rulment presiune

Cutii de viteze si transfer, planetare, ambreiaje, diferentiale. Tipuri, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
alex
Membru legendar
Membru legendar

rulment presiune

Post by alex »

azi tocmai a decedat dupa 5000km.
parca ar fi de plastilina. M-a umplut de furie ca trebuie sa stau sa ii dau cutia jos.

aveti idee de unde sa iau in b un rulment mai ca lumea.?????
ce porcarie cu piesele astea de schimb!
happily mending an Aro 320 D127

pantelimon
Membru legendar
Membru legendar

Raspuns: rulment presiune

Post by pantelimon »

ma alex io cred ca nu a fost reglat bine si sa invartit continuu cu motoru pana a cedat nervos
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

posibil nu zic nu
dar toti cateii erau reglati sa aiba joc fata de rulment 1-2 mm
asta e mult pe orice limba
si reglaj precis nu am reusit sa ii fac niciodata pentru ca aveau joc cateii aia.
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

a busit si placa de presiune
cateii sunt dusi.
dau cutia jos si va pun poze sa vedeti ce grozav arata.

m fost la doaa magazine si acelasi rulment nemarcat era din doua proveniente diferite si cu doua preturi diferite.
acelasi cu cel pus in toamna....ce mizerie!

George
Administrator
Administrator

Post by George »

studiaza daca poti pune ambreiaj ca la andoria...din ala cu placa cu soare. scapa de  :o3 ,mai bine...
ARO CLUB ROMANIA
adiR
Junior
Junior

Post by adiR »

eu cand aveam L27 pe aro, n-am avut nici odata probleme cu ambreiajul. il mai reglam din cand in cand...atata tot.
cred ca daca se potriveste prinderea placii de presiune de la andoria pe volanta de aro, merge, dar daca e bine reglat ambreiajul, nu vad de ce ar face probleme.
mai era cine acum 2 zile cu aceeasi problema...
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

ok sa spunem ca am gresit reglajul rulmentului (desi rulmentul vechi nu s-a gripat, l-am schimbat in ideea ca pun nou ...si a fost acelasi reglaj 10.000km fara probleme).

dar de faptul ca discul de ambreiaj a luat joc intre piesa cu canelura si piesa ce contine arcuri ce mai ziceti?
la aia ce reglaj a fost gresit?
se vede cu ochiul liber cum s-a deformat materialul in dreptul niturilor.
disc de ambreiaj dupa 5000km cu joc deja....da-o incolo de treaba.

mai bine spuneti-mi de unde gasesc un rulment real, nu o cioara vopsita....apoi vad eu cum ii fac jocul.
maine caut la luica, astia de pe grivita au niste jafuri si mi-au spus ca ce mare smecherie...fabrica nu mai e...sa ma multumesc cu ce au. :-L :-??
adiR
Junior
Junior

Post by adiR »

alex wrote: ok sa spunem ca am gresit reglajul rulmentului (desi rulmentul vechi nu s-a gripat, l-am schimbat in ideea ca pun nou ...si a fost acelasi reglaj 10.000km fara probleme).

dar de faptul ca discul de ambreiaj a luat joc intre piesa cu canelura si piesa ce contine arcuri ce mai ziceti?
la aia ce reglaj a fost gresit?
se vede cu ochiul liber cum s-a deformat materialul in dreptul niturilor.
disc de ambreiaj dupa 5000km cu joc deja....da-o incolo de treaba.

mai bine spuneti-mi de unde gasesc un rulment real, nu o cioara vopsita....apoi vad eu cum ii fac jocul.
maine caut la luica, astia de pe grivita au niste jafuri si mi-au spus ca ce mare smecherie...fabrica nu mai e...sa ma multumesc cu ce au. :-L :-??
deci piesa aia cu caneluri, e butucul discului, si se asambleaza cu discul propriuzis prin nituri. daca a aparul joc acolo, nu are nici o legatura cu rulmentul de presiune. discul are probleme. singura solutie, e sa majorezi gaurile si sa oui nituri mai mari, asta in cazul in care nu-l schimbi, dar e de preferat sa-l schimbi. rulmentul de presiune nu prea are d c sa se uzeze, eu de cand am aro nu am cumparat nici macar unu :)
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Incearca la magazinul de pe centura  pe iesirea spre Voluntari vis-a-vis de RAR (peste sina de tren)..Asta vara am fost eu pe acolo si aveau destule fiare pline de praf pe rafturi ...Eu stiu ca sunt baieti seriosi,de acolo luam si eu piese pt ARO sau TV...
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

incerc si la voluntari

eu as schimba discul...dar cu ce? ca toate sunt la fel...
daca pun nituri mai mari iau jocul pentru inca 500km si  apoi fierul ala moale cedeaza iar....

