DORESC AMORTIZOARE SI ARCURI ARO 10

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
hume89
Membru Devotat
Membru Devotat

DORESC AMORTIZOARE SI ARCURI ARO 10

Post by hume89 »

STIE CINEVA UN MAGAZIN SAU UNDEVA MAI IEFTIN SA CUMPAR SI EU VA ROG?...DECI LA MAGAZINUL DE LANGA MINE PE CALEA GRIVITEI 2 AMORTIZOARE CU 2 ARCURI PE FATA IMI IA 420 LEI...POATE E CEVA MAI IEFTIN DACA IMI SPUNE CINEVA... (AMORTIZOR 110 LEI BUCATA SI ARC 100 LEI)

razvy
Membru legendar
Membru legendar

Re: DORESC AMORTIZOARE SI ARCURI ARO 10

Post by razvy »

mai ieftine nu stiu daca o sa gaseti mie mi se pare ok pretul
aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

pai amortizorele eu zic ca 110..lei bucata  e un pret rezonabil , eu acum 2 ani..am dat pe bucata...Blistein  1 mil 300....de fata.

si arcurile ce au sau lasat..? ..arcurile...leai dat jos?... dupa ce leai depresat..mai au aceasi inaltime(ma refer...la cat de comprimate is)?....stanga cu al din dreapta.?
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

explicane .si tu..de ce vrei sa le schimbi... leau apucat plansu, curge ulei din vre-unu.,...... dupa ureche leam schimbat si eu...si fara nici un rezultat,...pana nu am facut arcurile cu foi pe spate acum....

hume89
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by hume89 »

nu stiu ce sa zic...in primul rand ca am schimbat pe spate tot ce inseamna suspensie....foile de arc si amortizoarele....acuma in fata poate ma sfatuiesti tu...in primul rand ca nu cred ca au fost schimbate de cand e masina "nascuta" are 120mii la bord si e zgomotoasa la gropi ma refer la partea din fata...ca inaltime nu arata ca ar fi inclinata pe o parte sau alte chestii de genu....si ma uit la arcuri si la amortizoare arata cam vechi....dar asta ma determina zgomotu care face la gropi....
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

amortizoarele curg? arcurile sar putea sa fie lasate din cauza ca motorul este greu iar ele sunt proiectate pt motorul de dacie eu zic ca pretul este ok de ex un arc de dacie original ii 80-100 lei
aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate
hume89
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by hume89 »

nu curg nu sunt urme de curs deloc...doar atata ce am mentionat de alea...
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

pai zgomotele..sar putea auzi...din cauza bucsilor terminate,...pivotaraie etc.... dupa 120 de mii...eu cred ca trebuie verificat tot... inclusiv rulmenti la roti....  .

la mine caile de rulare, ale rulmentilor(inelele) erau ciobite...de la gropi..borduri ..si peste ce naiba..or fi dat peste ele cu masina..intelegi..

si pe spate ..? ai cumparat arcuri cu foi? :o , ori Sh... daca nu mai au vaselina intre ele.deloc..si sau cam lasat..,si bucsile..daca or fi fi obosite....si de acolo se aude zgomote.....
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

pai nentu Hume89 ,ca vine vorba intre noi :-j ,...pune mana si desfa masina..daca ai bani..sau nu ai nevoie de ia.....bineinteles..bine determinat...sa rezolvi problemele.care le are...

vezi ce e bulit..si la amortizoare..nu ai cum sa iti dai seama ca e bulit......cu exactiatate...decat dupa ce il scoti de pe masina si tragi de el..

poti apasa pe capota dintrun colt pe fata. cu toata greutatea..si i dai drumu..brus..daca face balans de 3 -4 ori..pana se opreste..e clara treaba..ca sau bulit....
hume89
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by hume89 »

s-ar putea...am incercat si faza cu balansu` cum ai zis si adevaru si logic e ca pe spate nu are nici un balans sunt toate schimbate....dar pe fata nu pot spune ca face balans dar e mai usor de lasat....si de zgomot sa fac asa o asemnare e cum ar fi ca la caruta...stii ca alea sunt tzapene nu au nici un sistem de suspensie...cam asa e zgomotul...acuma daca ar fi de la bucsaraie si pivotaraie cam cat m-ar duce sa schimb ce e necesar?...
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

ma..deci ce fel de zgomote se aud...bubuituri..troznituri....io stiu... depinde de unde cumperi..piesele..de cine is facute...

eu am cumparat..de papuc..pivoti..bucsi...pe fata...  un pivot acu vreo 2 ani ...costa cam 200 de mii...nu mai stiu...cat..exact... si o bucsa de bascula parca 85 de mii... fa si tu un calcul...dupa ce intrebi la magazin.

6 bucsi bascule  (toate)    inferioare +superioare

4 pivoti

mai ai pe acolo bielete....bucsile de la  bara de torsiune,...depinde ce e prastie acolo... cauta pe cineva prin zona pe la tine care se pricepe la Aro-..chiar vre-un vecin..de pe forum.,..si taca -paca.... rezolvi treaba, daca nu te pricepi sti.... cu mecanica

e de munca o gramada, ....eu am ridicat masina de sasiu.si am scos tot ce era legat de suspensie si articulatii...la partea fata..ramasese numai capetele de bara..
hume89
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by hume89 »

aha pai daca e asa ma bag la bani......ideea e ca....masina a fost la un atelier aro undeva prin militari e service aro si statie itp....ee inainte sa fac itp am bagat-o la o verificare la tot...mi-a schimbat planetarele....la frane a schimbat garniturile si sabotii daca nu ma insel...placutele ce sunt...adica s-a umblat la ea....imi schimba si bucsaraia si pivotaraia daca era....acuma nu stiu m-as uita si eu cu cineva sa vad ce si cum...
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

hume89 wrote: aha pai daca e asa ma bag la bani......ideea e ca....masina a fost la un atelier aro undeva prin militari e service aro si statie itp....ee inainte sa fac itp am bagat-o la o verificare la tot...mi-a schimbat planetarele....la frane a schimbat garniturile si sabotii daca nu ma insel...placutele ce sunt...adica s-a umblat la ea....imi schimba si bucsaraia si pivotaraia daca era....acuma nu stiu m-as uita si eu cu cineva sa vad ce si cum...
vecine...inca un argument...regula de baza...in forumul nostru...la sectiunea  intretinere,...

o masina nu se lasa pana ..cade,...de ajungi sa iti cada rotile pe strada..nustiu deca ai inteles ceva.... ideea e ca trebuiesc schimbate piesele..cu uzura pronuntata,...inainte sa ramai in camp....

eu asa am procedat..de cand am luat masina in maini....si iaca de 2 ani de ziile...nu am ajuns sa raman..niciodata...pe nepregatitelea..cand mia fost lumea mai draga sa ma lase balta..sti..

faza ..cu Las Ca Merge Si Asa...nu tine !!!!!!!!!!!!!! :-"
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

si nu te mai plange..de bani.....cu alocatia...de anu trecut ce ai facut?..a....  eu mam descurcat si cu aia.... + extra cash..de consum...care trebuiau investiti in prostii....iam redirectionat...  :P
hume89
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by hume89 »

CU BANII NU MA VAIT DOAMNE FERESTE....DUPA CUM VEZI MASINUTZA E INTRETINUTA CALUMEA...AM MINIM 6MIL PE LUNA MA ACOPAR PE PIESE DACA E CEVA...O SA VAD DACA SI CE E DE SCHIMBAT LA EA...ACUMA SUNT UNDEVA PRIN VALEA PRAHOVEI...CAND VIN IN BUC MA APUC DE EXPLORAT PE LA MASINA...

Post Reply