alternator bosch 75A pe 24x

Alternatoare, demaroare, acumulatori, instalatie electrica, lumini. Si orice merge pe curent. Reparatii, modificari, probleme tehnice.

Moderators: mariusjaz, socratee

sorin
Membru legendar
Membru legendar

Re: alternator bosch 75A pe 24x

Post by sorin »

alternator de 125 amperi de pe passat sau laguna diesel nu mai stiu exact

facut un semicerc in jurul lui pt ca are suportii prea apropiatii
schimbat fulie
intinzatorul ramane
si am taiat o ureche de sus pt ca avea 4 ,,urechii ,,de prindere si am folosit doar 3
surubul de prindere de jos ramane, ala de sus scurt se prinde semicercul si acesta la randul lui se gaureste ca sa se poata prinda intizatorul
legaturile electrice indentic ca la colegul de mai sus
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by sorin on 21 Jun 2008, 13:24, edited 1 time in total.
Sorin cu ,,frigideru plin,,

sorin
Membru legendar
Membru legendar

Post by sorin »

dar sa stiti ca cu toate luminile aprinse 6 proiectoare 100w buc,4 faruri 100 w buc ,aeroterma cu doua ventilatoare la maxim , se cam simte chiar daca brasoveanu e fortos
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
sorin
Membru legendar
Membru legendar

Post by sorin »

dar acum sper sa le potolesc setea celor  2 baterii varta de 150A  :P
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

vecine ai turnat la proiectore pe masina , e pericol :-j.. ;D :-j

parerea mea ,este ca .cureaua la alternator o sa se uzeze inainte de termen.. :-j , totusi  alternatoarele astea  fortoase au fost dotate cu fulie pentru curea lata

sorin
Membru legendar
Membru legendar

Post by sorin »

da poate  ai dreptate dar curele se gasesc ;D
Last edited by sorin on 21 Jun 2008, 14:14, edited 1 time in total.
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

am si eu un alternator exact ca si a lui ALEX si nu stiu sa il leg cine ma ajuta dau o bere sau mai multe [-O< ^:)^
aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

razvy wrote: am si eu un alternator exact ca si a lui ALEX si nu stiu sa il leg cine ma ajuta dau o bere sau mai multe [-O< ^:)^
provine de pe un pasat 1
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

cine imi spune dau o bere sau mai multe la prima intlnire
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

ai aici o schema(asta la cererea prin PM),  carcotasiii , sa isi tina argumentele acasa!!!!!!!!! :-@
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

alternatoru fiind alimentat direct de la borna bateriiei(+), stie in permanenta cand sa se opreasca din bagat curent in sistem(deh releu ala de incarcare incorporat pe carcasa) , pana la 14.2 V..pe baterie,      daca este alimentat prin contact, pot aparea caderi de tensiune  pe fire ,subdimensionate, ori contacte imperfecte,releu -de incarcare de pe alternator nu va sti asta,avand tensiune mica la borna,, si  sar putea sa va fiarba bateria, si voi sa aveti in bord.....volmetru ala....de tot cc-u  pe mijlocul scalei gradate,crezand ca e totul ok :>-
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

CT-03-TVY wrote: alternatoru fiind alimentat direct de la borna bateriiei(+), stie in permanenta cand sa se opreasca din bagat curent in sistem(deh releu ala de incarcare incorporat pe carcasa) , pana la 14.2 V..pe baterie,      daca este alimentat prin contact, pot aparea caderi de tensiune  pe fire ,subdimensionate, ori contacte imperfecte,releu -de incarcare de pe alternator nu va sti asta,avand tensiune mica la borna,, si  sar putea sa va fiarba bateria, si voi sa aveti in bord.....volmetru ala....de tot cc-u  pe mijlocul scalei gradate,crezand ca e totul ok :>-

multumesc pt ajutor Ionut ^:)^ ^:)^
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

CT-03-TVY wrote: alternatoru fiind alimentat direct de la borna bateriiei(+), stie in permanenta cand sa se opreasca din bagat curent in sistem(deh releu ala de incarcare incorporat pe carcasa) , pana la 14.2 V..pe baterie,      daca este alimentat prin contact, pot aparea caderi de tensiune  pe fire ,subdimensionate, ori contacte imperfecte,releu -de incarcare de pe alternator nu va sti asta,avand tensiune mica la borna,, si  sar putea sa va fiarba bateria, si voi sa aveti in bord.....volmetru ala....de tot cc-u  pe mijlocul scalei gradate,crezand ca e totul ok :>-

deci pentru aia e releul.....oricum cei 12v care ii ia de la bobina de inductie/contact chei bord sunt de ordinul a maxim 1 amper...deci un fir de 0.75-1mmm e arhisuficient.Problema nu e de la + ul ala , problema e de la masele defectuoase .Iar un releu deala ia vreo jumatate de amper (cam 300mA daca tin bine minte) deci cam tot acolo esti...
Image
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

nenea mike....ca un exemplu iti dau masina mea..cu cateva masuratori...
cu aparatu de masura

pe baterie am 14V.

Pe bornele alternaotrului...pe + principal si pe Carcasa am 14.4 Volti.

iar la bornele releuiu unde e legat firu de referinta ca ii electronic i 14.2 Volti..

si ...releu de incarcare i  alimentat direct din panou  cu sigurante principal...  prin releu de protectie.(acuma depinde si ce releu iti pui....daca e dinala sa reziste la 40 de Amperi...logic ca suge mai mult curent)

deci...va dati seama..ce cadere e pe cablu de la  Alternator...la panou di sigurante..si de acolo la baterie....  deci nu vorbeam prosti....firele sunt oK...si sunt curatate cu smilgjer tot..releu are -..calumea...  cabluri slab dimensionate
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

Shefu`...tu n-ai inteles rolul alimentarii alternatorului cu 12v.
Rolul este de a furniza  alimentarea releului de incarcare care la rindul lui furnizeaza tensiunea de referinta prin voltaj sau prin tren de impulsuri.Daca 3 tranzistori amariti si 2 rezistente consuma 40 de amperi...eu ma las de meserie si ma apuc numai de medicina.
Iar la ce ai tu 14.4 si 14v...e normala...caderea de tensiune pe cabluri+contactele de la sigurante +...etc

Iar alternatorul nu e alimentat permanent....daca era , in citeva zile ramineai fara baterie Alimentarea apare cind bagi in el 12v la alta mufa-la cel bosh  12v inseriati cu becul de control-la cel de dacie prin excitatie
Image
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

bine ,nenea mike,..daca asa ziceti,..atunci e ok,....

insa,....o sa mai efectuez  niste masuratori,...dupa rk la tablarie,...cu programare,peste 1-2 saptamani,... 

practic chelesc tot botu la masina,....si....se face tot ca la carte,..

si nu am zis..ca  alterantoru este alimentat in permanenta .. cu curent.!!!(releu lui)

Post Reply