impozit 2009
- myronutu
- Membru legendar

Re: impozit 2009
aro 243 motor de BV.masina oma inmatriculat pe tata la tara
ARO 243, an 2000, motorizare TDX
ARO 243, an 1986, motorizare D127.
Bughi, motor de 1600 benzinar,in inbunatatiri
Audi B4, an 1994,2000 benzina
Fiat 1100, an 1964,proaspat achizitionat
- Cotizo
- Membru Devotat

Nu cred ca o scoti la capat cu fanariotii astia decat dand statul in judecata la curtea internationala, ca si cu taxa....
Asta-i tara lui Dracula/ In care ne bagam noi... banii...
-
bogdan.sb
- Membru

Nici asa nu e nicio sansa de reusita. Din cate am auzit (dar nu sunt 100% sigur) sunt reguli impuse de UE, pentru eliminarea "discriminarii" intre modelele autohtone si cele de import !!!!!
Am citit si codul fiscal, m-am interesat pe unde am stiut, dar concluziile sunt sumbre:
singura sansa ar fi sa se inventeze vre-un fel de reducere sau exceptie sau ceva de genul acesta de catre legiuitori. Dar asta DOAR daca o sa primeasca cat mai multe petitii.......
sau inmatriculat pe veteran de razboi
sau transformat in utilitara. Dar asta inseamna revizie tehnica la RAR .....
sau radiat si folosit doar prin locuri care nu sunt considerate drumuri publice (unele forestiere, etc....). Primariile au evidenta drumurilor .....
Oricum, cred ca e de datoria fiecaruia dintre noi sa-si faca putin timp si sa trimita cate-o petitie la toate institutiile competente.
Am citit si codul fiscal, m-am interesat pe unde am stiut, dar concluziile sunt sumbre:
singura sansa ar fi sa se inventeze vre-un fel de reducere sau exceptie sau ceva de genul acesta de catre legiuitori. Dar asta DOAR daca o sa primeasca cat mai multe petitii.......
sau inmatriculat pe veteran de razboi
sau transformat in utilitara. Dar asta inseamna revizie tehnica la RAR .....
sau radiat si folosit doar prin locuri care nu sunt considerate drumuri publice (unele forestiere, etc....). Primariile au evidenta drumurilor .....
Oricum, cred ca e de datoria fiecaruia dintre noi sa-si faca putin timp si sa trimita cate-o petitie la toate institutiile competente.
- Werner
- Aro Club Romania

Bogdan , pe undeva ai dreptate! Dar, sa sti ca peste tot în comunitate, oricare din tari, are asa de multe porti si portite, sa ocoleasca anumite taxe, impozite, legislatii, care nu le plac. Cred ca si în România s-ar putea face ceva, daca cei din Guvern ar avea buna vointa! Mai ales ca în România nu exista milioane de ARO, ca Statul Român sa piarda sume de milioane din cauza unor reduceri la impozit.
-
vstef_is
- Membru legendar

Aceasta exceptie sau reducere A EXISTAT. Asa ca nu ne putem plange ca statul nu a facut niciodata nimic.
Faptul ca nu mai exista se datoreaza UE care a spus ca e discriminatorie fata de posesorii de alte masini. Asa ca pac, OUG si gata. Sanatate.
CUI II PASA DE ARO? Ca n-or mai fi pe sosele? Mare paguba! Se sinnchiseste cineva din guvern? NU!
Problema in fapt nu e ARO, ci impozitele calculate PROST. In franta exista CAI fiscali, in Romania doar o diferentiere comunista dupa cmc.
e ABERANT sa platesc 49RON pentru o masina care face vro 9000Euro, e noua si are motor 1.4, si sa platesc 2000RON pentru o masina care face vro 1500Euro, are 30 de ani, si are motor 3.1
Ma repet... VREAU sa platesc vro 2-3 mil pe an pentru masina aia noua, dar nu peste 10 pentru astlanta... si SIGUR ar castiga mai mult statul.
Faptul ca nu mai exista se datoreaza UE care a spus ca e discriminatorie fata de posesorii de alte masini. Asa ca pac, OUG si gata. Sanatate.
CUI II PASA DE ARO? Ca n-or mai fi pe sosele? Mare paguba! Se sinnchiseste cineva din guvern? NU!
Problema in fapt nu e ARO, ci impozitele calculate PROST. In franta exista CAI fiscali, in Romania doar o diferentiere comunista dupa cmc.
e ABERANT sa platesc 49RON pentru o masina care face vro 9000Euro, e noua si are motor 1.4, si sa platesc 2000RON pentru o masina care face vro 1500Euro, are 30 de ani, si are motor 3.1
Ma repet... VREAU sa platesc vro 2-3 mil pe an pentru masina aia noua, dar nu peste 10 pentru astlanta... si SIGUR ar castiga mai mult statul.
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Sunt de acord cu vstef_is. Solutia consta in introducerea unui nou sistem de impozitare pentru autovehicule.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- willy
- Membru

