etapele de restaurare si modificare din 244 in 243

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
sorin
Membru legendar
Membru legendar

etapele de restaurare si modificare din 244 in 243

Post by sorin »

deschid acest topic pt a evita eventualele greseli sau pt a nu omite  ceva in vederea restaurarii aro-ului 24x
CAROSERIE
primul pas ar fi in cazul meu alta caroserie -pregatita caroseria dezechipata curatata de mici puncte de rugina eventual precizate puncte slabe ale caroseriei care trebuie intarite ?
ce se aplica la caroserie interior dupa curatare .....grund????
SASIU
sasiu curatare -scule folosite?  straturi ce se aplica ulterior??
MECANICA
ordinea de montaj a pieselor pe sasiu dupa ce este pregatit,avand in vedere ca se schimba tot arcuri ,telescoape suruburi prindere caroserie, bucse fata spate ,ferodouri ,pistonase , racorduri frana ,instalatie electrica refacuta ,rectificat tamburi frana ,
MODIFICARI
-ce fel de modificari trebuie aduse caroserie ,sasiu ,motor pt:
servo directie  ....diferential spate blocabil si fata de tdx ....radiator ulei racire ...racire suplimentara electrica
prindere troliu pe suportii de bara sau direct pe sasiu ,cu suruburi sau sudura?

mentionez ca am motor de brasov si ,,suv,, este echipat standard si urmeaza sa primeasca o caroserie de 243 astept sugestii si reclamatii  ;D orice sfat (poze)este bine primit in legatura cu orice tine de de aro de la ventile pana la motor interior,orice....
motorul ramane acelasi (trebuie si el facut) si trebuie sa arate a tot teren (cu confort minim)nu a pimp -mobile
intru-un cuvant hai sa facem un aro impreuna doar ca pun eu bani si munca dar cu ajutorul vostru .............astept raspunsuri
Sorin cu ,,frigideru plin,,

Misi din Cluj
Membru legendar
Membru legendar

Re: etapele de restaurare si modificare din 244 in 243

Post by Misi din Cluj »

In interior, dupa ce cureti podeua, o dai cu deruginol (eu folosesc Evipass - exista un topic separat pe acesta tema), apoi se grunduieste cu grund maro, pe baza de oxid de fier, iar apoi se da cu autovapant, dupa care se poate si vopsi.
In exterior unde se va vopsi caroseria, nu folosi grund maro, ca nu-i compatibila cu vopseaua de masina.
La exterior, pentru grunduire se foloseste spritzchit gri, sau filler, apoi dupa slefuire o poti vopsi.
La sasiu, dupa curatire se da cu deruginol (unde este rugina) se grunduieste cu grund maro, apoi se izoleaza cu autovapant. 
Gaz 69 AM -1962; Aro 10 Mk1 - 1980
Misi din Cluj
Membru legendar
Membru legendar

Post by Misi din Cluj »

Dar de ce transformi 244 in 243?  :o
Vrei s-o treci in acte ca si utilitara?
Nu iesi mai ieftin, daca pui in locul motorului de Bv, unul de Campulung, ca ala-i sub 3000 si nu vei plati impozit asa de mare la anu.
Mare prostie, cu sistemul asta de impozitare de la noi  :(
Gaz 69 AM -1962; Aro 10 Mk1 - 1980
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

mai bine cauti un motor andoria ;)
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita

sorin
Membru legendar
Membru legendar

Post by sorin »

nu vreau sa scap de impozit vreau pur si simplu 243 cu motorul care il are brasov si nu o fac autoutilitara ,problema cu omologarile si impozitu e ca si rezolvata
COSMIN D
Membru de elita
Membru de elita

Post by COSMIN D »

Uite aici cam tot ce iti trebuie referitor la rugina si protejarea impotriva ei.http://www.aro4x4.net/smf/index.php/topic,1757.0.html
Vezi ca nea Pantelimon mai stie una alta de razboiul cu rugina.
sorin
Membru legendar
Membru legendar

Post by sorin »

multumesc deocamdata e ok sa ma apuc de caroserie si dupa aia mai punem intrebari legate de restul....apropo mi-am procurat de la prieten de pe forum un diferetial blocabil spate si unul fata bun .masina avea motor tdx aveti idee piesa care culiseaza si parghia de comanda (diferential spate) se gasesc separat? as vrea sa pun comanda pe cablu pt blocabil
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

In legatura cu tamburii rectificati
Cand am fost la itp dupa ce am facut masina mi-au gasit o diferenta de franare intre rotile spate, desi pistonasele sunt noi, sabotii f buni, iar tamburii i-am rectificat la strung. Ingineru ala de acolo zicea ca poate e din cauza tamburilor, ca poate nu-s facuti perfecti, desi i-am facut la un strung cu comanda numerica, nou de asta. Sau cum am taiat din ei s-a marit diametrul interior si atunci sabotii nu mai calca cu toata suprafata. Dar asta pana se uzeaza un pic ca se "ajusteaza" ei.
O zis asa: cand mi se uzeaza sabotii sa schimb si pistonasul si tamburii, sa-i pun noi, ca is mai buni decat cei reconditionati. No eu am ramas confuz, nu stiu ce sa zic, nu zic sa nu-i reconditionezi, dar putem discuta un pic de asta, poate stiu unii care e treaba cu ei.

In rest, spor la lucru ;)
Stand or die.
sorin
Membru legendar
Membru legendar

Post by sorin »

am achitionat motor andoria aspirat ........acum sa vedem daca gasim caucioace....de pe 25 ne apucam de treaba.....
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

Ionut wrote: In legatura cu tamburii rectificati
Cand am fost la itp dupa ce am facut masina mi-au gasit o diferenta de franare intre rotile spate, desi pistonasele sunt noi, sabotii f buni, iar tamburii i-am rectificat la strung. Ingineru ala de acolo zicea ca poate e din cauza tamburilor, ca poate nu-s facuti perfecti, desi i-am facut la un strung cu comanda numerica, nou de asta. Sau cum am taiat din ei s-a marit diametrul interior si atunci sabotii nu mai calca cu toata suprafata. Dar asta pana se uzeaza un pic ca se "ajusteaza" ei.
O zis asa: cand mi se uzeaza sabotii sa schimb si pistonasul si tamburii, sa-i pun noi, ca is mai buni decat cei reconditionati. No eu am ramas confuz, nu stiu ce sa zic, nu zic sa nu-i reconditionezi, dar putem discuta un pic de asta, poate stiu unii care e treaba cu ei.

In rest, spor la lucru ;)

Ionica,.... e frectie cu lasa ca se ajusteaza ei,..la masina mea...destepti de la campu lung,..or montat taburi, ne rectificati pana in capat ,..si calcau  ferodourile casi intro parte..si  frane..tot casi ;D :-",si iau rectificat..calumea.dupaia o trecut testu de franare... ;)../sa schimbati si semeringurile la fuzete..ca curge vaselina pe langa ele...cand se incalzeste butucu/tamburu..
sorin
Membru legendar
Membru legendar

Post by sorin »

unde gasesc o garnitura de chiulasa pt andoria aspirat ,curea distributie si cum se pune la punct distributia??????.....apropo am reusit sa-mi fac timp sa dau jos caroseria veche si motorul de brasov de pe sasiu asa ca pana vine zapada poate reusesc sa pun motorul si transmisia inapoi .dupa ce reusesc sa sa curat sasiu sa-l vopsesc sa schimb toate maruntisurile pe-a colo ..o sa revin cu poze si intrebari ;D ??? ???
George
Administrator
Administrator

Post by George »

haidi bre, ca te dadusem disparut. bine ca te-ai apucat, ca de terminat...termini tu in cativa ani  ;D
maine iti zic de curea si garnitura, cat coasta. de pus la punct...se pune ca oricare motor. cauta bine semnele pe roatele alea dintzate de la axa cu scame, pompa si arbore costit.

edit: garnitura chiulasa: 185 lei, curea distributie : 225 lei.
Last edited by Anonym on 04 Dec 2008, 14:37, edited 1 time in total.
ARO CLUB ROMANIA

Post Reply