Sesiune foto langa Iezer
Moderator: costy84
- alex4wd2001
- Aro Club Romania

Sesiune foto langa Iezer
Zbenguiala prin zapada s-a consumat in ultimul weekend de ianuarie, tema fiind o paralela intre ARO 10 cu motor Renault turbodiesel si Dacia Duster dCi (in fond, ARO 10, s-a exportat si sub marca Dacia 10...) Urmeaza sa scriu un articol in revista la care (inca) lucrez. Si va urma ceva si pe blogul meu http://alexsincan.ro, desigur... In avanpremiera, am atasat cateva foto. Multumiri lui Adi Herisanu, in mod special, pentru implicarea in acest mic eveniment. 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Treaba cea mai grea e ganditu'
- George
- Administrator

- gortu
- Membru de elita

Re: Sesiune foto langa Iezer
O sa apara si la TV?Asteptam articolul.
- alex4wd2001
- Aro Club Romania

De data asta, fara TV, din pacate... Doar s-a pozat, nu s-a si filmat. Daca, cine stie (Doamne-ajuta), voi prinde vreun angajament pe TV in viitor, voi avea grija...
-
Mircea Ardelean
- Membru de elita

nu uita sa ne spui exact numarul si cand apare revista, mai sunt cativa pe-aici care si-o doresc la colectie
mult succes in continuare!

mult succes in continuare!
- Zmeu
- Banat

si concluzia care e, se "unesc" paralelele?alex4wd2001 wrote:tema fiind o paralela intre ARO 10 cu motor Renault turbodiesel si Dacia Duster dCi
-
bronco
- Incepator

aro 10 s-a exportat in Anglia sub denumirea de Duster ! Dacia Duster si a lasat o lunga dara de dezamagiri !
- alex4wd2001
- Aro Club Romania

Daca trimiti pe ARO 10 cu motor benzina de Dacie in tara lu' Range Rover (mai ales V8), cam ce putea sa iasa? Oricum, sunt doar partial de acord cu atitudinea ofuscata a lui Shakespeare, Johnny Walker si domnu Teacher's fata de Dacia 10. Sincer, sunt dispus sa iau in serios comentariile nashpa din partea unora care fac masini brici, ceea ce nu mai e cazul britanicilor. Masinile lor sunt acum sub regie indiana (LR, Jaguar) malaeziana (Lotus) araba&co (Aston Martin) chineza (MG-Rover) sau germana (Rolls Royce, Mini, Bentley).
Paralela din cazul de fata e de bine: solutiile tehnice propuse de de cele doua masini, fiecare la vremea ei, sunt eficiente si performantele sunt bune. Cu mentiunea ca ARO 10, dat pe maini bune, il face pe Duster de departe in off-road...
Paralela din cazul de fata e de bine: solutiile tehnice propuse de de cele doua masini, fiecare la vremea ei, sunt eficiente si performantele sunt bune. Cu mentiunea ca ARO 10, dat pe maini bune, il face pe Duster de departe in off-road...
- Werner
- Aro Club Romania

Frumoase poze, Alex, BRAVO!!! As mai adauga ceva la ce ai scris mai sus: daca se exportau în Anglia ARO 10 asa cum se exportau în Franta, sigur situatia ar fi fost alta. În Franta mai exista si astazi ARO 10 din anii "Dacia Duster", care tin la pret....!
- Herisanu
- Aro Club Romania

Super poze , super profisionist !!!!!
Daca mai pui poze compromitatoare o sa ma razgandesc in privinta vinzari acesteia
Daca mai pui poze compromitatoare o sa ma razgandesc in privinta vinzari acesteia
- paul
- Membru legendar

