Black diesel - ati auzit/folosit asa ceva?
Moderator: costy84
- George
- Administrator

Black diesel - ati auzit/folosit asa ceva?
Cica din ulei de motor, ars, se scoate combustibil, prin tratare. A folosit cineva ceva de genul, sau a mai auzit de metoda asta?
http://www.hydrogenkit.eu/ro/DCM-110-Ne ... l-Procesor
http://www.hydrogenkit.eu/ro/DCM-110-Ne ... l-Procesor
ARO CLUB ROMANIA
-
ubu
- Membru Devotat

Re: Black diesel - ati auzit/folosit asa ceva?
Am auzit la Cobra si Piz de la Ploiesti. Cobra chiar zicea ca a mers mult cu asa ceva, cu galoperul.
Cand l-a aruncat, direct rechinu' l-a mancat. In doua l-a rupt.
- rica
- Membru de elita

Am vorbit cu cativa care numai asta folosesc.
Si-au construt filtre fine pentru a opri toate impuritatile si ce ramane pun in rezervor.
Dar filtrarea se face la presiune mare si filtre multe si dese, fine mai corect.
Filtreaza uleiul pana ramane la aspect ca motorina.
Ce rezult il folosesc pe motoare euro 2-3 fara probleme.
Cred ca pe non euro ar merge si mai bine... sau mai rau ca sunt tolerante mai mari.
Asta poate stiti voi.
Si-au construt filtre fine pentru a opri toate impuritatile si ce ramane pun in rezervor.
Dar filtrarea se face la presiune mare si filtre multe si dese, fine mai corect.
Filtreaza uleiul pana ramane la aspect ca motorina.
Ce rezult il folosesc pe motoare euro 2-3 fara probleme.
Cred ca pe non euro ar merge si mai bine... sau mai rau ca sunt tolerante mai mari.
Asta poate stiti voi.
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Ce ciudat!
- rica
- Membru de elita

Am cautat unde vorbisem de ulei si au folosit orice ulei, inclusiv din cutie, filtrat foarte bine si pus asa in rezervor: vara 50% ulei 50 % motorina si iarna 30-50 % ulei- motorina.
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Ce ciudat!
- Soryn
- Membru legendar

filtrat prin ce? prin ciorapi
?
daca vrei sa nu mai ai pompa,baga ulei ars,sau de cutie filtrat cu sita.
George vorbeste de instalatie pentru filtrat, ceea ce ma indoiesc ca au avu-t la indemana cunostintele tale- rica
daca vrei sa nu mai ai pompa,baga ulei ars,sau de cutie filtrat cu sita.
George vorbeste de instalatie pentru filtrat, ceea ce ma indoiesc ca au avu-t la indemana cunostintele tale- rica
- rica
- Membru de elita

Am scris mai sus ca au facut.
Au folosit site si pasla de 3 mm si magnet pe care curgea pentru a opri eventualul span.
Au pus inclusiv ulei de gatit.
Nu crezi iti trimit pe PM link sa te lamuresti ca este pe alt forum auto si nu cred ca am voie sa pun aici.
Au folosit site si pasla de 3 mm si magnet pe care curgea pentru a opri eventualul span.
Au pus inclusiv ulei de gatit.
Nu crezi iti trimit pe PM link sa te lamuresti ca este pe alt forum auto si nu cred ca am voie sa pun aici.
Ce ciudat!
Ce ciudat!
-
niku111
- Membru legendar

Salut.Daca esti bun da-mi si mie linkul sa ma documentez si eu.Multumesc.
- rica
- Membru de elita

Ti-am trimis link-ul pe PM.niku111 wrote:Salut.Daca esti bun da-mi si mie linkul sa ma documentez si eu.Multumesc.
Ce ciudat!
Ce ciudat!
- George
- Administrator

