ARO 10 carburatie? alimentare? aprindere?

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

florin75
Membru de elita
Membru de elita

Re: ARO 10 carburatie? alimentare? aprindere?

Post by florin75 »

@Dan: Nu cumva sa bagi alcool medicinal in rezervor, vei sfarsi prin a baga si mai multa apa in benzina! Pt eliminarea apei foloseste aditivi special, gen Isopropyl de la 2+2. Ti-aduci aminte ca pe drumul catre Piatra Craiului am avut si eu niste probleme, similare cu ale tale, adica la turatii ridicate, peste 3500, nu mai tragea bine. Daca ti-aduci aminte am oprit la Pitesti la Petrom si am cumparat un flacon de Isopropyl, si nu am mai avut probleme dupa aia.

Referitor la jicloare, ai intuit bine: am redus pe cel de aer si am majorat pe cel de benzina. Am obtinut o usoara crestere a puterii plus o reducere a turatiei de croaziera. Consumul a ramas acelasi, 8% la 80 km/h, 10% media. Nu trebuie sa ne facem iluzii: pt a deplasa o anumita masa este nevoie de o energie, care se obtine dintr-o anumita cantitate de combustibil. Deci, motorul tau va trage oricum cantitatea de combustibil de care are nevoie, atat doar ca in cazul in care jicloarele sunt mai mici, va trebui sa creasca turatia, pt a obtine acea cantitate de combustibil. 

Totusi nu trebuie sa-ti inchipui ca masina va prinde aripi, tot cu un motor subdimensionat ramane!

Post Reply