impozit 2009
- willy
- Membru

Re: impozit 2009
De acord cu George.Compunerea e o treaba simpla.10, 100, 1000 de pct.dc.tb.sa aiba petitia asta dar tb. facuta pt.ca la 31.III.tb.platita prima transa la impozit, adica 1000 ron.Urmatoarea la 31 sept.(Cap.Cheltuieli mai cuprinde asig.,rar care am auzit ca va fi anual la masini >10 ani,intretinere,combustibil).
1.ARO nu e masina de lux, nu ofera confortul unei masini de ultima generatie care costa f.mult.Corelatie posibilitati financiare-taxe.
2.E romaneasca, foloseste piese made in RO, sustine locuri de munca
3.E utilizata in conditii accidentate, adecvata pt.multe zone ale tarii
4.Pret de cost 1-2-3000 euro fct.de venituri proprietar(La salariu min.pe econ.de 100-150 euro e un bun de folosinta)
5.Prima de casare de aprox.1000 euro nu este valoarea unei masini functionale cat de cat tehnic.
6.Alternative de vehicul 4x4 noi au pretul de achizitie cel putin >10000 euro(peste media veniturilor majoritatii cetatenilor)
7.O familie tanara are ca prioritate locuinta,care in mediul rural inseamna constructie proprie,si mijlocul de transport poate fi ARO ca si masina a familiei
8.Agricultura ca sursa de existenta inseamna si transportul produselor catre consumatori din marile orase(ex.legume,fructe,apicultura, cresterea animalelor)
9.Mici mestesugari care transporta productia catre beneficiari(ex.Jud.BN-mobilier,VN-la fel, AG-butoaie,HR,CV,VL-olarit)
10.Negustorii de produse agricole-isi asigura existenta
.....
Mie atata mi-a baunit prin tartacuta...orice adaosuri si modificari sunt bune.
1000 de pct. dc. scriem si cred ca nu s-ar spune tot.
Dar, atentie timpul trece mai e 1 luna!!!
1.ARO nu e masina de lux, nu ofera confortul unei masini de ultima generatie care costa f.mult.Corelatie posibilitati financiare-taxe.
2.E romaneasca, foloseste piese made in RO, sustine locuri de munca
3.E utilizata in conditii accidentate, adecvata pt.multe zone ale tarii
4.Pret de cost 1-2-3000 euro fct.de venituri proprietar(La salariu min.pe econ.de 100-150 euro e un bun de folosinta)
5.Prima de casare de aprox.1000 euro nu este valoarea unei masini functionale cat de cat tehnic.
6.Alternative de vehicul 4x4 noi au pretul de achizitie cel putin >10000 euro(peste media veniturilor majoritatii cetatenilor)
7.O familie tanara are ca prioritate locuinta,care in mediul rural inseamna constructie proprie,si mijlocul de transport poate fi ARO ca si masina a familiei
8.Agricultura ca sursa de existenta inseamna si transportul produselor catre consumatori din marile orase(ex.legume,fructe,apicultura, cresterea animalelor)
9.Mici mestesugari care transporta productia catre beneficiari(ex.Jud.BN-mobilier,VN-la fel, AG-butoaie,HR,CV,VL-olarit)
10.Negustorii de produse agricole-isi asigura existenta
.....
Mie atata mi-a baunit prin tartacuta...orice adaosuri si modificari sunt bune.
1000 de pct. dc. scriem si cred ca nu s-ar spune tot.
Dar, atentie timpul trece mai e 1 luna!!!
-
habibic
- Incepator

am inteles eu bine sau nu dar la autoutilitare nu se plateste impozitul marit?
am inteles ca numai la cele cu 5 locuri
va rog lamuritima
va multumesc
am inteles ca numai la cele cu 5 locuri
va rog lamuritima
va multumesc
-
vstef_is
- Membru legendar

Orice autoutilitara indiferent de nr de locuri plateste pe sistem vechi.
- rotuning
- Incepator

Baieti, ma scuzati, da' nu pricepui nimic. Treaba cu impozitu de 2ooo ron e nasoala si va sustin si eu demersu'
Da' pa mine asta ma doare: Vreau sa-mi iau un 10.9. Motoru pa el de de Dacia, de 1400cmc, da' l-as schimba cu unu' diesel de 1.9 (de Renault). La ce hal de impozit tre' sa ma astept?
Da' pa mine asta ma doare: Vreau sa-mi iau un 10.9. Motoru pa el de de Dacia, de 1400cmc, da' l-as schimba cu unu' diesel de 1.9 (de Renault). La ce hal de impozit tre' sa ma astept?
ARO 10.9 VW
-
vstef_is
- Membru legendar

Sub 1 mil.
- hoaska
- Membru

10.9 este utilitara, deci impozitul dupa calculul meu este 25x1400/200 => 175 RON
Nimeni nu ramane virgin...viata i-o trage fiecaruia macar odata.
- adielec
- Membru Devotat

