Aici vom discuta despre ,,mecanici" ,samsari,vanzatori de piese si subansamble...Ce trebuie sa evitam in relatia cu ei sau de ce sa-i evitam pe unii.
Incep eu: DE EVITAT atelierul lui Mihai Pomarla.Chiar daca omul are afacerile lui si ii merge si mintea,are piese bune si te rezolva in general cu orice problema legata de ele. ..are in schimb niste angajati care parca fac totul sa-i puna afacerea pe butuci.Mecanicii sunt sub orice critica,electricianul este mult prea ,,smecher" (stie meserie dar il doare fix in pix si face totul la misto ) .Vopsitorii nu sunt in stare sa vopseasca un gard ,ca sa nu mai spunem de masini ....Si mai jos voi expune motivele pt care consider ca trebuie evitat acest atelier:
-dupa cateva sute de km ,motorul pierde ulei prin toate incheieturile,
-suruburi si piulite care nu sunt stranse sau sunt puse la mishto cu ,,sfoara"...ca sa nu mai spun ca au folosit suruburi ruginite.
-capacul din fibra de sticla care acopera cutia de viteze este fixat permanent.Nu am putut sa il dau jos decat dupa ce am demontat ambele scaune,decupat in dreptul a doua suruburi si facut parghie cu o ranga.DE CE? Pentru ca dupa ce au montat capacul au constatat ca maneta schimbatorului atinge de AC si au indoit-o la autogen la fata locului...in asa fel incat nu poti sa mai scoti capacul decat cu eforturi considerabile.Ca sa nu mai spunem ca avea o izolatie termicxa si antifonica dintr-o bucata de panza (nu mai groasa ca cea de blugi).
-suportul de la roata de rezerva fixat aiurea ,deja avea o fisura tabla in ziua cand am ridicat masina ,fisura rezolvata la cererea mea cu o bucata de tabla si cateva nituri.
-capota motor ,nervura de rezistenta ,,decupata cu flexul" pt a nu atinge capacul de protectie al distributiei .SI TOT ATINGE.
-diferential spate care deja urla cand am ajuns acasa cu masina
-termocontact electroventilator care functioneaza cand vrea muschii lui.Noroc cu ,,electricianul" care a montat si un comutator in bord pt actionare ,,manuala".
-joc in directie cat casa (lucru acceptat pt ca am vazut ca acest joc,,dispare odata cu trecerea timpului)!!!!!!!!!
-arcuri in cutia de viteze (cazute) lucru care a dus la defectarea cutiei prin blocarea unui arc intre pinioane.
---Urmeaza---
02-03-2009
-radiator spart:datorita faptului ca este asezat pe doua bucati de cauciuc decupate dintr-un pres a tot frecat pe o piesa metalica pana s-a tocit si a inceput sa curga.Daca incerc sa asez radiatorul pe suportii lui (care ar trebui sa existe ) nu mai pot inchide capota motor pt ca busonul radiatorului vine mai sus cu 5 cm ...
-inca doua furtune schimbate (bucxati mici ) pt ca picurau pe la ,,crapaturi)..
Trebuie sa dau dovada de corectitudine si sa spun ca Pomarla mi-a zis sa trec pe la atelier si in timp rezolvam tot ce nu este facut cum trebuie.Acum sincer ,eu unul nu am avut timp si in plus nu cred ca mecanicii aia pot face ceva bun .Mifhai Pomarla are o afacere ,a cerut un pret ,mi-a aratat o masina si eu am dat banii ..Nu mi-a bagat mana in buzunar .Vina mea a fost ca nu mi-am luat fratii si sa fac o vizita la atelier sa-i bat mecanicii cu capatanile de masina.
Asa ca FUGITI DE MECANICII DIN CL,nu mai exista mecanici buni....cei buni au plecat de mult sau sunt scarbiti de fiare..
PS-voi edita postul cu fiecare ocazie ,,minune" descoperita.