De prin Grecia.

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

dan
Membru
Membru

Re: De prin Grecia.

Post by dan »

Dragos,
despre industria greaca auto putem spune asa cum stiti cu totii ca nu s-a evidentiat aproape deloc. Totusi unele mici serii au facut, in general cu subansamble diverse. Aici sunt cateva:

1974 Petropulos la Thessaloniki, marca UNITRUCK MILITRUCK pe baza lui Ford 1920 si International 1930
Image
[/img]
1979 marca RENAULT FARMA 845 cc 34 HP
Image
[/img]
1980, AUTOMECANICCA ABEE Thessaloniki, marca ZEBRA, pe baza lui Daihatsu Charade
Image
[/img
1984 marca AUTO DIANA cu componente aro si Mahindra
Image
Image
[/img]
2010 marca TOMA franceza (doar oferta pt. ELBO si n-au vrut s-o faca)
Image
Image
[/img]
camionul cel mai facut la ELBO
Image
Image
[/img
Hummerul cel mai facut la ELBO
Image
[/img]
Ydaniel, daca ai vreo idee poti sa ma ajuti referitor la ceva ce ar fi de interes din Grecia si cunosc bineinteles, multumesc.
Suntem ceea ce vrem sa fim.

dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

paul
Membru legendar
Membru legendar

Post by paul »

CORFU_017.jpg
Un 4x4 "hand-made"din Corfu,in 2011,probabil pe sasiu de ceva japonez.....am vazut in special in insulele din Grecia,astfel de constructii pitoresti... :D
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
UBI BENE IBI PATRIA
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-probabil grecii au incercat mult mai multe,daca ma uit la fragmentul din cartea aceasta:
http://www.hasc.gr/?page_id=17
-inca o poza cu camionul ELBO:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

paul
Membru legendar
Membru legendar

Post by paul »

SANTO_002.jpg
004.jpg
Un Aro 243,vazut in Santorini,in 2007.
grecia ims_006.jpg
Un IMS (Aro M461),vazut in 2010,pe langa Paralia Katerini.Apropo de Aro in armata greaca.....din ce stiu au avut doar M461,la finele anilor '60.....iar Aro 24x,nu a fost decat pe piata civila.

P.S. Dan,ma intereseaza un traseu,pe care as vrea sa-l fac in jurul datei de 1 iulie,plecand din Katerini,spre Olimp,dar nu spre Lithohoro-Prionia,ci un traseu cu drum forestier,care abordeaza masivul Olimp din spre vest.....de fapt drumul se vede de pe vf. Mythikas,in zona golului alpin,dar nu stiu exact unde incepe in padure...
Last edited by paul on 18 Feb 2012, 20:00, edited 1 time in total.
UBI BENE IBI PATRIA
paul
Membru legendar
Membru legendar

Post by paul »

dragospetres wrote:-probabil grecii au incercat mult mai multe,daca ma uit la fragmentul din cartea aceasta:
http://www.hasc.gr/?page_id=17
-inca o poza cu camionul ELBO:
Camionul ELBO,de la "Stratonomia"-Politia Militara.
Doua camioane made in Grecia.....dar si concepute acolo...
18863_106725716006773_100000080358382_193068_4822687_n.jpg
Namco Milcar,din 1986.
18863_106725719340106_100000080358382_193069_7187057_n.jpg
Elbo 14M14,din 1993.
UBI BENE IBI PATRIA
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-vehicule moderne Steyr-ELBO,cu cabine MAN.Foarte bine dotata armata Greciei:
http://www.panzerbaer.de/archiv/gr_mili ... aden-c.htm
paul
Membru legendar
Membru legendar

Post by paul »

Da,e bine dotata armata Greciei.....insa pt.un membru NATO vechi, e totusi modesta inzestrarea......si cam eterogena,ceea ce nu e un avantaj....mai ales ca au si armament sovietic,de la fosta RDG,primit de la RFG,iar in anii 2000,au cumparat chiar din Rusia,mai ales rachete antiaeriene,care sunt scumpe de la fabricantii occidentali....
UBI BENE IBI PATRIA
autom
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by autom »

dan wrote:Deci,
Austriecii de la Steyr au pus bazele unei companii Steyr Ellas in Thessaloniki impreuna cu statul elen prin 1972 pentru constructia de camioane si masini agricole sub licenta. In 1986, s-au retras, statul elen a schimbat denumirea in EΛΒΟ Α.Ε. (elliniki biomihania ohimaton a.e.) industria greaca auto s.a., pana prin 2000 cand un investitor grec - grupul Mitilineos , a cumparat vreo patruzecisiceva de procente incercand sa schimbe mentalitatea angajatilor la stat si in acelasi timp sa-si mareasca averea prin orice mijloace. Din diverse cauze (lupte sindicale, scandaluri politico - economice) in 2010 a cedat inapoi statului managementul companiei, iar acum se asteapta noi cumparatori, probabil germani. De a lungul timpului aici s-au produs camioane, autobuze, autovehicule militate, mercedes g, hummer, cu subansamble din afara, beneficiarul preponderent fiind statul elen. Despre camionul din foto nu stiu prea multe. Dar daca-mi spui ce, ma pot interesa. ( date tehnice ? daca se gaseste de cumparat ? )
Multumesc mult, precizrile sunt mai mult decat suficiente. Mi-am completat o parte din neclaritati.

