cutia de viteze
-
roscaionut83
- Incepator

cutia de viteze
salut! din pacate, sunt nevoit sa deschid un nou topic, pt ca problemele incep sa curga. nu ma gandeam ca reconditionarea unui aro poate sa puna atatea probleme. problema: atunci cand debraiez din viteza I sau din masalier se aude un cloncanit la cutie. in treapta I atunci cand debraiez, am senzatia ca nu pleaca masina toata odata. undeva la cutie exista un joc foarte mare, care se simte doar la plecarea de pe loc. diferentialul si cardanul sunt noi noute. si cu cele vechi facea la fel. am schimbat si jugul impreuna cu bucsa cu tot. daca misc de cardan, se simte un joc mare in cutie: aproape jumatate de cursa de cardan.................... e normal? oare cat este de grav? ............ am ocutie de rezerva, dar nu stiu in ce stare este. cum pot verifica?
Last edited by roscaionut83 on 09 Feb 2009, 20:10, edited 1 time in total.
- alex
- Membru legendar

Re: cutia de viteze
undeva la cutie exista un joc foarte mare, care se simte doar la plecarea de pe loc. diferentialul si cardanul sunt noi noute. si cu cele vechi facea la fel. am schimbat si jugul impreuna cu bucsa cu tot. daca misc de cardan, se simte un joc mare in cutie: aproape jumatate de cursa de cardan
de unde stii ca e din cutie?
cardanul nu ar trebui sa se roteasca liber atat de mult. dar daca tu ai rotile pe pamant diferentialul spate nu ar trebui sa permita sa rotesti cadranul
cumulat, intre flansa de iesire din cutie (reductor de fapt) si arborele primar (axul care se conecteaza pe discul de ambreiaj) exista un joc destul de mare(poate 10 grade la mine pana incepe sa apara miscare in partea opusa). 180 de grade e ENORM.
e ideal sa fie cat mai mic joc si ansamblul cutie reductor sa poata fi rotit cu mana usor.
de unde stii ca e din cutie?
cardanul nu ar trebui sa se roteasca liber atat de mult. dar daca tu ai rotile pe pamant diferentialul spate nu ar trebui sa permita sa rotesti cadranul
cumulat, intre flansa de iesire din cutie (reductor de fapt) si arborele primar (axul care se conecteaza pe discul de ambreiaj) exista un joc destul de mare(poate 10 grade la mine pana incepe sa apara miscare in partea opusa). 180 de grade e ENORM.
e ideal sa fie cat mai mic joc si ansamblul cutie reductor sa poata fi rotit cu mana usor.
happily mending an Aro 320 D127
- myke
- Membru legendar

Cind zici diferential la ce te referi?Grupul cu totul , sau diferentialul propriuzis cu sateliti?
Jocul in cutie dupa cum explici tu...nam auzit sa existe.Din ce explici...ar trebui sa fie un joc intre roata dintata si baladior,care n-ar rezista nici macar la o plecare de pe loc.
Singurul joc explicabil este jocul in grup-distanta prea mare coroana-pinion.O reglezi din stringerea rulmentilor conici de pe coroana.
Iar cloncanitul in cutie...sunt varza rulmentii...sa speram ca nu sunt varza si rotile dintate...
Jocul in cutie dupa cum explici tu...nam auzit sa existe.Din ce explici...ar trebui sa fie un joc intre roata dintata si baladior,care n-ar rezista nici macar la o plecare de pe loc.
Singurul joc explicabil este jocul in grup-distanta prea mare coroana-pinion.O reglezi din stringerea rulmentilor conici de pe coroana.
Iar cloncanitul in cutie...sunt varza rulmentii...sa speram ca nu sunt varza si rotile dintate...
-
roscaionut83
- Incepator

in diferential la care rulmenti te referi? la flansele acelea din laterale? dar diful e nou. am vazut ca sunt 2 dispozitive cu cate o pana fiecare de unde am inteles ca se poate stringe diful. eu am rasturnat masina pe capre. rotile pe dreapta sunt libere. daca misc de cardan, jocul se aude in cutie, si este cam de 180 grade. vreau sa desfac cutia pe care o am de rezerva sa vad daca e buna. la ce sa ma uit in legatura cu aceasta problema? sa nu lucrez de 2 ori, cum pot sa o verific daca e buna cutia?
- George
- Administrator

domnu' Ionut, faptul ca ai un ARO care iti da batai de cap nu inseamna ca poti sa NU respecti regulamentul sau sa judeci munca moderatorilor, care este voluntara! asa ca, te rog frumos sa-ti editezi textul si sa scrii fara "caps" (cu litere mici adica). pe aici nu se muta topice decat daca sunt postari aiurea, si nu se inchid decat daca initiatorii o cer, sau "obiectul" subiectului a fost atins, sau se deviaza de la subiect. m-as mira ca in "lunga" perioada de mai putin de o luna petrecuta pe aici ai apucat sa vezi TOT forumul si sa patesti atatea cate spui cu litere de-o schioapa. plus ca ai face bine sa-ti pui la "profil" locatia, sexul, si data nasterii, sa stim si noi cu cine avem de-a face. asta daca vrei sa si primesti ajutor pe aici. ca sa fii respectat, in primul rand trebuie sa respecti tu pe ceilalti !
succes in rezolvarea problemelor, si scuze de offtopic fata de ceilalti utilizatori.
succes in rezolvarea problemelor, si scuze de offtopic fata de ceilalti utilizatori.
ARO CLUB ROMANIA
- Ionut
- Membru Devotat

Ionutule, nu stiu de unde s-or adunat atatea jocuri sa iti dea atata amar de grade, dar ai putea desface capacul de la reductor (din aluminiu) prins cu 4 suruburi, deasupra cardanului care merge spre spate. Acolo este pinionul de putere, ala il poti da jos sa vezi cum arata, dantura exterioara si canelurile, baladiorul pe acolo, iar apoi sa bagi un deget inauntru sa vezi cat se invarte pinionul de dedesubt. Poate este joc din reductor sau cutie, desi in cutie daca ar exista jocul asta cred ca n-ar mai fi nimic de ea. Misca si de axul pe care sta pinionul de putere de care ti-am zis mai sus, si daca gasesti ceva suspect dai jos totul, desfaci, vezi care-i treaba inauntru.
Stand or die.
-
roscaionut83
- Incepator

mi-a spus cineva ca diful din spate se poate regla. poate pot sa reduc si de acolo putin jocul. adica pot regla pinionul pe coroana. cum? cam cat e jocul normal la un dif nou.
-
roscaionut83
- Incepator

ce este acela baladior?
- myke
- Membru legendar

-
roscaionut83
- Incepator

de aro? unde? daca as sti nu mi-as mai bate eu capul.