ZIMBRII

Iesiri,intalniri,intruniri,mai mult sau mai putin organizate

Moderator: costy84

Post Reply
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

ZIMBRII

Post by baciudibaciu »

Cu ceva timp in urma am hotarat sa merg/mergem cativa prieteni,cunoscuti amici,posesori de ARO si nu numai spre Ratoaia la ZIMBRARIA NEAGRA-asa se numeste .
Am plecat asa cum stabilisem sambata in jur de 08.30, eu ,Teo,Cristi cu ambulanta neagra ,Pupa si Crisx.
Inca de la inceput am cautat pe cerul senin un nor dar nu am avut parte de asa ceva.Poate doar in capul celor de la MeteO sa fi fost ceva ABURI .
Ne-am propus ca la inceput sa mergem ,sa vedem,sa pipaim :D ZIMBRII si dupa aproape o ora de mers am ajuns la zimbraria-rezervatie si crescatorie ,NEAGRA .
Masivi,impunatori , atenti si alerti asa ne-au primit ZIMBRII !
Mai vazusem astfel de animale la Hateg dar din pacate cele de acolo se gaseau intr-o stare proasta fata de cele de aici , asa ca am fost oarecum multumit de ce am vazut !
Dupa ce am imortalizat momentul/momentele am trecut la cea de a doua parte a iesirii si anume noroiala. Am inceput lejer si eleganty cu cateva balti care au dat masinilor un look mai sexy ,mai agresiv ,acoperind stratul de vopsea stralucitoare care le facea sa para nejte domnisoare iesite la agatat.
Cristi a incercat fara sa ne spuna - cata rautate, sa treaca motorul diesel -Toyata pe un combustibil ieftin si aflat la indemana oricui : APA!
Motorul insa nu a fost de acord refuzand inca de la prima degustare acest tip de combustibil !
Asa ca dupa ce am remediat neajunsul am trecut vijelios prin satul lui CONU IANCU - Ion Luca Caragiale,cap compas Moreni .
La iesirea din Moreni am facut stanga pe un drum care mergea spre...
Am spus inca de la inceput participantilor ca nu am fost pe acolo si ca nu cunosc traseul
Am mers ghidandu-ma dupa soare-noroc ca a fost senin,pe un drum forestier iar cand BAIETII mi-au spus ca s-au cam saturat de strase am cotilit-o prin padure si de aici au inceput injectiile cu adrenalina-mici da' bune,talpi,shpan,forja 3500 de ture ,fum negru aburi si clocote pe la motoare,noroi pe maini,pe fata si pe haine,indemnuri camaraderesti-care nu impinge sa-i moara... sa-i faca sa-i dreaga si un oftat de usurare dupa parcurgerea celor 10-15 metrii . :lol: :lol: :lol:
Troliu pe masina lui cristi a fost folosit de cateva ori si asa am reusit sa ajungem la locul unde am facut popasul pentru hrana.Nu ca noua barbatilor ne-ar fi fost foame sau sete ,NU !
Ne-am gandit la cele doua DOAMNE si copii lor care aveau nevoie de asa ceva .Noi barbatii nu am mancat,AM RAS tot ce a fost comestibil -mai putin Teo si apoi am trecut la ragaieli bine venite si umpic de barfa !
De aici cu toate ca doream sa mergem la Ocnita unde ne astepta un nene padurar sa ne mai bage in nejte coclauri nu am reusit sa ajunngem decat-iar ,la Moreni ,dar nu inainte de a da de pamant cu GOTRONICU lui Crisxx ,care a cedat nervos -GOTRONICU BRE !
Cum soarele o luase deja la vale am hotarat sa mergem spre case sau la treburile noastre si asa am si facut !
Multumesc participantilor pentru ca au avut incredere in mine si pentru masinile lor ce au fost bine pregatite !
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d

baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Re: ZIMBRII

Post by baciudibaciu »

Frumosi !
Pacat ca nu mai avem asa ceva prin paduri. Acestia sunt urmasii unor familii de zimbrii din Polonia si Ucraina .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

Prin traseu.

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

Prin traseu 2.

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d

CristiDi
Membru
Membru

Post by CristiDi »

Frumos nea baciule! La cat mai multe, un traseu usor, asa ca de duminica, care a fost incitant pentru cei mai putin echipati, si aproape plictisitor pentru cei pregatiti (cauciucuri, desigur :-@ )
Si o 2,3 pozne de la "mine":
2013-03-23 13.56.58.JPG
551998_594991133863980_1398148282_n.jpg
Pasiunea nu are limite!
O tara fara cultura e o tara fara viitor!
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

La Zimbrarie e deschis tot timpul?
Se poate ajunge fara masina de teren?
Intreb ca nu am vazut niciodata unul pe viu si mi-ar placea 8)
dxx
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by dxx »

ydaniel wrote:La Zimbrarie e deschis tot timpul?

Ce nu ai vazut ? Zimbru sau masina de teren? :)
mitsubishi pajero 2,5 td, DACIA LOGAN 1.4 MPI, M 461 under construction
APRILIA PEGASO ------- de vanzare
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

ydaniel wrote:La Zimbrarie e deschis tot timpul?
Se poate merge in orice zi !
Deschis este mai tot timpul ,numai CA MUSAI SA AJUNGI ACOLO IN JURUL OREI 10.00
Este ora la care sunt hraniti zimbrii,de fapt primesc un supliment de harna si reflexul -stiti voi chestia ai cu musiu PAVLOV ;D ;D ii aduce la/in zona de hranire.Altfel stau departe iar vara nu ies din padure din cauza caldurii.
Se poate ajunge si cu alte masini,conducand cu atentie si evitand gropile pline cu apa a caror adancime variaza destul de mult .
Nu ai vazut , nu ai pipait, nu ai mirosit inca un ZIMBRU ? PACAT !
Ai ocazia sa o faci destul de usor. Am uitat sa scriu ca se plateste 4 lei de vizitator,ca este un nene cam ciapciu cu veleitati de ghid si ca nu exista nici un bufet,chiosc sau magazin -acolo.
Drum BUN !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

Era vorba de zimbrul cu blana,caci cel cu table l-am atins ;D
Multumesc de sfaturi!

Post Reply