La mine in CIV scrie Categoria: Automobil Mixt, caroseria: Camion
Cabina Retrasa.
Eu am inteles ca se plateste ca la turisme. Inca nu am trecut pe la primarie sa ma conving.
Eu am inteles ca se plateste ca la turisme. Inca nu am trecut pe la primarie sa ma conving.
Pasiunea pentru Aro ne uneste pe toti. Asa trebuie sa fie pentru ca altfel nu avem nici o sansa.
- rotuning
- Incepator

multzam mult. adielec, dupa ce treci pe la primarie, da si tu un reply, pls!
P.S.: ai bena carosata?
P.S.: ai bena carosata?
ARO 10.9 VW
-
bogdan.sb
- Membru

Salutare, si pe mine ma omoara impozitul .....
Stie cineva pe baza carui act normativ (lege, oug, etc...) se pot inmatricula autovehicole direct la primarie?
Si ceva detalii
??
Multumesc.
Stie cineva pe baza carui act normativ (lege, oug, etc...) se pot inmatricula autovehicole direct la primarie?
Si ceva detalii
Multumesc.
- ydaniel
- Membru legendar

e descris colegul wagner procedura.
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
cand esti rau nu te uita
-
bogdan.sb
- Membru

Eu am trimis o petitie catre majoritatea autoritatilor centrale (de la Bucuresti) care ar putea avea vre-o legatura cu ceea ce inseamna legislatie fiscala. Va sugerez sa faceti si voi acelasi lucru. Cu cat sunt mai multe sesizari cu atat creste sansa sa fim luati in seama. Adresele de email le gasiti pe Google (Senat, Camera Deputatilor, Grupuri Parlamentare, Birouri Parlamentare, Guvern, Ministere, etc...)
Spor la ....scris.
Spor la ....scris.
- tarzy
- Membru legendar

daca nu cumva tii la drepturile de autor poate ne ajuti si pe noi cu "textul" petitiei.
eventual pe email la tarzy2005@gmail.com
eventual pe email la tarzy2005@gmail.com
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
(Winston Churchill)
-
bogdan.sb
- Membru

Tin mai mult la ARO-ul meu decat la drepturile de autor 
Ideal ar fi sa il modifice cat de cat fiecare:
Buna ziua,
ma numesc ............, domiciliez in ..................
Detin un autoturism marca Aro, achizitionat in ...., etc....
Conform art. 263 al. 2 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal,
taxa asupra mijloacelor de transport aferenta anului 2008, pentru acest autoturism, a fost de aproximativ 400 lei.
In anul 2009 am avut neplacuta surpriza ca aceasta taxa sa ajunga aproape 2.000 lei !!!
Cand am cumparat acea masina ma bazam pe o taxa anuala, iar acum sunt obligat sa o radiez,
deoarece nu-mi permit sa mai platesc acea taxa, din cauza unor modificari legislative aberante.
Unde este stabilitatea fiscala si legislativa din aceasta tara?
Cum este posibil ca legislatia sa se modifice de asa maniera, incat o taxa sa creasca cu aproape 500% de la un an la altul?
Ce solutie am pentru o reducere substantiala a taxei mai sus amintita, avand in vedera ca masina in cauza o folosesc doar ...............?
Va multumesc,
Cu stima,
Sau cam asa ceva.
Succes.
Ideal ar fi sa il modifice cat de cat fiecare:
Buna ziua,
ma numesc ............, domiciliez in ..................
Detin un autoturism marca Aro, achizitionat in ...., etc....
Conform art. 263 al. 2 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal,
taxa asupra mijloacelor de transport aferenta anului 2008, pentru acest autoturism, a fost de aproximativ 400 lei.
In anul 2009 am avut neplacuta surpriza ca aceasta taxa sa ajunga aproape 2.000 lei !!!
Cand am cumparat acea masina ma bazam pe o taxa anuala, iar acum sunt obligat sa o radiez,
deoarece nu-mi permit sa mai platesc acea taxa, din cauza unor modificari legislative aberante.
Unde este stabilitatea fiscala si legislativa din aceasta tara?
Cum este posibil ca legislatia sa se modifice de asa maniera, incat o taxa sa creasca cu aproape 500% de la un an la altul?
Ce solutie am pentru o reducere substantiala a taxei mai sus amintita, avand in vedera ca masina in cauza o folosesc doar ...............?
Va multumesc,
Cu stima,
Sau cam asa ceva.
Succes.
- myronutu
- Membru legendar

ei usturei domnu pe guvernanti astia,azi am fost de am platit impozitu la aro si am platit 1132 lei.gata anu asta il mai tin si il radiez,dar tot nu ma las fara aro ca o sa imi iau ceva benzinar sau ceva andoria,peugeot sau tdx sa fie motor mic
.asta este ca incetu cu incetu dispar arourile 
ARO 243, an 2000, motorizare TDX
ARO 243, an 1986, motorizare D127.
Bughi, motor de 1600 benzinar,in inbunatatiri
Audi B4, an 1994,2000 benzina
Fiat 1100, an 1964,proaspat achizitionat
ARO 243, an 1986, motorizare D127.
Bughi, motor de 1600 benzinar,in inbunatatiri
Audi B4, an 1994,2000 benzina
Fiat 1100, an 1964,proaspat achizitionat
-
bogdan.sb
- Membru

1132 lei
?
Ce model? Ce motor? In ce localitate????
Ce model? Ce motor? In ce localitate????