Aniversare Mercedes G-30 de ani!
- Werner
- Aro Club Romania

Aniversare Mercedes G-30 de ani!
Nu am deschis acest topic pentru ca iubesc Mercedes G Modell. Dar, pentru toti care striga în gura mare, ca ARO a fost prea vechi si nu mai facea fata cerintelor, productia ar fi fost primitiva, etc, etc, vreau sa va arat, cum se fabrica astazi înca Mercdes G Modell. La fel ca 30 de ani înainte, fara roboti, fara conservare super, sau caroserii zincate. Cine a fost vreodata la Câmpulumg si a vazut fabricatia Automobilelor ARO, stie ca este la fel ca si fabricarea Mercedes-ului în Graz. La fel de "primitiv" cum era fabricatia ARO, este si astazi fabricatia G Modelului. Din pacate nu stiu sa împreunez paginile scante separat.
Toate revistele din Germania au publicat articole care sarbatoresc aceasta aniversare, 4Wheel Fun de exemplu, 30 de pagini extra. Am scanat o parte din articole, cele care arata productia modelului, sa va dati seama, ce greseli s-au facut, când s-a închis ARO. Din pacate nici AMROM nu mai este interesat de fabricatia de ARO! Daca ne aducem aminte cum aratau ultimele ARO, fabricate sub Perez, cu acel bord nou, motoare Andoria noi, care urmau sa fie înlocuite cu motoare Ford performante, fabricate la Ford-Köln, sunt convins ca si astazi mai are sanse pe piata!
Toate revistele din Germania au publicat articole care sarbatoresc aceasta aniversare, 4Wheel Fun de exemplu, 30 de pagini extra. Am scanat o parte din articole, cele care arata productia modelului, sa va dati seama, ce greseli s-au facut, când s-a închis ARO. Din pacate nici AMROM nu mai este interesat de fabricatia de ARO! Daca ne aducem aminte cum aratau ultimele ARO, fabricate sub Perez, cu acel bord nou, motoare Andoria noi, care urmau sa fie înlocuite cu motoare Ford performante, fabricate la Ford-Köln, sunt convins ca si astazi mai are sanse pe piata!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Werner
- Aro Club Romania

Re: Aniversare Mercedes G-30 de ani!
Nu stiu daca a apartut un astfel de articol în presa din România, când a împlinit ARO 24, 30 de ani. Daca da, sunt interesat de un articol scanat.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Werner
- Aro Club Romania

Ciudat este, ca istoria acestui model seamnana foarte mult cu istoria ARO 24. Acest model a fost folosit, ca si ARO, în diferite variante, de Municipalitati, de Armata, de privati, cu tot felul de modificari, sau serii scurte, speciale, sa îndeplineasca un scop anumit. Singurul avantaj care l-a avut Mercedes, fata de ARO, Mercedes putea folosi totdeauna motoare din productie proprie, nu erau nevoiti sa cumpere motoare, cum a facut ARO.
-
SERGHEI
- Banat

Omiti un lucru Werner.Constinta lucratorului neamt.Si ARO ajungea in top daca muncitorul roman de la CL avea un dram de constinta si nu se gandea numai cum sa treaca la poarta cu inca un surub sau o piesa in geanta.
,,Nu stiu daca a apartut un astfel de articol în presa din România, când a împlinit ARO 24, 30 de ani. Daca da, sunt interesat de un articol scanat."
Nici nu avea cum atata timp cat toti incercau sa sape ARO pe shest...
,,Nu stiu daca a apartut un astfel de articol în presa din România, când a împlinit ARO 24, 30 de ani. Daca da, sunt interesat de un articol scanat."
Nici nu avea cum atata timp cat toti incercau sa sape ARO pe shest...
- tudop
- Membru de elita

Avantajele G-ului cred ca au fost ele altele: 1: oamenii care il construiesc si au avut grija ca forma usilor sa se potriveasca cu cea a gaurii din caroserie si alte asemenea. 2: conceptul cu punti rigide si arcuri elicoidale... spre deosebire de Aro care are pe fata un diferential de aluminiu obosit si niste pivoti care arata ca niste suruburi sau robineti de calorifer. Motoare oricum nu am fi avut ceva competitiv din productie proprie, dar pe parte de suspensie, directie ar fi fost loc de imbunatatiri, de care romanii nu prea au fost interesati. Asta a fost si cu comunismul asta, plafonarea si complacerea in mediocritate
Last edited by SERGHEI on 04 Feb 2009, 19:33, edited 1 time in total.
nÉ
- Werner
- Aro Club Romania

