TATA.... Pickup 4x2 si 4x4... made in India...

informatii de ultima ora legate de masini,in special 4x4
Post Reply
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

TATA.... Pickup 4x2 si 4x4... made in India...

Post by vstef_is »

Nu mare mi-a fost mirarea sa vad ca s-a gasit cineva care sa aduca TATA in Iasi... intrat in showroom, culcat pe podea, analizat masina, directia, suspensia, capetele de bara, unghiurile, sasiul si tot ce mai stiam ce e... asta sub privirile amuzate ale unei tanti din showroom... luat brosura... plecat...

Hai sa va prezint minunea tehnologica...

Motor - EURO3, Turbo Diesel cu Intercooler.... suna bine, nu?
90 CP la 4500rpm... nu da pe afara, dar in alta ordine de idei, cine si cat de des ajunge la 4500rpm cu un diesel? Trecem peste CP si ajungem la ce ne intereseaza
CUPLUUUU - 190 Nm la 2500 rpm.... ok, mersi frumos, Brasovu' e mai bun... cu 186Nm la 1600 rpm....

Raport diferential 44/9 - nu ar fi foarte rau... dar... stupoare stupoare, surpriza surpriza, nu are reductor...

Ce am uitat sa intreb e pretzul... dar mai conteaza? La cat de ruginite erau elementele de directie si bratele suspensiei, la masina de showroom... si la ce motor "vanjos" are.... nu as pune una la shufa cu un ARO... s-ar putea ca baietii de la showroom sa aiba surprize surprize... :D
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

florin75
Membru de elita
Membru de elita

Re: TATA.... Pickup 4x2 si 4x4... made in India...

Post by florin75 »

Pai si atunci... de ce nu se mai fabrica ARO?

Ce popor, imi vine sa ma urc in Aro 10 si sa plec in Congo! >-)
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

nu le-am avut niciodata cu analiza matematica, dar empiric mai mult...

limita ( marketing la ARO ) -> tinde spre ZERO
limita ( furt la ARO, SRL capusa, etc ) -> tinde spre INFINIT

tragem linie si adunam....

Rezulta faliment si lichidare, si o mana de pasionati de ARO care plang in liniste... dupa ceea ce pe vremuri era una dintre cele mai capabile masini de teren din lume...
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

cum arata tata asta coane?ca gugalu ma duce la parinti....
Image

vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Uite cam asa ceva...

http://www.dancewithshadows.com/auto/im ... pickup.jpg

http://www.tata-gazauto.hu/67.jpg

Preturile in italia din cate am gasit pe net ar fi intre 13.000E pt pickup cabina simpla 4x2 pana pe la 15.000E pentru cabina dubla 4x4.... Dar nu bag mana in foc... daca e cineva chiar atat de curios, putem intreba la importatorul din Romania...
George
Administrator
Administrator

Post by George »

gold si platin ajtea mi se pare ca sunt importatori. au shourum in buc pe soseaua pipera,la poarta fabricii de mobila pipera.(sau fosta fabrica,habar n-am daca mai lucreaza)
ARO CLUB ROMANIA
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

din ce am gasit se pare ca sunt si variante cu reductor....pretul e bunicel...
Image
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Motorul e de 2000cmc nu 3000 ca la cel de Brasov. Si oricum e EURO3,nu cred ca are noxele si zgomotul celui de Brasov. Si pana la urma motorul de Brasov e de tractor...Sunt sigur ca si masinile TATA au o calitate de fabricatie poate mai buna ca ARO care stiti in ultimul timp cum ajunsese...
florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

Bai nene, problema nu motoru' a fost buba, motor care oricum cred ca era macar euro 2, TDX-ul. Problema e ca astia sunt prezenti pe o piata pe care putea actiona si ARO. Lumea vroia sa vada lux pe ARO. Nu aia era calea de urmat. Da' asa ne trebuie, popor de manelisti betivi, frustrati si complexati! Am dat cu piciorul la o marca proprie, cu traditie si chiar unele succese, ca sa cumparam acum utilitarele alora!
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Sa nu mai comparam ARO cu TATA, Tempo, Mahindra si alte ciudatenii de prin India, Turcia (fabrica LR Defender in licenta), ca mi se face rau...... In primul rand ARO a fost un Automobil de teren, care era ceva revolutionar pe vremea cand a iesit pe piata. ARO a fost distrus numai din cauza coruptiei, care implica si dezinteresul de a pune in picioare o echipa de marketing. Si eu le-am vazut pe toate. Cum zice Stef: mers la Dealer, culcat sub masina,.....etc. Cat a fost de prost facut ARO (vorbesc de lipsa de calitate de finisare), nu a fost asa de rau facut ca un TATA sau Tempo Trax. Sunt montate cu piese care nu sunt zincate deloc, in plus, majoritatea din ele au motoare la fel de vechi ca motorul de Brasov. In Tempo de exemplu, este motorul din Hanomag/Mercedes 206, deci inaintasul la batranul Mercedes 207. A fost adus cumva la ceva norme Euro, prin diverse smecherii, dar asta nu inseamna ca au tehnica moderna......
Sa va pun si poze despre Tempo asta...!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