e naspa rau. cei care au piese vechi normal ca nu au probleme cu ele..erau facute pe bune...astea noi...

incerc centura maine. doamne ajuta
adiR
Junior
Junior

Post by adiR »

cand ma gandesc ca tata a dat la fier vechi 2 cutii de aro, un L25, un L27 si alte "fiare"...imi vine sa plang.
drept ca nu erau functionale, dar ceva ceva tot mai luai de prin ele... :(
Last edited by adiR on 16 Mar 2007, 22:27, edited 1 time in total.
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Pai la una din masini (aro 10)mi-a cedat parghia  de la ambreiaj,s-a retezat din ax..ca sa vezi ce forta actioneaza acolo printr-un cablu amarat!!!!!!.Era normal sa se duca pt ca un inginer destept a hotarat fabricarea acestei piese din doua bucati de tabla sudate intre ele prin puncte (economie)...Asa ca am ramas in drum, si am rezolvat prin schimbarea carcasei ambreiajului cu una de DACIA fabricata prin 78.. Super fier si ..merge si acum ...
Alt caz: un prieten a cumparat din magazin o placa de presiune pt dacia..cand a ajuns cu ea la mecanic a observat ca avea uzura pe soare,si ca nici la apasarea  cu piciorul (mecanicul are 130 kg) aceasta nu lucra ..Totul cu timbru de conformitate si factura...Raspunsul de la magazin: faceti reclamatie ,este produs omologat si marfa nu se primeste inapoi.Omul mai moale din fire a lasat-o moarta si a acceptat inlocuirea piesei,,,,dupa 20000 km  a schimbat iar placa de presiune,a trecut rulmentul prin soare..Mai bine pt piese cauti masini vechi si iei de pe ele ca din magazin...nu mai ai sanse de ceva bun..
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

daca dau aroul, unul dintre motivele principale va fi ca nu am cu ce piese sa il intretin. cei care iau masini straine, chiar si jafuri cred ca nu se lovesc de mizeria asta. iau o piesa scumpa care tine, nu ca astea 30 pe care trebuie sa le luam noi s sa demontam masinile de nspe mii de ori pentru aceeasi piese de plastilina,,,

am fost la centura si mi-au servit acelasi rulment manarit ca fiind facut d e iasi.

pana la urma am gasit rulmentul care chiar era facut la iasi si costa 90 ron.
am luat si un disc de ambreiaj facut la iasi. le pun azi daca reusesc sa repar catelul de la placa de presiune.

o sa deschid un topic cu magazine de piese.
nu ar f rau sa facem o lista online cu ce magazine stie fiecare in zona lui macar sa nu caut de nebun daca am o pana la bacau de exemplu.
tarzy..ce parere ai?
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

nici la Iasi nu gasesti prea bine chestiile astea...

Rulmentul la mine a fost doar 650 de mii, placa de presiune (tot de Iasi) cu tot cu catei pe ea e usor peste 2 mil... Iar la fabricutza (ca am fost), nu vand...

Doar catzei am gasit cu greu... la 270 de mii bucata... (scump domle, scump...)

Iar un capat de bara... am gasit si la 300 de mii turcism sau nu stiu ce naiba era ca arata ca dracu, sau la 600 de mii unu bun de Cluj (foarte scump, dar asta e...)
Last edited by vstef_is on 17 Mar 2007, 15:29, edited 1 time in total.
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

alex wrote: ........
o sa deschid un topic cu magazine de piese.
nu ar f rau sa facem o lista online cu ce magazine stie fiecare in zona lui macar sa nu caut de nebun daca am o pana la bacau de exemplu.
tarzy..ce parere ai?
o parere foarte buna
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)

Post Reply