..adica i-a tras un pat peste dinti..
PS-ce legatura are asta cu tirul sportiv..ca altfel de TIR nu vad.....
- maiden
- Membru de elita

Da...abtinere de la semnatura si la mine. Romania nu e pregatita pt asa ceva. Clar!! 
don't forget kids..the more posts you have the bigger your penis gets !
Pentru orice fel de nelamuriri in ceea ce priveste utilizarea forumului, apasati AICI !
Pentru orice fel de nelamuriri in ceea ce priveste utilizarea forumului, apasati AICI !
- silvester
- Membru

Si totusi schimburi de focuri au loc. Cu toate astea, nici eu nu sunt pro liberalizarii armelor letale.SERGHEI wrote: ...
Aici este vorba de altceva: de exemplu am un Gamo Hunter cal. 5,5 si mai vreau sa-mi cumpar o Slavia. Trebuie sa-mi fac cazier, analize medicale, etc. De ce? Daca as fi savarsit vreo infractiune privitoare la legea asta, oricum n-as mai avea dreptul de detinere.SERGHEI wrote: 2.Renuntarea la procedura birocratica si inutila a autorizarii pentru fiecare arma in parte, deoarece solicitantul a fost autorizat sa detina arme din categoria respectiva atunci cand i s-a eliberat permisul de arma.
Da, dar un 22LR nu este interzis. Si cred ca un proiectil de 2grame, cu o viteza de 400m/s este ceva mai rau decat un proiectil de 0,9g cu o viteza de 270m/s. Nimeni nu a zis sa nu existe un control, dar nu sa se interzica fara motiv.SERGHEI wrote: 3.Trecerea armelor cu aer comprimat cu viteze mai mari de 220m/s din categoria armelor interzise in cea a armelor supuse autorizarii, iar armele cu viteze mai mici de 220m/s sa fie supuse doar notificarii.
Si referitor la carnea de porc, un cutit face si mai rau. Le interzicem si pe astea?
Iar legatura cu tirul e simpla. Mi-a dat patria dreptul de a detine arme cu aer comprimat. Le-a trecut din categoria de arme de agrement la categoria de arme de tir sportiv. Unde trag cu ele? Simplu, in poligonul pentru arme cu aer comprimat. Cine-l omologheaza? Un organism de omologare a armelor si munitiilor care trebuia sa apara de vreo 4 ani.
Si in alta ordine de idei, la ce ne trebuie arme de autoaparare cand avem politie, jandarmerie, etc. Asa as fi zis si eu, dar am o intrebare: Unde mama dracului era politia sau oricine altcineva ziua in amiaza mare cand, la 100m de sediul politiei, in centrul Ploiestiului, copilului meu care se intorcea de la scoala i s-a pus cutitul la gat de catre 2 tuciurii pentru cei 12 lei pe care-i avea la el?
-
SERGHEI
- Banat

In 90% din cazuri ai dreptate.Tir poti face la Bucov...
...Focuri se trag ...dar inca in cerc restrans (intre ciori)....Cat despre copil,ai dreptate...dar nu ai ce face ....TRAIM IN ROMANIA.
- silvester
- Membru

Da, Serghei. Tir pot face la Bucov, la Joita si inca in cateva locatii din tara. Dar, daca pana acum imi luam pusca in masina si ma duceam, de acum, conform noii legislatii, imi trebuie invitatie, notificare la politie ca ma plimb cu arma, si, ce-i mai important, daca sunt prins cu mai mult de 100 de alice la mine... e de belea. 100 de alice le trag in 20 de minute. Asta cu pusca. Cu revolverul merge mai repede, ca intra 10 in incarcator
.
-
SERGHEI
- Banat

E,nici chiar asa...poti sa stai linistit cu o cutie de alice .Transportul armei se face fara notificare ,in husa si fara butelie miontata (la arme cu botelie).Si asta o spun baietii de la departamentul Arme si Munitii.silvester wrote: Da, Serghei. Tir pot face la Bucov, la Joita si inca in cateva locatii din tara. Dar, daca pana acum imi luam pusca in masina si ma duceam, de acum, conform noii legislatii, imi trebuie invitatie, notificare la politie ca ma plimb cu arma, si, ce-i mai important, daca sunt prins cu mai mult de 100 de alice la mine... e de belea. 100 de alice le trag in 20 de minute. Asta cu pusca. Cu revolverul merge mai repede, ca intra 10 in incarcator.