georgenis wrote: Motorul e de 2000cmc nu 3000 ca la cel de Brasov. Si oricum e EURO3,nu cred ca are noxele si zgomotul celui de Brasov. Si pana la urma motorul de Brasov e de tractor...Sunt sigur ca si masinile TATA au o calitate de fabricatie poate mai buna ca ARO care stiti in ultimul timp cum ajunsese...
SI daca e de 2000cmc e un avantaj???? Nu are zgomotul si noxele, dar nu are NICI CUPLUL.... cand tre sa trag sau sa urc ceva, scuze... nu se compara... iar faptul ca brasovul e de tractor e un AVANTAJ.... are personalitate de tractor... stie sa TRAGA....

Iar in ceea ce priveste calitatea de fabricatie POATE MAI BUNA???????????????? Te ROG! Masina de showroom arata jalnic pe dedesubt... TOATE componentele din nascare MICI, si RUGINITE DOMLE! LA FEL de ruginite ca la ARO meu din 96... si e masina nou noutza... vrei sa vezi ce capete de bara urate avea? Uitate la platforma tehnica la un TATA, si dupa asta trage singur concluzii.... Iar ARO in ultimul timp cand faceau masinutze cu Andoria sau Toyota, si cutii Borg Warner sau mai stiu eu ce... erau chiar foarte fiabile...
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

ce panarame sunt indiencile.dar din pacate nimeni nu a vrut sa salveze aro.mie mi se pare o mare tampenie cu normele euro.ma uit la miille de vapoare...au vreo norma.in romania se putea ca aro sa fie o marca respectata.acum sigur va intra in istorie.
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Normele sunt un lucru bun... nu putem sa facem masini poluante ca in anii 50...

ARO s-au straduit, au facut TDX-ul cu EURO2, si apoi au mers pe Andoria Euro2 sau 3, si alte variante...  Imi amintesc chiar, ca atunci cand s-a introdus obligativitatea normelor EURO2 in Romania, ARO nu era pregatit, si prin intermediul unor persoane bine intentionate din presa auto romana, s-a smuls o promisiune de la atunci Ministrul Transporturilor, domnul Traian Basescu.... cum ca ARO va primi o pasuire... ceea ce s-a si intamplat! A urmat TDXul EURO2...

Italienii au continuat dezvoltarea "brasovului" si l-au adus mai la zi... noi nu am mai facut asta... oricum... nu normele de poluare sunt problema ARO... faptul ca s-a furat atat de mult si s-a ajuns aici...

Problema e ca atunci cand un motor invechit tehnologic, de tractor... are performante mai bune decat un motor nou.... nu stiu ce respect sa ii port motorului nou, si ce respect sa ii port motorului de tractor... Nu as schimba brasovul pe un motor de TATA... de ce as vrea sa fac rabat la cuplu? Cat timp mai pot merge cu brasovul in ceea ce priveste noxele e perfect... cand nu, cautam o Andoria, sau alta alternativa... dar in orice caz, nu ceva ce are mai putin cuplu... Ar fi interesant de vazut niste curbe de cuplu, dar nu cred ca se gasesc asa ceva...
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

Vorbesc si eu ca femeile...da mie imi plazce cum arata tempo ala...seama a combinatie de g cu LR
ydaniel wrote: ..........in romania se putea ca aro sa fie o marca respectata.acum sigur va intra in istorie.
nu va intra in istorie garantat...de mentinerea renumelui aro ne ocupam noi :>-
Image
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

In ritmul actual la cate ARO ajung la Remat va ajunge masina foarte rara.Din pacate!!!

Post Reply