Aia cu uleiul de gatit, o stiam si eu, dar ala are alta densitate, in primul rand.
O sa sun la astia de pe site, sa vedem ce zic. Oricum n-am inteles daca ei vand aparatul ala, sau fac serviciul de filtrare pt tine, la 1 euro.
Merci ubu de info. Daca au mai folosit si altii, cred ca merita incercat.
O sa sun la astia de pe site, sa vedem ce zic. Oricum n-am inteles daca ei vand aparatul ala, sau fac serviciul de filtrare pt tine, la 1 euro.
Merci ubu de info. Daca au mai folosit si altii, cred ca merita incercat.
ARO CLUB ROMANIA
- rica
- Membru de elita

Poi daca vrei iti dau telefonul celui care si-a facut acasa sistemul de filtrare si vorbesti cu el.
Cum ii spuneam si lui Niku111 pe PM pe celalalt forum este un topic dedicat, dar cei care au facut instalatiile au mai postat si pe alte topicuri si informatiile sunt dispersate.
Dar stiu sigur ca ziceau ca si-au facut instalatia de filtrare si folosesc uleiul filtrat in combinatia de mai sus.
Prin filtrare nu mai are consistenta aia, nu mai este gros.
Am mai citi de unu care zicea ca dilueaza uleiul cu kerosen de avioane pentru disel.
Daca vreti va dau si acel link.
Cum ii spuneam si lui Niku111 pe PM pe celalalt forum este un topic dedicat, dar cei care au facut instalatiile au mai postat si pe alte topicuri si informatiile sunt dispersate.
Dar stiu sigur ca ziceau ca si-au facut instalatia de filtrare si folosesc uleiul filtrat in combinatia de mai sus.
Prin filtrare nu mai are consistenta aia, nu mai este gros.
Am mai citi de unu care zicea ca dilueaza uleiul cu kerosen de avioane pentru disel.
Daca vreti va dau si acel link.
Ce ciudat!
Ce ciudat!
- George
- Administrator

Da-mi si mie link, daca zici ca e bun de ceva.
Pana una, alta, am vorbit la firma lu' pejte, din link-ul meu. Este un grec, ce are aparatu' in Grecia, momentan.
Cica vin acasa la tine si iti filtreaza uleiul, dar lucreaza cu tona. Adica tre sa ai o cantitate minima de 1000 litri de filtrat, ca sa iti aduca aparatu'. Asa ca, ma intereseaza instalatiile artizanale de filtrare.
Pana una, alta, am vorbit la firma lu' pejte, din link-ul meu. Este un grec, ce are aparatu' in Grecia, momentan.
Cica vin acasa la tine si iti filtreaza uleiul, dar lucreaza cu tona. Adica tre sa ai o cantitate minima de 1000 litri de filtrat, ca sa iti aduca aparatu'. Asa ca, ma intereseaza instalatiile artizanale de filtrare.
ARO CLUB ROMANIA
- rica
- Membru de elita

Ai PM.
Poate iti faci cont si ii ceri detalii si poze daca nu il suni.
Sii vorba aia, o poza e cat o suta de cuvinte.
Poate iti faci cont si ii ceri detalii si poze daca nu il suni.
Sii vorba aia, o poza e cat o suta de cuvinte.
Ce ciudat!
Ce ciudat!
- George
- Administrator