Subscriu si eu la idee,dar mai-marii parlamentului crede cineva ca se vor sesiza,sau "sa se prinda''.Ma INDOIESC.
Pt.Bogdan.sb:mail am trimis la 1.Mircea Geoana...mi-a raspuns odata, v-astept e-mailul.
2.presidency.ro-email cu marja de raspuns 25-30 zile cum scrie clar acolo,dar am depasit 31 martie pa...buni de plata.
3.Emil Boc are site-ul in constructie sau blocat.
4.Primaria-mic copil:depuneti cerere si mai treceti pe aici...la anu' si la multi ani.
O alta solutie cam cum ai zis si tu cu scrisoare pe AR(raspuns platit), ca unde dau de absoluta nevoie diferenta de 16 mil.vechi mai dau si un zece-doujde miii la posta.
Pt.Bogdan.sb:mail am trimis la 1.Mircea Geoana...mi-a raspuns odata, v-astept e-mailul.
2.presidency.ro-email cu marja de raspuns 25-30 zile cum scrie clar acolo,dar am depasit 31 martie pa...buni de plata.
3.Emil Boc are site-ul in constructie sau blocat.
4.Primaria-mic copil:depuneti cerere si mai treceti pe aici...la anu' si la multi ani.
O alta solutie cam cum ai zis si tu cu scrisoare pe AR(raspuns platit), ca unde dau de absoluta nevoie diferenta de 16 mil.vechi mai dau si un zece-doujde miii la posta.
- myronutu
- Membru legendar

azi mam intalnit cu mecanicu meu si mia zis ca daca vrei sa scapi de impozit mergi la rar si o inmatriculezi ca autoturism de teren si cica e mai ieftin.te cost pana in 5 mil toata treaba in care tre sa schimbi cartea si talonu.apoi habar nam 
ARO 243, an 2000, motorizare TDX
- George
- Administrator

nu cumva ca "utilitara"?! nea myronutzule...nu mai veni cu zvonisctica, si posteaza si matale ceva util...adica ceva sigur. nu ca ai auzit ca nu stiu cine ar fi vazut nu stiu unde...
autoturismele de teren sunt asimilate autoturismelor si atat...din punct de vedere al impozitarii, precum si al asigurarilor.
autoturismele de teren sunt asimilate autoturismelor si atat...din punct de vedere al impozitarii, precum si al asigurarilor.
ARO CLUB ROMANIA
-
bogdan.sb
- Membru

O sa va dau eu mai multe detalii despre acest aspect:
E am un 243. Se poate omologa ca autoutilitara. Aceasta necesita un minim de pregatire: demontat banchete spate, montat grilaj intre scaunele din fata si restul masinii, montat tabla (evenual grilaj) la toate geamurile din spate. Dupa care omologare la RAR. Problema este ca aceasta omologare necesita si verificare tehnica tot la RAR .....
Ca si costuri undeva la 500 lei.
Pentru autoutilitara, taxa asupra mijloacelor de transport (impozitul la primarie) este 25 lei / 200 cmc sau fractiune, deci in jur de 400 lei / an pentru aro cu motor de Brasov (3119 cmc) - rezonabil.
Dar aceasta valoare este valabila pentru anul 2009. Ce se va intampla in 2010... cine stie.....
E am un 243. Se poate omologa ca autoutilitara. Aceasta necesita un minim de pregatire: demontat banchete spate, montat grilaj intre scaunele din fata si restul masinii, montat tabla (evenual grilaj) la toate geamurile din spate. Dupa care omologare la RAR. Problema este ca aceasta omologare necesita si verificare tehnica tot la RAR .....
Ca si costuri undeva la 500 lei.
Pentru autoutilitara, taxa asupra mijloacelor de transport (impozitul la primarie) este 25 lei / 200 cmc sau fractiune, deci in jur de 400 lei / an pentru aro cu motor de Brasov (3119 cmc) - rezonabil.
Dar aceasta valoare este valabila pentru anul 2009. Ce se va intampla in 2010... cine stie.....
- sorin
- Membru legendar