Adevarat, sunt si Muscelenii de vina, care au în cap numai sa te ciupeasca! Dar, parerea mea este ca Statul Român poarta cea mai mare vina! În primul rând, ca nu a sprijinit ARO cu nimic. Când a cumparat Perez ARO, l-am înjurat, ca nu face treaba. Dar Perez a încercat sa faca treaba, dar a fost sapat pe de o parte de coruptii aia din Câmpulung, pe de alta parte de Stat. Statul i-a promis lui Perez, ca sterge toate datoriile care le avea ARO la banci si furnizori. Când Perez vroia sa comande subansamble, nu putea, pentru ca ARO mai avea datorii peste tot. Statul Român nu s-a tinul de promisiune, sa stearga datoriile cumulate, l-a lasat pe Perez cu ohii-n soare!
Acuma, în criza asta, Statele Vesteuropene, mai ales Germania, îsi sprijina producatorii de Automobile cu miliarde de Euro, ARO nu a primit de la Stat nici macar 1 Leu.
Acuma, în criza asta, Statele Vesteuropene, mai ales Germania, îsi sprijina producatorii de Automobile cu miliarde de Euro, ARO nu a primit de la Stat nici macar 1 Leu.
- ydaniel
- Membru legendar

cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
cand esti rau nu te uita
-
vstef_is
- Membru legendar

Da, la toate masinile din lume. Exclus ARO evident, si Daciile vechi.ydaniel wrote:![]()
trist..observ intr-o mica poza:caroseriile se baga in baie galvanica?
- Werner
- Aro Club Romania

Gresesti Stefane! Este baie cataforetica (nu stiu daca este corect exprimat), o astfel de baie a fost si la ARO. Mercedes G si ARO au aceeas tip coservare. Dar daca la ARO a fost mai multa apa în baie.... 
-
SERGHEI
- Banat

,tudop wrote: Avantajele G-ului cred ca au fost ele altele: 1: oamenii care il construiesc si au avut grija ca forma usilor sa se potriveasca cu cea a gaurii din caroserie si alte asemenea. 2: conceptul cu punti rigide si arcuri elicoidale... spre deosebire de Aro care are pe fata un diferential de aluminiu obosit si niste pivoti care arata ca niste suruburi sau robineti de calorifer. Motoare oricum nu am fi avut ceva competitiv din productie proprie, dar pe parte de suspensie, directie ar fi fost loc de imbunatatiri, de care romanii nu prea au fost interesati. Asta a fost si cu comunismul asta, plafonarea si complacerea in mediocritate
Pai din 89 incoace nu a mai fost regimul comunist la putere.,,Plafonarea si complacerea in mediocritate" a fost mult mai pregnanta dupa 99 ..ca pana atunci de bine de rau se mai facea cate o fabrica,o ferma de animale ,un combinat chimic... dupa 89 am demolat tot doar pt a pupa Europa in cur.
-
SERGHEI
- Banat

Pai degeaba exista daca nu stiau sa o foloseasca....ca in baie era mai mult zeama moarta asta este evident...Nu o sa vezi in CL o bolta de vita de vie cu tevi ruginite sau un gard metalic cu rugina pe el pt ca aveau baietii cu ce sa-l ,,vopseaca".Werner wrote: Gresesti Stefane! Este baie cataforetica (nu stiu daca este corect exprimat), o astfel de baie a fost si la ARO. Mercedes G si ARO au aceeas tip coservare. Dar daca la ARO a fost mai multa apa în baie....![]()
Mi-e mi-au vopsit masina in ,,cabina" dar ,,au uitat " sa stearga tabla de grasimi inainte...Nu cred ca neamtul isi permitea ,,greseala asta" nici macar la nivel particular..
- Werner
- Aro Club Romania

Sunt multe maruntisuri care au dus închiderea Uzinei, dar cred ca a fost si o decizie politica, ARO a devenit mult prea periculos pentru concurenta numita Mercedes G, sau Land Rover Defender. 2 poze care dovedesc cât de competitiv a ajuns ARO în "ultimul stadiu"!
- Werner
- Aro Club Romania

Interiorul.
- cab_512
- Membru Devotat

-
SERGHEI
- Banat

Pai daca stam si ne gandim ce producatori de masini de teren 4x4 existau in Europa la vremea aceea...este foarte logic rationamentul tau..Cum sa accepti pe o piata un ,,amarat de ARO" produs de un stat pe care vrei sa-l faci ,,CONSUMATOR" nu ,,PRODUCATOR"..Asta inseamna sa fii putere economica si sa ai de-a face cu curve setoase de putere...