Dupa o scurta studiere a gugalului, am descoperit 2 metode de a scoate "motorina" din ulei uzat:
Prima, si cea mai simpla, e o insiruire de filtre: sita metalica de 10 microni, filtru de hartie de 1 micron, si o chestiune care poate separa acizi, apa, antigel, de ulei. Uleiul ars se pompeaza prin aceste filtre, si ce iese poate fi pus in rezervor. Pompa folosita poate fi o pompa electrica de carburant.
Problema mea e alta, acum: cum stabilesc micronii la filtre? Un filtru normal de ulei, cam ce "gauri" are in el? Dar unul de benzina? Sau unul de motorina? Ca astea se gasesc usor, si pot fi adaptate de la masini.
A doua varianta, si cea mai buna zic eu, este si cea mai periculoasa. Practic se face "rafinare"...sau distilare a uleiului ars. Ideea este ca trebuie sa ai un boiler unde sa fierbi uleiul, dar sa ai si un control al temperaturii atinse de uleiul fiert, pentru ca asta se autoaprinde la vreo 350-400 de grade, si face plici. Cu tot cu sandramaua ta.
Deasemenea, cresc si cheltuielile de exploatare, ca ai consum energetic sa fierbi uleiul...dar ai scapat de filtre.
Plus ca trebuie sa stii si ceva chimie, ca la diferite temperaturi ies diferite produse petroliere, practic uleiul mineral de motor fiind primul produs obtinut din titei, nu?! Pe masura ce cresti temperatura de prelucrare, iti ies altele cum ar fi motorina, pana la benzina. Aici deja ma pierd, ca nu stiu chimie. Oricum, ce iese, e mai aproape de motorina chiar si la culoare.
Asadar, cine stie ce hartie se foloseste in diversele filtre? Ulei, aer, benzina, motorina, habitaclu? De cati microni?
Prima, si cea mai simpla, e o insiruire de filtre: sita metalica de 10 microni, filtru de hartie de 1 micron, si o chestiune care poate separa acizi, apa, antigel, de ulei. Uleiul ars se pompeaza prin aceste filtre, si ce iese poate fi pus in rezervor. Pompa folosita poate fi o pompa electrica de carburant.
Problema mea e alta, acum: cum stabilesc micronii la filtre? Un filtru normal de ulei, cam ce "gauri" are in el? Dar unul de benzina? Sau unul de motorina? Ca astea se gasesc usor, si pot fi adaptate de la masini.
A doua varianta, si cea mai buna zic eu, este si cea mai periculoasa. Practic se face "rafinare"...sau distilare a uleiului ars. Ideea este ca trebuie sa ai un boiler unde sa fierbi uleiul, dar sa ai si un control al temperaturii atinse de uleiul fiert, pentru ca asta se autoaprinde la vreo 350-400 de grade, si face plici. Cu tot cu sandramaua ta.
Deasemenea, cresc si cheltuielile de exploatare, ca ai consum energetic sa fierbi uleiul...dar ai scapat de filtre.
Plus ca trebuie sa stii si ceva chimie, ca la diferite temperaturi ies diferite produse petroliere, practic uleiul mineral de motor fiind primul produs obtinut din titei, nu?! Pe masura ce cresti temperatura de prelucrare, iti ies altele cum ar fi motorina, pana la benzina. Aici deja ma pierd, ca nu stiu chimie. Oricum, ce iese, e mai aproape de motorina chiar si la culoare.
Asadar, cine stie ce hartie se foloseste in diversele filtre? Ulei, aer, benzina, motorina, habitaclu? De cati microni?
ARO CLUB ROMANIA
- rica
- Membru de elita

Pe lincul trimis zicea cel care a facut- de o sita de LHM, asta e lichidul hidraulic care ridica masina.
Cauta pe la dezmembrari o xantie, XM, BX, CX... poate gasesti o sita sin aia, sau cere-i acolo detalii.
Ai vazut ca el folosea pasla de 3 mm.
Daca vrei sa incerti pot sa iti dau o bucata, dar un cm grosime.
Cauta pe la dezmembrari o xantie, XM, BX, CX... poate gasesti o sita sin aia, sau cere-i acolo detalii.
Ai vazut ca el folosea pasla de 3 mm.
Daca vrei sa incerti pot sa iti dau o bucata, dar un cm grosime.
Ce ciudat!
Ce ciudat!
- Soryn
- Membru legendar

carburant gen black diesel ,se mai obtine prin tratarea termica a anvelopelor uzate tot intr-un gen de boiler, prin fierbere .
cand fabricarea implica costuri mari ,deja nu mai este rentabil.
cand fabricarea implica costuri mari ,deja nu mai este rentabil.