daca vrei sa obtii omologare de la autoturism de teren la autoutilitara nu e obligatoriu sa faci itp.daca il ai valabil ramane asa .doar daca schimbi si motorul iti fac doar gazele{emisile co2} separat cu conditia sa ai itp valabil.eu trebuie sa merg sa schimb din 244 in 243 si din brasov la andoria dar asta cand nu voi mai putea face itp
Sorin cu ,,frigideru plin,,
-
Mircea Ardelean
- Membru de elita

Ma bag si eu cu o idee; nu ma prea pricep cum , dar ce-ar fi sa le inmatriculati in Bulgaria? Am auzit ca pe acolo ar fi taxele f. mici 
"Life is short... drink the good wine first"
- kosfunny
- Membru de elita

Pana la urma, a fost cineva la financiar sa plateasca si i s-a comunicat in scris ca monstruoasa taxa pt BV?
Sau , a platit cineva taxa?
Sau , a platit cineva taxa?
ARO 10.1 -1.4 +GPL, 1998
Grand Cherokee 2.5 td, 1996
Mitsubishi Pajero 2.5 td , 1992
Daewoo Matiz, 1999
Opel Omega 2.5 TDI, 1996
Ford Focus 1.8 tdi 2001
Opel Sintra, 2,2 +gpl, 1996
VW Crafter maxi-long, 2008
Grand Cherokee 2.5 td, 1996
Mitsubishi Pajero 2.5 td , 1992
Daewoo Matiz, 1999
Opel Omega 2.5 TDI, 1996
Ford Focus 1.8 tdi 2001
Opel Sintra, 2,2 +gpl, 1996
VW Crafter maxi-long, 2008
- tarzy
- Membru legendar

Eu am platit, dar nu stiu cum s-a facut ca nu era monsturoasa ci fix la fel ca anu' trecut,
Parca vad ca ma trezesc ca-s dator la stat cu diferenta dar .... traim si vedem
Parca vad ca ma trezesc ca-s dator la stat cu diferenta dar .... traim si vedem
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
(Winston Churchill)
- Cotizo
- Membru Devotat

Statul roman, marind impozitele in cazul acestor masini nu va face mai multi bani, pentru ca lumea in final nu le va plati - fie va radia autovehiculul, fie va gasi modalitati temporare de eludare. Ca o concluzie fireasca, putem afirma ca acesti indivizi care ne conduc nu actioneaza in interesul tarii - sicaneaza cetatenii si diminueaza veniturile bugetare - ci in interesul importatorilor de masini, care se aleg cu cateva exemplare vandute in plus. In marginimea sibiana Aro-urile stau trase pe dreapta sau sunt date la fier vechi si fostii proprietari si-au tras ML-uri, Q7, VW-uri si X5-uri, pentru ca nu banii erau neaparat problema in zona respectiva. Cine plange sunt cei care chiar iubesc aceste masini, cum sunt cei de e acest forum, sau amarastenii pentru care transportul legumelor cu IMS-ul sau Aro la piata e vitala pentru o supravietuire decenta. UE a trecut de aceasta etapa - si la ei ati vazut ce scandal fac agricultorii la orice lege tampita. Alinierea UE e doar un pretext - nu toate legile trebuie sa fie la fel ca la ei. E doar Tariceanu & Co care de fiecare data cand vad o Dacie sau un Aro simt ca au un client in minus...
Asta-i tara lui Dracula/ In care ne bagam noi... banii...