nedumerire

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

SERGHEI
Banat
Banat

Re: nedumerire

Post by SERGHEI »

mariusjaz wrote: bine dar cei de la Trabant de ce nu si-au vandut casele si acareturile sa salveze firma .... eu sunt de parere ca totul se reduce la economie politica, pana la urma o sa vedeti ca o sa vina una din firmele mari poate chiar Renaultul care nu are o masina serioasa de teren si o sa cumpere ARO  ma rog marca dar no sa mai fie acelasi lucru :(
O firma mare ca Renault nu are nevoie sa preia o marca (ex Aro)..de fabrica nu are nevoie (ca oricum nu a mai ramas nimic)...Renault daca va vrea o masina de teren  va face una ,are creiere,are cu ce...si mai ales  are unde.problema este alta,in aceste vremuri tulburi vanzarile de masini cu motorizare mare au inceput sa scada (drastic)...asa ca modele noi curand ,nu prea cred .In schimb auto low cost vor aparea din belsug.Toate firmele mari din Vest fac concedieri masive (doar Renault face 5000 de someri in Franta )...Crezi ca mai baga cineva acum bani in cercetare sau intr-un model nou de 4x4 destinat unui segment foarte restrans  de utilizatori?

Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

mariusjaz wrote: bine dar cei de la Trabant de ce nu si-au vandut casele si acareturile sa salveze firma .... eu sunt de parere ca totul se reduce la economie politica, pana la urma o sa vedeti ca o sa vina una din firmele mari poate chiar Renaultul care nu are o masina serioasa de teren si o sa cumpere ARO  ma rog marca dar no sa mai fie acelasi lucru :(
Marius, Trabantul nu a murit, din cauza ca a dat faliment, nici Wartburg. Uzinele unde s-a fabricat Trabant, a fost preluat de Volkswagen, care au modernizat masina, Trabant 1,1, cu tehnica Polo, pâna a fost înlocuit de modele VW. Uzinele Wartburg din Eisanach, au fost preluate de Opel, unde astazi se fabrica modele Opel.
mariusjaz
Moderator
Moderator

Post by mariusjaz »

de Trabant eu stiam ca a cumparat liceenta unui motor ww sperand sa supravietuiasca dar pana la urma am inteles ca s-au reprofilat in productia de cafetiere (am vazut un documentar pe DW) si Wartburgul a disparut ca marca
Uzina este cea mai inalta facultate VICTOR NAGHI
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Vrajeala, ambele Uzine au fost preluate de alti producatori germani, în Zwickau (Trabant) se fabrica VW, la Eisenach (Warburg) se fabrica Opel.

Cu licenta de motor VW ai drepatate. In 1987, IFA a cumparat licenta motorului VW Diesel de 1,6l, cu 54 CP. Acest motor era destinat pentru 2 proiecte mari:
1. Trabantul "modern", care era sa apara în anul 1989
2. Exista un proiect pentru asamblarea de modele ARO 10 în Germania de Est. Era prevazut sa se importe ARO în forma de CKD, iar asamblarea finala si motorul sa fie realizat în Germania. Mai exista si astazi un prototip, într-un Muzeu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

mariusjaz
Moderator
Moderator

Post by mariusjaz »

arata bine Trabantul ,acuma mie imi placea grozav Wartburgul clasic si am vazut Cabel 1 modelul cabrio pe care il produceau ;ei si Skoda au produs modele cabrio in blocul nostru comunist...cred
mariusjaz
Moderator
Moderator

Post by mariusjaz »

pentru ,,mari"  aceasta este cea mai mare rezolutie la poza cu Iancu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply