Salutari din Land Rover ..... land!

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
sibip
Incepator
Incepator

Salutari din Land Rover ..... land!

Post by sibip »

Salut oameni buni!
de cateva zile ma aflu impreuna cu niste prieteni in tara lui Land Rover (si asta nu e un pleonasm) la un soi de schimb de experienta referitor la liniile de ecartament ingust de cale ferata. Deoarece am vazut o droaie de 4x4-uri pe aici ma gandeam sa va impartasesc si voua cate ceva din ceea ce vad pe strada in fiecare zi. De maine incepand o sa vad si mai multe cred, din moment ce si noi o sa incepem sa lucram la o linie dezafectata si pe deasupra una din gazdele noastre are un Defender.
Dar sa incepem cu ceva mai frumos, la fel cum am inceput si noi.....cu centrul London City (remarcati Roverul din planul 2)!
Mai multe pe maine!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Re: Salutari din Land Rover ..... land!

Post by Werner »

Oricât este de prapadit Land Roverul, cei de pe Insula îl respecta ca pe un monument si asta este de apreciat! Bravo lor! Dar si zilele Defenderului sunt numarate! Anul viitor se aude ca opreste productia! Multe teste l-au declarat ca "periculos" pentru drumurile publice. Frâne proaste, directie aiurea, etc.
florin4x4
Nou venit
Nou venit

Post by florin4x4 »

Daca Land Rover e periculos, Aro inseamna ca ar trebui retras imediat si definitiv... No comment!Noilesuploaded!Noilesuploaded!
sorin
Membru legendar
Membru legendar

Post by sorin »

florin 4x4  am sa te rog sa treci pe la prezentare forumisti
Sorin cu ,,frigideru plin,,

Cotizo
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Cotizo »

Sibip, se pare ca suntem amandoi in UK... O fi de la Aro10?
Asta-i tara lui Dracula/ In care ne bagam noi... banii...
sibip
Incepator
Incepator

Post by sibip »

Salult doctore!
ma bucur sa aud ca esti si pe insula. Eu sunt in Tara Galilor (Wales), intr-un oras care se chema Carmarthen, pana joi, iar vineri plecam de pe Luton de la Londra cu Wizz. Ar fi bine sa fie de la ARO ca suntem aici, caci astfel am fi mai multi.
Haideti sa imi continui "prezentarea" sau jurnalul foto.
Pe drumuri cum ar fi nationalele la noi si autostrazi am vazut mai multe japoneze, dar pe masura ce te duci mai la tara apar tot mai multe Defenderuri echipate pentru povara (am cazut o droaie cu remorca cu osie dubla, troliu, etc.).
Asadar:
1.Mazda B2500
2.Jeep Grand Cheroke 2 motor de 4 litrii cu 6 cilindrii, adaptat pentru GPL (asta ne-a dus pe noi intr-una din zile)
3.Range Rover (nu stiu ce model si nici detalii, dar nu am vazut prea multe de astea)
4.Defender camioneta carosata aluminiu tractand un compresor si cu o masina de politie dupa
5.Defender Country V8 si un Range Rover in planul 2 cu un posesor tare neprietenos, care nu a vrut sa dea nici un fel de detalii, mai mult chiar m-a gonit de acolo
6.Locomotiva forestiera clasa 764, 150 cai putere, construita la Resita in 1957 restaurata de niste pasionati la o linie aici in Tara Galilor. Pana acum cativa ani a lucrat in fabrica de ciment de la Turda. Clasa (764) vine de la 760mm, ecartamentul si 4 osii.
Sper sa reusesc sa pun toate aceste poze asa cum le-am numerotat mai sus.
Maine o sa revin cu Defenderul prietenului nostru pe care am apucat sa il si conduc un pic pe un drum de padure, nu pe sosea. De la asta o sa am mai multe detalii tehnice si poze.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
sibip
Incepator
Incepator

Post by sibip »

x.2
sibip
Incepator
Incepator

Post by sibip »

x.3
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

florin4x4 wrote: Daca Land Rover e periculos, Aro inseamna ca ar trebui retras imediat si definitiv... No comment!Noilesuploaded!Noilesuploaded!
Florine, habar nu ai ce vorbesti! ARO are frâne mai bune decât Defender. Si la vânt lateral ARO nu este asa de sensibil. Citeste testele despre ARO facute în Occident, ca sa-ti dai seama ca nu ai dreptate. Daca te referi la masinile care sunt neîntretinute (apa, paie si bataie), nu le poti compara cu o masina cât de cât în stare buna. Pentru ca în Anglia nu îsi permite nimeni sa umble, cum umbla unii în România cu masinile, vorbesc de starea tehnica. Noilesuploaded!
Cotizo
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Cotizo »

Eu sunt in Rocester, langa Uttoxeter si Stoke-on-Trent, la niste amici, s-ar putea sa ma mut sapt viitoare in Cheltenham. Chiar in fata casei unde stau e un Defender preparat de offroad. Eu sunt "pedestrian" pe aici, daca ai drum prin zona da un call - 0040720029543...
Heil Aro!
Asta-i tara lui Dracula/ In care ne bagam noi... banii...
sibip
Incepator
Incepator

Post by sibip »

Salut baieti!
o sa va prezint acum Defenderul prietenului care se ocupa de noi aici, o masina despre care am aflat mai multe detalii.
Masina a fost construita in 1991 si a stat vreo cativa ani prin showroomuri si pe la targuri, dupa care a fost pregatita de cei de la Land Rover Special Vehicle Operation, care nu e o chestie militareasca sau ceva de genul S.A.S. cum suna ci e "preparatorul oficial" al celor de la Land Rover (cam cum e AMG pentru Mercedes). Cei de la Special Operation au pregatit-o pentru un raid crosafrican la care masina se pare ca a si participat prin 1999. Prietenul nostru a cumparat-o doar dupa aia la un pret bun zice el, insa nu l-am intrebat cat a fost.
Acum sa va dau si datele tehnice:
-motor 2500 cmc, Turbo Diesel Intercooled
-putere 120 CP
-cutie de viteteze 5+1, diferential blocabil
-servodirectie
-consum mediu 10-12litri la 100km (din ce am calculat eu dupa ce mi-a spus omul in galoane)
-masa masinii 2500kg, sarcina utila 1000kg
-troliu (nu stiu cate tone forta)
Masina are parcurse 131.000 de mile deci vreo 210.000 km.
Cam asta ar fi, poate mai vedeti voi ceva.
Omul foloseste masina ca un "cal de povara" pentru lucrurile care il pasioneaza, adica trenurile istorice. Remorca e plina de scule pe care le-am folosit la lucrul la o locomotiva cu aburi.
sibip
Incepator
Incepator

Post by sibip »

2.1
sibip
Incepator
Incepator

Post by sibip »

2.2
sibip
Incepator
Incepator

Post by sibip »

2.3
sibip
Incepator
Incepator

Post by sibip »

2.4

Post Reply