Sotia este angajata la o firma greceasca, suntem amandoi filoeleni, binenteles in asociatia elena din Romania si concediile , cand avem timpul necesar, le petrecemi pe acolo. Avem multi greci care ne apreciza si care ne asteapta la ei in vizita. Sunt un popor cald si , la pensie, poate ma stabilesc acolo.

Cumnatul directorului sotiei este Pompier si de aceea am avut o legatura clara cu pompieri de acolo. Totusi limba imi este straina, cele cateva cuvinte elementare pe care le cunosc, nu ma ajuta sa inteleg amanunte asa de profunde. Ce sa-i faci? din gesturi nu intelegeam ca Stayerul asta e facut de o companie greceasca detinuta de stat. ^:)^ ^:)^

Oricum, spor in tot ce intreprinzi si sa stii ca pe classic car este un subiect special care prezinta masinile, old, din Grecia. Nu vreau sa fac publicitate gratuita , desi cei de pe aici au conturi si acolo, dar este dureors de necesara contributia Dvs la acel subiect de pe classic car.

Cu stima, simpatie si prietenie,

Mircea

Ps. am auzit ca au fost zapezi in grecia luna asta? ;)) ;)) ;))
Ps2: nu pot sa cumpar un Stayer desi as vrea. Starea mea financiara ma limiteaza la ce am. Multumesc pentru ajutorul nesperat.
dan
Membru
Membru

Post by dan »

Servus Mircea,

Intr-adevar a fost zapada si aici in destule zone. In general mai pe la munte. Aici la Thessaloniki insa, a fost fara. A plouat putin in zilele cand in alta parte a nins.
Cand vii aici te rog sa ma anunti sa ne-ntalnim, cu mare placere.
Despre pensie si stabilire aici iti doresc succes. Cand ai un plan cat de cat, sa povestim si-ti pot spune multe chestii referitor la lucrurile astea. Prin prisma traducerilor, ma ocup de multi ani de diverse intermedieri, infiintari de firme, pensii, produse etc. si am acumulat multe informatii si experienta.
Dan
Suntem ceea ce vrem sa fim.
autom
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by autom »

Multumesc mult! Asta este o poveste care se va intampla peste 20-25 de ani.

Oricum, RESPECT pentru Grecii adevarati ( nu cei din zonele turistice). Grecii adevarati , contrar ideii des vehiculate, sunt muncitori , simpli, modesti si inimosi. Sa nu uitam ce greu a fost acum 30-40 de ani in Grecia. Din pacate situatia se va repeta.

Spor in tot ceea ce trebuie sa realizezi.

Cand ajung prin zona, desi matale stai in partea de sus a tarii, dau de veste.

^:)^ ^:)^ ^:)^
dan
Membru
Membru

Post by dan »

Buna seara,

As ruga toti colegii care au vazut recent masini Aro cu numere de inmatriculare grecesti sa - mi dea si mie de veste. Eu, asa cum am mai scris, incerc sa gasesc una de cumparat pe care s-o modific.
Sa va mai povestesc cate ceva despre asta.
Pe teritoriul Greciei, conducerea unui autovehicol cu numere de circulatie altele decat grecesti, este interzisa cetatenilor greci, sau altor cetateni care lucreaza legal aici. Astfel daca sunteti in excursie prin Grecia si imprumutati masina cu numere romanesti unui cetatean grec sau unui alt cetatean de alta nationalitate care lucreaza legal in Grecia (un prieten roman), sunteti pusi intr-o situatie delicata. In cazul in care este surprinsa de autoritati, persoana respectiva va scapa cel mai ieftin cu o amenda de 400 EUR, iar dvs cu o mustrare si o atentionare dupa cateva ore de ancheta si declaratii.
Cam ciudat nu ? Si totusi. Legea este valabila de foarte mult timp. Scopul este cat se poate de clar: evitarea evaziunii de gen numere bulgaresti in Romania. Prin anii 90, urmareau cu precadere masini de capacitate mare si de lux. Erau si scutiri pentru unele categorii de cetateni, repatriati - cum am fost si eu - marinari dupa ani de voiaje, familii cu mai mult de 4 copii. Acum, sunt foarte dese controalele la toate masinile straine. Sunt destui compatrioti romani carora li s-a confiscat masina - deoarece era pe numele lor - si au avut termen trei luni sa plateasca intre 2000 si 3000 EUR pentru a o recupera. Dupa trecerea celor trei luni masina care imediat dupa constatarea contraventiei a fost dusa incarcat in curtea vamii, este considerata abandonata si trecuta in proprietatea statului.
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

NU siatm asta,mi se pare hilar la nivelul evaziuni fiscale de acolo-sa se lege de acest lucru.
autom
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by autom »

Un singur lucru inseamna : PATRIOTISM.

Eu de anul trecut nu am mai fost in Grecia. ^:)^
paul
Membru legendar
Membru legendar

Post by paul »

543.jpg
563.jpg
Apropo Dan,colegul Costy,a gasit poze interesante cu Aro in Hellas...initial am crezut ca sunt de la Strato (armata),dar sunt de la pompieri....eram un pic nedumerit stiind ca Aro 24x,in Grecia nu a fost folosit de armata,ci doar M461.
UBI BENE IBI PATRIA

Post Reply