dan wrote:Deci,
Austriecii de la Steyr au pus bazele unei companii Steyr Ellas in Thessaloniki impreuna cu statul elen prin 1972 pentru constructia de camioane si masini agricole sub licenta. In 1986, s-au retras, statul elen a schimbat denumirea in EΛΒΟ Α.Ε. (elliniki biomihania ohimaton a.e.) industria greaca auto s.a., pana prin 2000 cand un investitor grec - grupul Mitilineos , a cumparat vreo patruzecisiceva de procente incercand sa schimbe mentalitatea angajatilor la stat si in acelasi timp sa-si mareasca averea prin orice mijloace. Din diverse cauze (lupte sindicale, scandaluri politico - economice) in 2010 a cedat inapoi statului managementul companiei, iar acum se asteapta noi cumparatori, probabil germani. De a lungul timpului aici s-au produs camioane, autobuze, autovehicule militate, mercedes g, hummer, cu subansamble din afara, beneficiarul preponderent fiind statul elen. Despre camionul din foto nu stiu prea multe. Dar daca-mi spui ce, ma pot interesa. ( date tehnice ? daca se gaseste de cumparat ? )
Multumesc mult, precizrile sunt mai mult decat suficiente. Mi-am completat o parte din neclaritati.
Sotia este angajata la o firma greceasca, suntem amandoi filoeleni, binenteles in asociatia elena din Romania si concediile , cand avem timpul necesar, le petrecemi pe acolo. Avem multi greci care ne apreciza si care ne asteapta la ei in vizita. Sunt un popor cald si , la pensie, poate ma stabilesc acolo.
Cumnatul directorului sotiei este Pompier si de aceea am avut o legatura clara cu pompieri de acolo. Totusi limba imi este straina, cele cateva cuvinte elementare pe care le cunosc, nu ma ajuta sa inteleg amanunte asa de profunde. Ce sa-i faci? din gesturi nu intelegeam ca Stayerul asta e facut de o companie greceasca detinuta de stat.
Oricum, spor in tot ce intreprinzi si sa stii ca pe classic car este un subiect special care prezinta masinile, old, din Grecia. Nu vreau sa fac publicitate gratuita , desi cei de pe aici au conturi si acolo, dar este dureors de necesara contributia Dvs la acel subiect de pe classic car.
Cu stima, simpatie si prietenie,
Mircea
Ps. am auzit ca au fost zapezi in grecia luna asta?

Ps2: nu pot sa cumpar un Stayer desi as vrea. Starea mea financiara ma limiteaza la ce am. Multumesc pentru ajutorul nesperat.