Comentariile nashpa facute la adresa lui Aro 10 (Dacia 10 Duster) de catre britanici au fost facute atunci in anii '80 cand masinile britanice,erau totusi......britanice la acea vreme.Poate un pic prea scumpe (fata de alte masini vest-europene sau asiatice),dar din pc. de vedere tehnic,incomparabil mai bune,mai fiabile fata de cele importate din blocul comunist.Si chiar si cele actuale (britanice) nu sunt necompetitive, chiar daca au stapani straini,mai ales cei germani.....intamplator in anul 1995 am fost in tara lui Shakespeare si m-am plimbat acolo cu un....Dacia 10 (cu volan pe dreapta), cu motor Diesel de Peugeot si proprietarii erau chiar multumiti de el,chiar il foloseau zilnic si tracta si remorca.Nu stiu exact dar parea sa fi fost exportat in U.K.dupa 1989.alex4wd2001 wrote:Daca trimiti pe ARO 10 cu motor benzina de Dacie in tara lu' Range Rover (mai ales V8), cam ce putea sa iasa? Oricum, sunt doar partial de acord cu atitudinea ofuscata a lui Shakespeare, Johnny Walker si domnu Teacher's fata de Dacia 10. Sincer, sunt dispus sa iau in serios comentariile nashpa din partea unora care fac masini brici, ceea ce nu mai e cazul britanicilor. Masinile lor sunt acum sub regie indiana (LR, Jaguar) malaeziana (Lotus) araba&co (Aston Martin) chineza (MG-Rover) sau germana (Rolls Royce, Mini, Bentley).![]()
P.S. Frumoase poze intradevar....dar oare se pot "compara"in teren masini care din proiectare au destinatii diferite? Nu e surprinzator totusi ca, Aro 10 l-a facut "praf"pe Duster in off-road.
Din pc. meu de vedere ar fi interesanta o comparatie intre Aro 10 (chiar si cu motor strain) si un Suzuki Samurai... iar Dacia Duster cu ...Nissan Qashqai.
UBI BENE IBI PATRIA
- alex4wd2001
- Aro Club Romania

Apropo de comparatie, nu asta am intentionat. Cele doua vehicule ne arata cum s-a schimbat genul 4x4 compact in ultimul sfert si mai bine de secol. In articol, Duster va fi vizualizat ca un succesor al lui 10, avand in vedere motivele: poarta numele Duster, are tractiune 4x4, motor diesel Renault, gabarit compact si e facut in RO. Poate o sa-l supar pe Werner, dar, desi recunosc importanta unor teste nemtesti cu cifre si note (ca la Auto Bild sau ams) nu as considera asta niciodata ca argument final pentru a alege o masina. Daca masina cu supernote nu-mi spune mie nimic, cumva, pe cale mai intima, nu e nimic de facut... In niciun caz nu mi-as lua o masina ca sa ma dau trendy-bengos in fata celor care apreciaza momentan acea masina (noua, fortoasa, sclipicioasa, etc.). De aia sunt fan ARO. Si voi ramane asa o buna bucata de vreme.
- paul
- Membru legendar

Intr-adevar,o schimbare usor "radicala"as putea spune
in ultimii 30 de ani pt.genul masinilor 4x4 compacte,care sufera azi de obezitate si sunt echipate cu tractiune integrala mai mult pt.a avea un pret mai mare.......asta s-ar putea numi oare progres in acest domeniu? 
UBI BENE IBI PATRIA
- Werner
- Aro Club Romania

Nu ma supar, Alex! Nici eu si cred ca nici majoritatea nemtilor nu îsi cumpara masina dupa note din testele si cifrele date de reviste. Cumpararea masinii se întâmpla pe baza sentimentala. Cei mai putini cumpara dupa teste. Mai ales ca multi merg dupa o vorba nemteasca: "glaube keiner Statistik die du nicht selber gefälscht hast", deci "sa nu crezi într-o statistica care nu ai falsificat-o cu mâna ta"!
Si eu mai am alta masina de umblat, mai performanta si mai luxoasa decât ARO, tot 4x4, dar umblu foarte rar cu ea. Deobicei sta plina de praf sub Carport.
P.S. În revista sunt mai multe poze? Când apare?
P.S. În revista sunt mai multe poze? Când apare?
- alex4wd2001
- Aro Club Romania

Ce bine ca mai sunt oameni care simt si cred oarecum ca mine! Aparitia articolelor pentru care am pozat saptamana trecuta vine astfel:
Auto Bild/RO nr. 2/2011 - articol despre ARO 10.4 DRT la tema "2nd hand",
Auto Bild/RO nr. 3/2011 - articol "literar-artistic" despre Duster si ARO 10.4 DRT.
In cursul saptamanii viitoare, aparitii ARO 10.4 DRT la blogul meu si, sper, la autoforumtv.ro
Auto Bild/RO nr. 2/2011 - articol despre ARO 10.4 DRT la tema "2nd hand",
Auto Bild/RO nr. 3/2011 - articol "literar-artistic" despre Duster si ARO 10.4 DRT.
In cursul saptamanii viitoare, aparitii ARO 10.4 DRT la blogul meu si, sper, la autoforumtv.ro