Ungerea crucilor cardanice

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
Misi din Cluj
Membru legendar
Membru legendar

Ungerea crucilor cardanice

Post by Misi din Cluj »

Am incercat sa ung crucile cardanice de la cardanul fata.
Problema e ca la ambele cruci, degeba presez cu pompa de gresat vaselina, ca nu intra in toate locurile. >:( ???
Oare sa fi infundate canalele din cruci  ???
Cum vin canalele alea de la ungator la articulatii?
Daca sunt infundate, cum se pot desfunda?

Ma gandeam, ca daca nu le pot unge, ar trebui sa topesc niste vaselina intr-o conserva si sa bag crucile in vaselina topita, ca asa ar intra peste tot.
Nu stiu, daca ar fi o idee buna, dar oricum este mai buna, decat sa ramana uscate si neunse  ??? ::)
Gaz 69 AM -1962; Aro 10 Mk1 - 1980

alex
Membru legendar
Membru legendar

Re: Ungerea crucilor cardanice

Post by alex »

teoretic ar  trebui sa se poata curata canalele din cruci daca sunt jos de pe masina.
la unele modele de cruci, nu e destul spatiu unde vine pastila sa se greseze.cele urb se greseaza ok fata de cele ieftine.
am mai incercat sa misc pozitia crucii intre doua pompari, dar de obicei vaselina iese pe calea de minima rezistenta.
la crucile montate pe cardane la care iese vaselina pe doua brete doar...ma astept sa moara mai repede. :(
happily mending an Aro 320 D127
Misi din Cluj
Membru legendar
Membru legendar

Post by Misi din Cluj »

Am demontat ungatoarele si cu o sarma de otel am curatat canalele, cat s-a putut.
Era plina de vaselina uscata. Am presat iarasi vaselina si se pare ca asa a ajuns pana la rulmentii aia cu ace.

Sa vad cum sunt cardanul de mijloc si de spate. Cu astea ma ocup maine sau poimaine.
Gaz 69 AM -1962; Aro 10 Mk1 - 1980
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

Ungerea trebuie facuta mai des cu decalemitru, pt a nu avea surprize ca se usuca vaselina.
Daca sa uscat, cam naspa pt ca trebuiesc demontate si curatate, sau cel putin incalzite ( cu o flacara sau aer cald ) pt a face o ungere corespunzatoare.
Asa daca ramane vaselina uscata si veniti cu decalemitru si o bagati pe cea noua cam naspa ( pt ca cea noua gaseste o cale unde cedeaza cea uscata si incepe sa oasa afara iar noi credem ca am gresat cum trebuie, dar gresit dupa parerea mea )
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat

Post Reply